Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι backstage δηλώσεις των νικητών της βραδιάς

of 10

Χωρίς να σχολιάζουν (ή απλά αποφεύγοντας) τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν λίγα χρόνια πριν για τη Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, οι νικητές της βραδιάς έκαναν τις αναμένομενες δηλώσεις τους στον Τύπο.

Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι backstage δηλώσεις των νικητών της βραδιάς

Η 80ή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών έμοιαζε σαν τις παλιές καλές εποχές των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, όταν τα βραβεία τους δεν τα είχε αγγίξει η πανδημία και, σίγουρα όχι, τα σκάνδαλα που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δυο χρόνια πριν. Και σαν να μην πέρασε μια μέρα, γιατί όπως είναι γνωστό το Χόλιγουντ έχει μνήμη χρυσόψαρου και τα πάντα, αργά ή γρήγορα, ξεχνιούνται ή/και συγχωρούνται, οι σταρ του Χόλιγουντ τίμησαν και πάλι τα βραβεία με την παρουσία τους γεμίζοντας το The Beverly Hilton της Καλιφόρνια, ενώ η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά (ξανά) από το NBC.

Και φυσικά κανείς από τους υποψήφιους και τους νικητές του δεν αναφέρθηκε (ή απέφυγαν να αναφερθούν) σε όλα αυτά τα σκάνδαλα, στις backstage δηλώσεις τους.

Η Αντζελα Μπάσετ, η οποία κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Black Panther: Wakanda Forever», όταν ρωτήθηκε από το Variety εάν είχε ανησυχίες για τις Χρυσές Σφαίρες και αν σκέφτηκε να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση δήλωσε «η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ έχει κάνει βήματα προόδου. Ξέρουν τι πρέπει να γίνει. Απόψε είναι η αρχή εκείνης της σεζόν όπου γιορτάζουμε τον κλάδο μας και τους συναδέλφους μας. Τους αγκαλιάζουμε με μεγάλη χαρά. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα λατρεύει και θα πηγαίνει πάντα στον κινηματογράφο.»

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες 2023: Οι νικητές μιας βραδιάς που έμοιαζε όπως παλιά

Η Μπάσετ τόνισε ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι μια απόλαυση για τους ηθοποιούς και τους επαγγελματίες του κλάδου που σπάνια έχουν την ευκαιρία να συνευρεθούν επειδή εργάζονται πάντα σε μακρινά μέρη. Ακόμη και οι αστέρες του κινηματογράφου χρειάζονται την υποστήριξη των συναδέλφων τους. «Να δώσουμε λίγο χειροκρότημα, λίγο αγάπη και αγκαλιά ο ένας στον άλλον. Είμαστε όλοι στους μικρούς μας γαλαξίες, στους κόσμους μας και κάνουμε τα δικά μας. Είναι πραγματικά τόσο καλή στιγμή».

golden globes 2023

Η Μισέλ Γέο, η οποία κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ταινία «Τα Πάντα Ολα», δήλωσε:

«Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συμπεριληπτικότητα. Πολλοί κινηματογραφιστές αρχίζουν να κατανοούν τη σημασία της συμπερίληψης, τη σημασία της διαφορετικότητας και τη σημασία της αφήγησης ιστοριών για διαφορετικούς πολιτισμούς και της υιοθέτησής τους με τον σωστό τρόπο — απλώς και μόνο επειδή το απαιτεί το κοινό μας. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης αλλαγής. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι ακόμα εδώ όταν συμβαίνει αυτό. Δεν είμαι στην κουνιστή πολυθρόνα μου και αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα αυτή την ευκαιρία;»

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες 2023: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλά, επιτέλους, προσωπικά

golden globes 2023

Στα ίδια πλαίσια και η δήλωση του συμπρωταγωνιστή της Κε Χουί Κουάν, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου. «Εκανα οντισιόν παντού και δεν μπορούσα να βρω ούτε μια δουλειά. Είμαι ευγνώμων που έχει αλλάξει το τοπίο. Υπάρχει πολύ περισσότερη πρόοδος τώρα. Θέλω απλώς να έχω ανοιχτό μυαλό και να δω τι υπάρχει εκεί έξω».

golden globes

Ο Οστιν Μπάτλερ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για το «Elvis», ήταν ακόμα συγκλονισμένος από την βράβευση του και αυτό φάνηκε στις backstage δηλώσεις του. «Θυμάμαι ότι πήγα σε τόσες πολλές οντισιόν και δεν έκλεισα ποτέ τίποτα», είπε ο Μπάτλερ, αναφερόμενος στα πρώτα του χρόνια μετά το ξεκίνημά του στις σειρές του Disney Channel και του Nickelodeon. «Αισθάνομαι τόσο ευγνώμων αυτή τη στιγμή. Εξακολουθώ να νιώθω λίγο πριν λιποθυμήσω.»

golden globes

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Καλύτερης Ταινίας Animation για το «Πινόκιο» του, μίλησε για την κατάσταση της κινηματογραφικής προβολής και για το εάν η θεατρική εμπειρία έχει αλλάξει αμετάκλητα από την πανδημία. Ο ντελ Τόρο είπε ότι θα χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια για να προσδιοριστεί ο πραγματικός αντίκτυπος, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο περιορισμού των φιλοδοξιών λόγω της επιχειρηματικής αβεβαιότητας. Για να διατηρηθεί το μέσο είναι σημαντικό «να διατηρήσουμε το μέγεθος των ιδεών μεγάλο», είπε ο ντελ Τόρο. «Ανησυχούμε τόσο πολύ για το μέγεθος των οθονών. Θα πρέπει να ανησυχούμε για το μέγεθος της ιδέας. Αυτό καθορίζει τον κινηματογράφο».

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2023: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μιλά, επιτέλους, προσωπικά