Φεστιβάλ / Βραβεία

Μνημόνιο συνεργασίας του «Beyond Borders» με τη Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου

of 10

To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 20-27 Αυγούστου 2023, ανακοινώσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Μνημόνιο συνεργασίας του «Beyond Borders» με τη Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό το «Beyond Borders» | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Έχοντας ως προγραμματικό του στόχο, από το 2016, την πολιτιστική εξωστρέφεια και τη διαρκή σύναψη κινηματογραφικών συνεργειών με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού , το «Beyond Borders» και η Σχολή Σταυράκου ενώνουν από κοινού τις δυνάμεις τους με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης του ντοκιμαντέρ στην χώρα μας.

Ως ένα από τα πιο εγνωσμένου κύρους φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης, το «Beyond Borders» συστηματικά στοχεύει στην ανάδειξη της σύγχρονης κινηματογραφίας, δίνοντας βήμα και φωνή σε νέους και νέες δημιουργούς ταινιών τεκμηρίωσης ανά τον κόσμο.

Μέσω των εκπαιδευτικών μαθημάτων-σεμιναρίων που φιλοξενεί κάθε χρόνο, μέσω του διήμερου Pitching Lab/Forum στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και μέσω της νέας του διαγωνιστικής σκηνής, μicro, το Φεστιβάλ στέκεται έμπρακτα δίπλα σε νέες και νέους δημιουργούς, δίνοντας τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα κινηματογραφικά τους οράματα με την αρωγή κορυφαίων επαγγελματιών και συνεργατών του «Beyond Borders».

Στο πλαίσιο συνεργασίας με ένα δίκτυο κινηματογραφικών σχολών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, το Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα περήφανο να συμπράττει με την μεγαλύτερη και παλαιότερη σχολή κινηματογράφου της Ελλάδας, τη Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, μέσω της οποία έχουν αναδειχθεί, διακριθεί και διαπρέψει κορυφαίοι εκπρόσωποι του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Το «Beyond Borders» και η Σχολή Σταυράκου, με αφορμή την 8η έκδοση του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 20-27 Αυγούστου στην «Άκρη του Αιγαίου» (Καστελλόριζο), αποφασίζουν την άμεση σύμπραξη των σπουδαστριών και σπουδαστών της Σχολής Σταυράκου με την διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Ενδεικτικά η σύμπραξη αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή ολοκληρωμένων ταινιών στη μicro διαγωνιστική σκηνή-μέσω της οποία οι νικητήριες ταινίες θα προβάλλονται στo Phoenix, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα ντοκιμαντέρ-, συμμετοχή στο Pitching Lab/Forum, συμμετοχή στη διεθνή ομάδα σπουδαστριών/σπουδαστών κινηματογράφου με στόχο την εκμάθηση των σταδίων παραγωγής (documentary studio), συμμετοχή στις ομάδες προγραμματισμού του Φεστιβάλ κ.ά.

Μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας οι δυο φορείς προσβλέπουν στην ανάπτυξη και προώθηση του καλλιτεχνικού είδους του ντοκιμαντέρ, φιλοδοξώντας η εγχώρια νέα γενιά ντοκιμαντεριστών να πρωταγωνιστήσει στην ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή, στα χρόνια που μένει να έρθουν.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η διοργάνωση ανήκει στο Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του φεστιβάλ.

beyond borders