Industry

Η Beta Film αποκτά την παγκόσμια διανομή της τηλεοπτικής σειράς «Η Παραλία»

of 10

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής με έδρα το Μόναχο Beta Film απέκτησε τα δικαιώματα διεθνών πωλήσεων της ελληνικής δραματικής σειράς της ΕΡΤ «Η Παραλία».

Η Beta Film αποκτά την παγκόσμια διανομή της τηλεοπτικής σειράς «Η Παραλία»

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής με έδρα το Μόναχο Beta Film απέκτησε τα δικαιώματα διεθνών πωλήσεων της ελληνικής δραματικής σειράς της ΕΡΤ «Η Παραλία», όπως ανακοίνωση η ίδια την παραμονή του Mipcom.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι», η σειρά μας μεταφέρει στο 1969 και στα Μάταλα, στη φανταστική παραλία δίπλα στο χωριό, αυτή με τις σπηλιές, κατάλληλες να γίνουν καλοκαιρινά σπιτάκια, συγκεντρώνονται χίπηδες απ' όλο τον κόσμο. Αρχηγός τους, ο Πιτ. Εκεί φτάνει κι ο Χάρι, παρέα με δυο κορίτσια κι όλα ανθίζουν κι όλοι αγαπιούνται. Το χωριό έχει διαφορετική γνώμη - εκτός από την οικογένεια Αρχοντάκη, τους προύχοντες της περιοχής, που θέλει να αγοράσει όλα τα οικόπεδα που βγάζουν στην παραλία για να κάνει ξενοδοχείο, οι κάτοικοι κοιτάζουν τα παιδιά των λουλουδιών με μισό μάτι και κάθε στοιχείο ξενοφοβίας έρχεται στην επιφάνεια. Παράλληλα, η κόρη Αρχοντάκη, η Υπατία, που κάνει στο Λονδίνο την ιατρική ειδικότητά της κι έχει μόλις αρραβωνιαστεί, έναν Ελληνα που δουλεύει στα ναυτιλιακά, φτάνει κι αυτή στα Μάταλα για να μοιραστεί τα καλά νέα με την οικογένειά της. Από το τρέιλερ ξέρουμε ότι θα γνωρίσει τον χίπη Χάρι και θα προκύψει ένας έρωτας δακτυλοδεικτούμενος. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύγκρουση της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα: «Παραλία», χίπηδες, ευάλωτες σχέσεις και κρητική αντρίλα

παραλία

Ο Στέφανος Μπλάτσος σκηνοθετεί τη σειρά που διαδραματίζεται στα Μάταλα της Κρήτης με σενάρια των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη. Από τότε που κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου σχεδόν ένας στους τρεις Ελληνες τηλεθεατές ήταν συντονισμένος μπροστά στους δέκτες της τηλεόρασής του για να την παρακολουθήσει, με την σειρά να κυριαρχεί στο τηλεοπτικό primetime και να βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων στο X (πρώην Twitter), σημειώνοντας κορυφαίο μερίδιο αγοράς 15%, υπερδιπλασιάζοντας έτσι το μερίδιο της ΕΡΤ 1 καθώς ο μέσος όρος των ημερήσιων τηλεθεάσεων εκτοξεύει το κανάλι στις κορυφαίες θέσεις σε εθνικό επίπεδο.

Παραγωγή της Foss Productions και σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, η σειρά προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές στην πρεμιέρα της, ενώ συγκέντρωσε περισσότερες από 3.6 εκατομμύρια προβολές στο ΕΡΤFLIX, την επίσημη πλατφόρμα VOD της ΕΡΤ. Μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς, οι επόμενες σεζόν έχουν ήδη πάρει πράσινο φως.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Κίτσος, Ελεάνα Στραβοδήμου, Αλέξανδρος Πέρρος, Μαρία Μπαγανά, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Καραγιώργης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Μαρθίλια Σβάρνα, Γιώργος Σαββίδης, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid, Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νόνη Ιωαννίδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Προμηθέας Νερατίνι, Βερονίκη Κυριακοπούλου, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Κουκουράκης, Γιώργος Μιχαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Νινιός.