Buzz

Πώς ο ρόλος του Αρμι Χάμερ στο «Τhe Social Network» ενέπνευσε έναν ολυμπιονίκη

of 10

Τα δίδυμα αδέλφια που ενσάρκωσε ο ηθοποιός στην αριστουργηματική ταινία του Φίντσερ ώθησαν τον Τζάστιν Μπεστ στο να ασχοληθεί με την κωπηλασία.

Πώς ο ρόλος του Αρμι Χάμερ στο «Τhe Social Network» ενέπνευσε έναν ολυμπιονίκη

Ο Αρμι Χάμερ μπορεί να έχει αποκηρυχθεί πλέον από το Χόλιγουντ μετά από τις πολυάριθμες κατηγορίες των προηγούμενων ετών σε βάρος του, ωστόσο το όνομά του είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας -με θετική αφορμή αυτή τη φορά- μέσα από τις δηλώσεις του χρυσού ολυμπιονίκη Τζάστιν Μπεστ.

Ο Αμερικανός αθλητής, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ως μέλος της ανδρικής ομάδας κωπηλασίας των ΗΠΑ στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ακολουθώντας τα βήματα της αμερικανικής γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οφείλει την ενασχόλησή του με την κωπηλασία στην ερμηνεία του Αρμι Χάμερ στο «The Social Network» (2010) του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ο ηθοποιός υποδύθηκε στην ταινία και τους δύο δίδυμους χαρακτήρες, Τάιλερ και Κάμερον Γουίνκλεβος, η αγωγή των οποίων κατά του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ (που ενσαρκώνει ο Τζέσι Άιζενμπεργκ) αποτελεί το κομβικότερο -ίσως- σημείο της πλοκής. Στην πραγματική ζωή, τα δίδυμα αδέλφια συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ως κωπηλάτες, κάτι το οποίο απεικονίζεται και στο φιλμ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αρμι Χάμερ νιώθει «ευγνώμων» για όλα όσα πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια

«Κατά τη διάρκεια των λυκειακών μου χρόνων, ασχολούμουν με διάφορα σπορ. Κάποια στιγμή είχα υποστεί μία διάσειση εν ώρα προπόνησής μου, οπότε είπα Δεν ξαναπαίζω ποδόσφαιρο. […] Βλέποντας την ταινία (το The Social Network) οι γονείς μου είπαν ο ένας στον άλλο Κοίτα, ο Τζάστιν έχει παρόμοιο σωματότυπο με τον ηθοποιό που τους υποδύεται. Έτσι, μπήκαν στη διαδικασία να αναζητήσουν κωπηλατικούς συλλόγους, με έγγραψαν στο Learn to Row στο βόρειο Delaware και στη συνέχεια στο Newport Rowing Club του Wilmington. Κάπως έτσι, βρέθηκα να περνάω την πρώτη μου εβδομάδα σε κατασκήνωση κωπηλασίας» είπε ο Μπεστ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο People.

justin-best

Ο ηθοποιός στον οποίο αναφέρονταν οι γονείς του Μπεστ ήταν φυσικά ο Αρμι Χάμερ, το πρόσωπο του οποίου κοπιαρίστηκε ψηφιακά στο σώμα του βοηθητικού ηθοποιού Τζος Πενς για τις ανάγκες ορισμένων σκηνών.

justin=best-team

Η νίκη του Μπεστ στο πλάι των συμπαικτών του, Λίαμ Κόριγκαν, Μάικλ Γκράντι και Νικ Μιντ, ήταν η πρώτη χρυσή νίκη για τις ΗΠΑ στην ομαδική κωπηλασία ανδρών μετά από 64 χρόνια (!)