Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Μαρτίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

θεόφιλος

Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά από την επανάσταση του 1821, ωστόσο εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φουστανέλα. Ταυτίστηκε με έναν κόσμο ηρώων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Αρματωλοί του 19ου αιώνα, ενώ τρεφόταν από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Φορώντας τα ρούχα των ηρώων του, ζωγράφισε με τρόπο μοναδικό και πρωτοφανή τους μύθους και τα σύμβολα αυτού του τόπου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Une Femme a Sa Fenetre

Μια Γυναίκα στο Παράθυρό Της (Une Femme À Sa Fenêtre) του Πιερ Γκρανιέρ-Ντεφέρ

Ελλάδα 1936. Η Μαργκό Σαντορίνι, μια όμορφη και εύπορη νεαρή γυναίκα, είναι παντρεμένη με τον Ρίκο, έναν άφραγκο διπλωμάτη. Το όποιο πάθος ένιωθε ο ένας για τον άλλο έχει παγώσει και η Μαργκό περιμένει τον πραγματικό έρωτα. Μια νύχτα, από το παράθυρό της, γίνεται μάρτυρας ενός ανθρωποκυνηγητού. Δέχεται έναν φυγά στο δωμάτιό της. Ο άντρας είναι ο Μισέλ Μπούτρος, ένας πολιτικός ακτιβιστής που διώκεται από το καθεστώς. Σύντομα μοιράζεται τον ιδεαλισμό του και αυτό οδηγεί στον έρωτα. Με τη βοήθεια του Ρίκο και του Ραούλ, ενός φίλου της, καταφέρνει να κρύψει τον Μισέλ πριν εξαφανιστεί μαζί του. Το 1967, η κόρη της Μαργκό και του Μισέλ επιστρέφει στον τόπο όπου ερωτεύτηκαν οι γονείς της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

the queen

Η Βασίλισσα (The Queen) του Στίβεν Φρίαρς

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης. Ο Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στον ΑΝΤ1

the place beyond the pines 607

Στο Τέλος του Δρόμου (The Place Beyond the Pines) του Ντέρεκ Σιανφράνς

Ο Λουκ είναι ένα αίνιγμα. Το δάκρυ-τατουάζ κάτω από το αριστερό του μάτι είναι η αρχή μίας ιστορίας που δε θα μας διηγηθεί ποτέ. Είναι χαραγμένη ανεξίτηλα στον λαιμό, στο στήθος, στην πλάτη, στα χέρια του. Χειροποίητα, πρόχειρα, σχεδόν παιδικά ορνιθοσκαλίσματα καλύπτουν το δέρμα του, αλλά και το δέρμα του alter ego του: της μηχανής του. Η αστάθειά της είναι η μόνη σταθερή αξία στη ζωή του. Η ελευθερία που του προσφέρει, η ικανοποίηση ότι σε κάτι έχει έλεγχο, ταυτότητα και δαιμονισμένο ταλέντο. Ο Λουκ είναι επαγγελματίας μοτοσικλετιστής επιδείξεων σε τέντες πανηγυριών που προσφέρουν στην αμερικανική επαρχία «Το Γύρο του Θανάτου». Καρναβάλια που στήνονται και ξεστήνονται σε μια νύχτα κι επιτρέπουν σε χαμένους, χωρίς ρίζα, τυχοδιώκτες την μόνη κανονικότητα που μπορούν να αντέξουν. Οταν μετά από ένα χρόνο ο Λουκ επιστρέφει στο Σκενέκταντι της Νέας Υόρκης για μία βραδιά επιδείξεων, ανακαλύπτει ότι η Ρομίνα, μία σερβιτόρα με την οποία είχε ένα one night stand, έχει φέρει στον κόσμο το γιο του. Και τότε αποφασίζει να τραβήξει χειρόφρενο. Δε θα κάνει τα ίδια λάθη με τον απόντα πατέρα του. Θα φανεί άντρας πάση θυσία. Θα αναλάβει τις ευθύνες του, θα προσφέρει στην οικογένειά του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κλέψει τράπεζες για να κόψει δρόμο προς το αμερικανικό όνειρο και την πατρική ενηλικίωση. O Eϊβερι είναι ένα στερεότυπο. Γιος μεσοαστικής λευκής οικογένειας, σπούδασε νομικά ακολουθώντας ανόρεκτα τα βήματα του δικαστή πατέρα του και κάποια στιγμή επαναστάτησε κι έγινε αστυνομικός. Θεώρησε ότι εκείνος θα κάνει τη διαφορά - έμπρακτα κι όχι με θεωρίες δικαιοσύνης. Εκείνος θα θρέψει την οικογένειά του, τη γυναίκα και τον μικρό τους γιο, με τον καρπό ενός λαϊκού μόχθου και όχι με την σνομπ ανωτερότητα με την οποία μεγάλωσε ο ίδιος. Εκείνος μπορεί να αλλάξει το σύστημα από μέσα, εκείνος μπορεί να σώσει τον κόσμο. Την μέρα που ο φυγάς Λουκ πέφτει στο δρόμο του, ο Εϊβερι ξεκινά το δικό του Γύρο του Θανάτου. Οχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και συμβολικά. Η αθωότητα με την οποία αντιμετώπιζε το επάγγελμά του πεθαίνει. Η αντίθεσή του με τους διεφθαρμένους συνάδελφους αστυνομικούς τον απειλεί. Τα μέχρι τώρα καθαρά του χέρια, ανήκουν σ' ένα ανεπίστρεπτο παρελθόν. Θα φανεί όμως άντρας πάση θυσία. Θα σκεφτεί έξυπνα και θα εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα εκβιάσει την είσοδο στο αμερικανικό όνειρο με μία πολιτική καριέρα στρωμένη με λαδώματα και απειλές. Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι δύο γιοι των τόσο ανόμοιων, τόσο ίδιων αντρών θα συναντηθούν τυχαία. Ενα γύρισμα της τύχης θα σηκώσει τον καθρέφτη στις συνέπειες σε μία τρίτη γενιά που υποφέρει από την επώδυνη απουσία ή την ανταγωνιστική παρουσία ενός πατέρα. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και στο τέλος του δρόμου κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του.

Ο Ντέρεκ Σιανφράνς επιχειρεί να στήσει ένα σύνθετο, all american classic για την ανδρική ενηλικίωση. Ξεκινά τολμηρά, μεγαλεπίβολα, μαγικά, αλλά ξοδεύει την ενέργειά του, χάνει το τιμόνι, με αποτέλεσμα στο τέλος του δρόμου να πέσει σε αδιέξοδο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

The Great Wall 607 1

Το Σινικό Τείχος (The Great Wall) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία συναντά δυο μισθοφόρους, τον Γουίλιαμ του Ματ Ντέιμον και τον Τοβάρ του Πέντρο Πασκάλ, καθώς, γύρω στο 1.000 μ.Χ., φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν' αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια - και τώρα είναι η στιγμή - το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ' αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

Το αγγλόφωνο (πρώτο στην καριέρα του) έπος του Ζανγκ Γιμού, μια ταινία που φιλοδοξεί να υψώσει ανάστημα σε δράση και περιπέτεια ίση με το Σινικό Τείχος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

the black phone

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone) του Σκοτ Ντέρικσον

Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές του δεν ακούγονται πουθενά. Οταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο μικρός ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Ο Ιθαν Χοκ στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο του Σκοτ Ντέρικσον, δημιουργού των ταινιών «Sinister», «Ο Εξορκισμός της Εμιλι Ρόουζ» και «Doctor Strange». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στι 22.00 στο Nova Cinema 1

ripley 607

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley) του Αντονι Μινγκέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.30 στο Cosmote Cinema 2