Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Μήλα 607 1

Μήλα του Χρήστου Νίκου

Eνας 40χρονος άντρας τριγυρίζει στο απεριποίητο, ακατάστατο διαμέρισμά του με εμφανή σημάδια κατάθλιψης. Κλείνει την πόρτα πίσω του και βγαίνει στο δρόμο. Σε έναν κόσμο αλλόκοτο. Σε μια Αθήνα χτυπημένη από μία ανεξήγητη πανδημία: οι κάτοικοί της, ξαφνικά, ξεχνούν. Ποιοι είναι, τι κάνουν, πού πήγαιναν, πού είναι το σπίτι τους, υπάρχει κάποιος που τους περιμένει εκεί; Ο ήρωας αποκοιμιέται στη νυχτερινή διαδρομή του αστικού λεωφορείου κι όταν ξυπνά στο τέρμα, έχει φτάσει κι ο ίδιος στο δικό του. Χαμένος. Ενα ακόμα κρούσμα. Το Νο 14842. Γιατροί τον περιμαζεύουν και τον οδηγούν στα ειδικά κέντρα αποκατάστασης μνήμης. Ολοι στα γύρω δωμάτια, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, χωρίς ταυτότητα, περιμένουν να τους αναζητήσουν οι αγαπημένοι τους. Εκτός κι αν κι εκείνοι πάσχουν από την ίδια μυστηριώδη αμνησία. Εκτός κι αν δεν τους αγαπά κανείς. Οι μέρες περνούν, κι ο μοναχικός άντρας θα δεχθεί να πάρει μέρος σ' ένα πειραματικό πρόγραμμα μιας ομάδας θεραπευτών που θέλει τους ασθενείς να ξαναχτίζουν τη ζωή και τις αναμνήσεις τους από την αρχή. Νέο διαμέρισμα, νέα ρούχα, νέα ταυτότητα και ένα speed-course εκμάθησης εμπειριών - μια σειρά από ασκήσεις στον έξω κόσμο. Mια βόλτα με ποδήλατο, μια ταινία, ένα one night stand. Κάθε φορά που ολοκληρώνουν μια αποστολή, θα βγάζουν μια polaroid – ως απόδειξη, ως κερδισμένο ενθύμιο. Ο άντρας ακολουθεί τις οδηγίες με μουδιασμένη πειθαρχία. Με το ίδιο χαμένο βλέμμα. Με την ίδια θλίψη. Το μόνο που μοιάζει να τον συνδέει ενστικτωδώς με το πριν, το μόνο που του προσφέρει μία οικεία αίσθηση εαυτού, είναι η αγάπη του για τα μήλα. Από τον τρόπο που τα καθαρίζει και τα απολαμβάνει, του ξεφεύγει μια μικρή λαχτάρα για ζωή. Πόσο ειρωνικό ότι, όπως λέγεται, τα μήλα βοηθούν την μνήμη.

Το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο άνοιγμα των Οριζόντων του Φεστιβάλ Βενετίας, επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

bourne identity

Χωρίς Ταυτότητα (The Bourne Identity) του Νταγκ Λάιμαν

Κατορθώνει να επιβιώσει με δυο σφαίρες στην πλάτη και, όταν τελικά συνέρχεται από το κώμα, ο Τζέισον Μπορν συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Οι έρευνες για να βρει πάλι την ταυτότητά του οδηγούν τον Μπορν στη Ζυρίχη και στο Παρίσι. Όμως, μετά από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του, ο Μπορν συνειδητοποιεί πως κάποιοι τον θέλουν οπωσδήποτε νεκρό. Αποφασισμένος πια να βάλει στο στόχαστρό του αυτούς που τον... στοχεύουν, ο Μπορν δεν αργεί να ανακαλύψει πως διαθέτει και ο ίδιος φονικό ένστικτο. Και δεν πρόκειται να χαριστεί στους αντιπάλους του.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

Tiny Beautiful Things

Tiny Beautiful Things

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ της Σέριλ Στρέιντ, η σειρά ακολουθεί την Κλερ (Κάθριν Χαν), μία συγγραφέα που κερδίζει την αναγνώριση ως αρθρογράφος στήλης με συμβουλές, ενώ η δική της ζωή καταρρέει. Όταν συναντάμε την Κλερ για πρώτη φορά, ο γάμος της με τον σύζυγο της Ντάνι είναι στα τελευταία του, η κόρη της, Ρέι, την έχει απομακρύνει και η καριέρα της ως συγγραφέας είναι ανύπαρκτη. Έτσι όταν ένας παλιός φίλος της, συγγραφέας, της ζητά να αναλάβει τη στήλη συμβουλών Dear Sugar, εκείνη πιστεύει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη για τη δουλειά. Αφού όμως αναλαμβάνει απρόθυμα τον ρόλο της Sugar, η ζωή της Κλερ αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια σειρά σύνθετων αναμνήσεων, οι οποίες της επιτρέπουν να εξερευνήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, από την παιδική ηλικία έως σήμερα, και να ανακαλύψει την ομορφιά, την αγωνία και τη χαρά που κρύβεται στις "ανοιχτές" πληγές της. Μέσα από τη Sugar, η Κλερ προσφέρει μια μορφή λύτρωσης, τόσο στους αναγνώστες της όσο και στον εαυτό της, αποδεικνύοντας πως οι προσωπικές μας ιστορίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν τη σωτηρία μας.

H μίνι σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+.

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

pendulus

Εκκρεμές (Pendulus) του Δημήτρη Γκότση

Ο εικοσιτετράχρονος Άρμπι είναι αλβανικής καταγωγής και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά από έναν καβγά με συμπατριώτες του στο καφενείο της γειτονιάς, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στον γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει κι αν είναι, τελικά, Αλβανός ή Έλληνας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix