Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 29 Απριλίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 29 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Western 607

Γουέστερν (Western) της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ

Μία ομάδα Γερμανών θα πάει στη Βουλγαρία για να φτιάξει ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Εκεί, στη συμβίωσή τους με τους ντόπιους, θα δημιουργηθούν εντάσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν τόσο με την αντίθεση Ανατολής και Δύσης όσο και με τις μνήμες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πολυταξιδεμένη και πολυβραβευμένη - ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ είναι οτιδήποτε άλλο από ένα κλασικό γουέστερν, τοποθετημένο στα νέα σύνορα μιας Ευρώπης που αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

peter pan and wendy

Πίτερ Παν & Γουέντι (Peter Pan & Wendy) του Ντέιβιντ Λόουερι

Η, γνωστή πλέον σε όλους, ιστορία θα ακολουθεί την Γουέντι και των αδερφών της οι οποίοι μεταφέρονται στη Χώρα του Ποτέ από τον Πίτερ Πάν, όπου γνωρίζονται με τα Χαμένα Παιδιά αλλά και έρχονται αντιμέτωπο με τον πειρατή Κάπτεν Χουκ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

legally blonde 607

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) του Ρόμπερτ Λούκετιτς

Η Ελ, μια φαινομενικά ελαφρόμυαλη ξανθιά, βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Η κλασική πλέον κωμωδία του Ρόμπερτ Λούκετιτς από το 2001 με την αξεπέραστη ερμηνεία της Ρις Γουίδερσπουν. Κάθε φορά που τη βλέπεις παραμένει το ίδιο απολαυστικά απενοχοποιημένη.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.45 στο Open

Secret in their Eyes

Το Μυστικό στα Μάτια Τους (Secret in their Eyes) του Μπίλι Ρέι

Η δράση εκτυλίσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ριμέικ που δε βελτιώνει την αργεντίνικη ταινία «Το Μυστικό στα Μάτια της» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον ΑΝΤ1

Nuovo Cinema Paradiso

Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Υστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Open

Ο Πέρσι Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή Της Αστραπής (Percy Jackson And The Olympians: The Lightning Thief) του Κρις Κολόμπους

Ο επιρρεπής σε μπελάδες Πέρσι Τζάκσον, αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο αλλά αυτό είναι το λιγότερο, που θα έπρεπε να τον απασχολεί. Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, οι Θεοί του Ολύμπου μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τα βιβλία μυθολογίας του Πέρσι στην πραγματική ζωή! Ο Πέρσι μαθαίνει πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας, Θεός της Θάλασσας, πράγμα που σημαίνει πως ο Πέρσι είναι ημίθεος. Παράλληλα, ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι για την κλοπή της αστραπής του, η οποία αποτελεί όπλο μαζικής καταστροφής. Μια συγκλονιστική περιπέτεια, που κρύβει αμέτρητους κινδύνους, ξεκινά για τον Πέρσι και τους φίλους του.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

love and death

Love and Death

Τέξας, 1980. Δυο ζευγάρια χαίρονται την εξοχή και τις ανέμελες στιγμές, μέχρι που κάποιος σηκώνει ένα τσεκούρι.

Και αυτό είναι ό,τι χρειάζετε να γνωρίζετε για το «Love and Death» της HBO που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία δολοφονίας που είχε αφήσει έντονο το στίγμα της πίσω τη δεκαετία του '80 και τώρα φτάνει στη συσκευασία μιας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων, με δημιουργό και σεναριογράφο τον Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ του, ανάμεσα σε πολλά, «Big Little Lies», και σκηνοθετημένα από την βραβευμένη με Emmy για τα «Mad Men» και «Homeland» Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η «πείθει σε ό,τι μεταμορφώνεται» Ελίζαμπεθ Ολσεν και η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Τζέσε Πλέμονς (θυμηείτε τον από τη σειρά «Fargo» αλλά και την υποψηφιότητά του για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον», βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα τηλεοπτικά «ζευγάρια» που θα συζητηθούν φέτος, σχεδόν όσο και η μακάβρια, αστεία, συνταρακτική ιστορία την οποία ζωντανεύουν.

H σειρά ξεκινά να προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV