Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021, προσκαλεί το κοινό να απολαύσει τος πρόγραμμα του, από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου, στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη, Σινέ Δάφνη.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα για την Αθήνα:

fff


28 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και δύο του διαγωνιστικού τμήματος: «Καλοκαίρι του ‘85» (Été 85) του Φρανσουά Οζόν, κι «Ενας Γιος» (Un fils) του Μεχντί Μ. Μπαρσαουί, που κέρδισε και τα δύο βραβεία κοινού Fischer και κριτικής επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ στη διαδικτυακή έκδοση του Φεστιβάλ τον Απρίλιο.

Διαβάστε κι αυτό: 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Tα Βραβεία

Un Fils 607 2 «Ενας Γιος»

Πανόραμα: Θα προβληθούν επίσης επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των πρεσβειών του Βελγίου και της Ελβετίας στο θερινό πρόγραμμα. Κάποιες από τις προβολές θα τιμήσουν με τη παρουσία τους οι σκηνοθέτες Βαλερί Ντονζελί («Νοτρ Νταμ»), Μαρκ Φιτουσί («Τα Προσχήματα») και Γκρεγκορί Μανιέ («Τα Αρώματα»).

Διαβάστε αναλυτικά: Oλες oi ταινίες του φετινού προγράμματος

Nottre Dame 607 «Νοτρ Νταμ»

Οι σινεφίλ θα μπορέσουν να ανακαλύψουν δυο από τις ταινίες της Λευκής Κάρτας στο προσκεκλημένο γαλλικό φεστιβάλ «Champs-Élysées Film Festival », που εκπροσωπούν επάξια το ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά. Οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο ταινίες από το πρόγραμμα Νεανικών Προβολών.

Le Mepris 607 «Η Περιφρόνηση»

«Ελλάς-Γαλλία: Συμμαχία! Τέλος αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από το εκτενές αφιέρωμα «Ελλάδα - Γαλλία: Κινηματογραφικές Συναντήσεις» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη, με την προβολή 7 ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Οι ταινίες αυτές έχουν επιλεγεί από 7 Ελληνίδες-ες σκηνοθέτιδες και σκηνοθέτες ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της επιρροής του γαλλικού κινηματογράφου στη δική τους πορεία.

Οι Στέλλα Θεοδωράκη, Εύα Στεφανή, Σύλλας Τζουμέρκας και Γιάννης Οικονομίδης, θα δώσουν το παρόν στις προβολές και θα παρουσιάσουν τις ταινίες που επέλεξαν γι’ αυτό το αφιέρωμα.

Kαλοκαιρινό trailer Για την καλοκαιρινή έκδοσή του το Φεστιβάλ συνεργάστηκε με το Kωνσταντίνο Αντωνόπουλο για να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή του τρέηλερ, στα χρώματα του Αττικού νυχτερινού ουρανού όπως τον ατενίζουμε στα θερινά σινεμά, ενώ το δημιουργικό γραφείο Nowhere Studio ακολούθησε την ίδια ανανέωση στο εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού.

Απολαύστε το εδώ:


Σύντομαι και σε άλλα μέρη της Ελλάδας: Στη συνέχεια της Αθήνας, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος ταξιδεύει και ανταμώνει το κοινό του σε Πάτρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Ραντεβού στα θερινά σινεμά λοιπόν, με μια ευχή: Η λέξη πανδημία να υπάρχει μόνο στις ταινίες στο μέλλον!

Εδώ αναλυτικά όλες οι προβολές του φεστιβάλ για να κάνετε το πρόγραμμά σας

francophone 2021 ete