Ενημέρωση

Τι να (μην) κάνεις φέτος το καλοκαίρι #16 Μην μιλάς για τον καύσωνα

of 10

Για κάθε μέρα του Ιουλίου το Flix ανατρέχει σε πράγματα που πρέπει να κάνεις ή να αποφύγεις το καλοκαίρι.

Τι να (μην) κάνεις φέτος το καλοκαίρι #16 Μην μιλάς για τον καύσωνα

O καύσωνας έφερε πολλά περισσότερα δεινά. Φταίει η καυτή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος ντύνεται διαφορετικά, νιώθει διαφορετικά, ιδρώνει περισσότερο, ξυπνά εκνευρισμένος, δεν συνέρχεται ποτέ. Σε αυτή την έξαψη οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τους κανόνες - τους επιτρέπεται να τους σπάσουν. Κανείς δε θα τους σταματήσει γιατί ζούμε σε έκτακτες συνθήκες. Κι έρχεται το χάος...

Ζούμε το πιο καυτό καλοκαίρι της ζωής μας, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη - τσιμέντα, μυαλά, νεύρα έχουν πυρακτωθεί. Οι κινηματογραφικοί καύσωνες που έχουν μείνει στη συλλογική μνήμη, πολλοί. Ενας όμως προκαλεί Εξαψη στο κορμί και στο μυαλό. Και σου λέει τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνεις, όταν έχει τόση ζέστη: να μη μιλάς για αυτήν. Δε θα σου βγει σε καλό.

Γιατί όσο νομίζεις ότι έχεις αρχίσει μία αθώα συζήτηση για τον καιρό, κάποιος/α θα σου προτείνει ένα χωνάκι παγωτό, ή να τον/την ακολουθήσεις σπίτι και να ακούσεις τις ανεμικές καμπανούλες του μπαλκονιού του/της, το πάθος θα σε κάνει να τρέξεις στη φωτιά και να καείς σα νυχτοπεταλούδα.

Από την «Εξαψη» (Body Heat, 1981) του Λόρενς Κάσνταν