Γυρίσματα

Οι εραστές του «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου σε αποκλειστικές συνεντεύξεις στην κάμερα του Flix

of 10

Δευτέρα του Πάσχα με «easter egg»: Οι Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σεμπάστιαν Σταν και Ντενίζ Γκαφ μιλούν από τα γυρίσματα του «Monday».

Οι εραστές του «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου σε αποκλειστικές συνεντεύξεις στην κάμερα του Flix

Μπορεί το πάθος ενός Σαββατοκύριακου να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας; Κι αν κανείς αναγάγει αυτόν τον συμβολισμό σε μια σχέση: υπέροχο όταν όλα είναι καινούργια και ενθουσιώδη και παθιασμένα, αλλά τι συμβαίνει ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι όταν ξημερώσουν οι δυσκολίες της καθημερινότητας; Ο Μίκι κι η Κλόι, δύο Αμερικανοί που ζουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους στην σύγχρονη Αθήνα, θα το ανακαλύψουν και θα μάς επιτρέψουν να το ανακαλύψουμε κι εμείς μαζί τους. Μέσα από την πάντα ειλικρινή ματιά του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και μέσα από το σινεμά του που λούζει την εικόνα με φως, ενέργεια, έρωτα, ξέφρενα πάρτι, αλλά δεν κοιτά αλλού όταν έρχεται η ώρα του συναισθηματικού hangover.

Θυμηθείτε κι αυτό: Αν και Παρασκευή, είδαμε το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

monday 607

Το «Monday» άλλωστε αντέχει τα συναισθηματικά hangovers. Μεθυστική χαρά τα νέα της πρεμιέρας του στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, με τον κορωνοϊό λίγες εβδομάδες μετά να κλειδώνει τον πλανήτη σε (όχι μόνο) κινηματογραφικό lockdown. Τελικά η πρεμιέρα έγινε στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το «Monday» γνώρισε πολύ θετική αποδοχή από κοινό και κριτικούς, ενώ πριν λίγες μέρες το «Monday» άνοιξε και στην Αμερική.

Τον Ιούνιο το «Monday» ετοιμάζεται να συναντήσει και το ελληνικό κοινό στα θερινά, σε διανομή από την Tulip.

Δείτε κι αυτό: Αργά ή γρήγορα ξημερώνει Δευτέρα. Τρέιλερ για το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Monday shooting 607 1

Monday shooting 607 2

Monday shooting 607 3

Κολωνάκι, Δεκέμβριος του 2018: το Flix στα γυρίσματα Βρεθήκαμε με την κάμερα του Flix στα πλατώ του «Monday» στην Αθήνα, στα γυρίσματα της πρωτοχρονιάτικης σκηνής σε ελληνικό κλαμπ. Μάς υποδέχθηκε ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος αποκαλύπτοντας πώς έστησαν με την ομάδα του μία ελληνικο-ευρωπαϊκή-χολιγουντιανή παραγωγή, πώς έκλεισαν τον Σεμπάστιαν «Winter Soldier» Σταν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πώς βρήκαν μαζί την χαρισματική συμπρωταγωνίστριά του Ντενίζ Γκαφ (μία εξαιρετική Ιρλανδή ηθοποιό με θεατρική εμπειρία, πιο πρόσφατα στο «Angels in America», αλλά και κινηματογραφική, με συμμετοχές στο «Jimmy's Hall» του Κεν Λόουτς και το «Colette»).

Ο Σεμπάστιαν Σταν αποκάλυψε τις διαφορές να γυρίζεις ένα «Avengers» και μια ελληνική ταινία που επιτρέπει την ελευθερία του ηθοποιού στον αυτοσχεδιασμό, ενώ η Ντενίζ Γκαφ έριξε φως σε κάτι αρκετά ιδιαίτερο: το γιατί εμπιστεύτηκε τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και γύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα της γυμνές σκηνές, κάτι που ως φεμινίστρια και ακτιβίστρια ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Αλλά ας τα πιάσουμε από την αρχή: «Τι είναι το Monday;» Πατήστε το play:


Monday | Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Executive Producers: Fred Berger, Φένια Κοσοβίτσα | Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde | Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan | Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου | Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC | Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα | Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη | Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης | Μουσική: Αλέξης Γράψας | Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Διαβάστε περισσότερα:

Monday Poster 607