Ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα σε ακόμη μια ταινία του Κέκο Ζαλόνε και νιώθεις ήδη να ασφυκτιάς από τη φτηνή σάτιρα, τα ανόητα αστεία, τις γκριμάτσες που περνάνε για υποκριτική, για ένα σινεμά κακώς εννοούμενα «λαϊκό» που όμως συγκινεί το λαό με τον ίδιο τρόπο που ο Μάρκος Σεφερλής γεμίζει το Δελφινάριο και που όλο και κάποιος θα βρεθεί να του αναγνωρίσει ταλέντο, εργατικότητα και... γέλιο.

Οποιοδήποτε κείμενο έχει γραφτεί για ταινία του Κέκο Ζαλόνε ταιριάζει και στην επόμενη και στην προηγούμενη, αφού το ζητούμενο σε κάθε του νέα εξόρμηση δεν είναι φυσικά τα στάνταρ παραγωγής ή το σενάριο, αλλά μια νέα συνθήκη μέσα στην οποία θα νιώθει πιο Κέκο Τζαλόνε από ποτέ, σκορπίζοντας αφειδώς (και δυστυχώς χωρίς αιδώ) όλα όσα τον έκαναν σούπερ σταρ στη γειτονική Ιταλία και εκμεταλλεύσιμο προϊόν στα θερινά σινεμά της Ελλάδας.

Μπορείτε λοιπόν να διαβάσετε αυτό. Ή αυτό. Ή να μείνετε στη σελίδα που είστε και να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή του Κέκο, ενός απροσάρμοστου συζύγου και πατέρα που χωρίς να έχει φράγκο υπόσχεται στο γιο του τις διακοπές της ζωής του. Θα τηρήσει, ωστόσο, την υπόσχεση συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου που είναι να πουλήσει μερικές ηλεκτρικές σκούπες σε ανυποψίαστους χωρικούς, διαφορετικά θα χάσει και τη μοναδική δουλειά που του δίνει ένα κάποιο εισόδημα.

Η συνέχεια διασχίζει όλη την απόσταση ανάμεσα στο φολκλόρ, το φτηνό μελόδραμα, ένα τόσο λαϊκίστικο σχόλιο για την οικονομική κρίση, την κωμωδία πέραν του μπουφόνικου και του μόχθου που κάνει τον Κέκο έναν ήρωα για όλους σε μια ακούραστη αλληλουχία από άνοστα, σχολικού επιπέδου σκετς-ανέκδοτα που βασίζονται στην καλοκάγαθη ιδιοσυγκρασία του πρωταγωνιστή και δεν σταματούν παρά μόνο αν οδηγήσουν την έννοια «κωμωδία» σε αυτοκτονία.

Αν διασκεδάζετε με τον Κέκο Ζαλόνε, θα διασκεδάσετε και εδώ (προσοχή: η ταινία χρονολογείται από το 2013 και βρίσκεται ανάμεσα στο «Που Πάω Θεέ μου» και στο «Τι Ομορφη Μέρα Θεέ Μου»), απλά θυμηθείτε όταν η διασκέδαση τελειώσει να βρείτε ξανά την επαφή σας με το χιούμορ γιατί διαφορετικά θα χρειαστείτε «χέρι» μεγαλύτερο και από αυτό του Θεού.