Ο Τζέραρντ Μπάτλερ εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν, κεφαλαιοποιεί το αρρενωπό προφίλ τού αήττητου πολεμιστή που ενσάρκωσε, ως Λεωνίδας, στους «300», πρωταγωνιστώντας σε κάθε μπανάλ, μπακα-μπούκα περιπέτεια που έχει ανάγκη την τεστοστερόνη και το εμπορικό όνομά του. Ο Ζαν-Φρανσουά Ρισέ είναι ο σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, του «Mesrine» και του «Τυχοδιώκτη του Παρισιού», πρόθυμος να κάνει μια στοιχειώδη μπακα-μπούκα περιπέτεια ως προσοδοφόρο διάλειμμα στην, έτσι κι αλλιώς άνιση, καριέρα του. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το «Plane», με κομβικό στοιχείο της πλοκής, μαντέψτε, ένα αεροπλάνο. Που πέφτει.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Μπρόντι Τόρανς, ένας πιλότος που δεν μασάει, ακόμα κι όταν το αεροπλάνο του, στη διαδρομή Σιγκαπούρη - Τόκιο, πέφτει σε καταιγίδα. Ο Μπρόντι κάνει αναγκαστική προσγείωση σ' ένα νησί των Φιλιππίνων, για ν' ανακαλύψει, μαζί με τους επιβάτες του, ότι έχει βρεθεί στην καρδιά εμπόλεμης ζώνης: για να σώσει το τομάρι του αλλά κυρίως τους επιβάτες των οποίων έχει την ευθύνη, θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του κατάδικου που μετέφερε.

Ταινία βγαλμένη από τα πρότυπα στοιχειώδους περιπέτειας του '80, με τα αντίστοιχα στερεότυπα αρρενωπότητας, τόσο τεμπέλικη στις σκηνές δράσης, στην παρουσίαση των ηρώων και στην πλοκή του σεναρίου της, όσο... ο συνοπτικός τίτλος της.