Ελα Οπως Είσαι

Come as you are

του Ρίτσαρντ Γουόνγκ

ΚΡΙΤΙΚΗ 17 JUL

5 στα 10

Τρεις νεαροί με αναπηρίες αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν οίκο ανοχής κι αυτή η ταινία μας κάνει συνοδοιπόρους τους σε μια αστεία (αλλά και συγκινητική) κωμωδία δρόμου. Από τις 23 Ιουλίου στις αίθουσες.

Τρεις νεαροί άντρες με αναπηρίες, πραγματοποιούν ένα παράτολμο road trip από τις Ηνωμενες Πολιτείες της Αμερικής στον Καναδά, προκειμένου να επισκεφτούν έναν οίκο ανοχής που ειδικεύεται σε πελάτες με αναπηρίες. Με τη βοήθεια και τη «συνενοχή» της οδηγού του βάν τους, θα ταξιδέψουν προς την εκπλήρωση του στόχου τους, την σεξουαλική τους ενηλικίωση, κρυφά από τους γονείς τους που σύντομα θα βρεθούν στο κατόπι τους. Στην πορεία θα ανακαλύψουν και θα βιώσουν περισσότερα απ΄ όσα περίμεναν, από ένα ταξίδι που έμοιαζε να έχει έναν και μόνο σκοπό και προορισμό.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Αστα Φίλποτ, ενός άντρα που με το δικό του ανάλογο ταξίδι και τον ακτιβισμό του έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της σεξουαλικότητας των ανθρώπων με αναπηρίες, αλλά και στην βέλγικη ταινία «Hasta La Vista» που είχε με τη σειρά της εμπνευστεί από αυτόν, το «Ελα Οπως Είσαι», είναι μια ταινία με μήνυμα που όμως δεν θέλει να είναι «διδακτική».

Υιοθετώντας από την αρχή μια μη πολιτικά ορθή στάση, φλερτάροντας με ένα χιούμορ που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα ταμπού ή ακόμη και τα όρια του χοντροκομμένου, η ταινία του Ρίτσαρντ Γουόνγκ έχει εν τούτοις την καρδιά της στη σωστή θέση και αντιμετωπίζει τους ήρωές της χωρίς να χρησιμοποιεί τις αναπηρίες τους ως άλλοθι για τα ελαττώματά τους αλλά και δίχως να τις αφήνει να γίνουν το μόνο που τους καθορίζει.

Η ιστορία αυτού του γεμάτου εμπόδια road movie μπορεί να μοιάζει απρόβλεπτη σε μια πρώτη περιγραφή της, όμως η συναισθηματική διαδρομή της είναι μάλλον γνώριμη και ελαφρώς προβλέψιμη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το χιούμορ και την τρυφερότητα να αποτελέσουν συνεπιβάτες στο βαν των τριών πρωταγωνιστών.

Κι ακόμη κι αν οι δραματικές στιγμές μπορεί να είναι μια ιδέα πιο γλυκερές απ΄όσο θα ήθελες σε μια ταινία που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα στερεότυπα, το σύνολο προβάλλει ως μια διασκεδαστική κινηματογραφική βόλτα που δικαιώνει τους ήρωές του και μιλάει με ειλικρίνεια και μια γερή δόση αλήθειας για τις ζωές και τις εμπειρίες τους.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.