Η Barbie πρωταγωνιστεί ως μοντέρνα Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ που, ξαφνικά, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται, όταν αλλάζει θέση με την Ερικα, μια διάσημη τραγουδίστρια της ροκ. Οι δύο αυτοί τελείως διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται όταν, μετά από ένα μπέρδεμα, η Πριγκίπισσα Κόρτνεϊ καταλήγει στην Ποπ Κατασκήνωση και η Ερικα στη Βασιλική. Κι ενώ οι αρχηγοί των δύο ανταγωνιστικών κατασκηνώσεων προσπαθούν να διορθώσουν την κατάσταση, τόσο η Κόρτνεϊ όσο και η Έρικα μαθαίνουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και να αποκτούν νέους, απρόσμενους φίλους. Μάλιστα, όταν τα κορίτσια μαθαίνουν πως και οι δύο κατασκηνώσεις απειλούνται να κλείσουν, συμφιλιώνονται και συνεργάζονται με μια φωνή σε ένα επικό show που αποδεικνύει πως όλα είναι εφικτά όταν τολμάς!

Η μάστιγα που ονομάζεται «ταινίες Barbie» εξαπλώνεται με ρυθμούς που πραγματικά δεν θα προλάβαινε να αφομοιώσει ούτε η πιο προνομιούχα κορασίδα αυτού του πλανήτη που περιμένει - αντίθετα από τους γονείς της - εναγωνίως το ανά εξάμηνο πλέον ραντεβού της με την αγαπημένη της ηρωίδα προκειμένου να θαυμάσει τις απίθανες μεταμορφώσεις της και μαζί τα πάντα υπέρχα μαλλιά της.

Από γοργόνα μπαλαρίνα και από νεράιδα σε σούπερ ηρωίδα, δεν υπάρχει τίποτα που η Barbie δεν μπορεί να κάνει σε μια φασόν κατασκευή που κάθε φορά κρατάει ακέραιο το μήνυμα πώς κάθε κορίτσι είναι μια εν δυνάμει πριγκίπισσα απ' όπου κι αν προέρχεται και απλά αλλάζει το σκηνικό, τα ρούχα και τα αξεσουάρ για να μην κατηγορηθεί για απλή αντιγραφή του εαυτού της.

Εδώ, η Barbie ανακαλύπτει τη ροκ μουσική (καλά μην φανταστείτε...) σε ένα φόρο τιμής στην καλύτερη (!) ίσως ταινία της μέχρι σήμερα που ήταν το «Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ» και με φούξια κιθάρες, ανταύγειες στα μαλλιά και λάτεξ κολάν πρωταγωνιστεί σε ένα ρεμίξ του πώς θα έμοιαζε το «Glee» αν ήταν φτιαγμένο από κούκλες της Mattel.

Με ισχυρές δόσεις πριγκιπικού bitchiness και στο επίκεντρο την αντίθεση δύο camps που τα χωρίζει το χάος, η «Πριγκίπισσα & η Ροκ Σταρ» διαθέτει το ίδιο πρώτου επιπέδου animation με όλες τις προηγούμενες ταινίες της Barbie, μια ελαφρώς ενισχυμένη σχεδίαση πάνω στην κίνηση και τα τραγούδια, μια ελαφριά - όσο πατάει η γάτα - σατιρική διάθεση πάνω στο αιώνιο παραμύθι της «πριγκίπισσας» και φυσικά όλα εκείνα τα υπέροχα καλά αισθήματα που τελικά θα ενώσουν δύο διαφορετικούς κόσμους σε ένα στόχο και ένα τραγούδι.

Συνεχίζοντας να δηλώνουμε αναρμόδιοι για το αν οι περιπέτειες της Barbie είναι τελικά ένα ακαταμάχητο trend που αφορά μόνο κορίτσια προσχολικής ηλικίας και δημοτικού ή κάτι που καθώς εξαπλώνεται διεκδικεί ήδη το δικό του μερίδιο στη σύγχρονη παιδική διασκέδαση, ελπίζουμε πως κάποια στιγμή η ακούραστη παραγωγή των ταινιών της διάσημης κούκλας θα σταματήσει τη σχεδόν αυτιστική αναπαραγωγή όλων των κλισέ που εδώ και χρόνια η τέχνη του animation μοιάζει να έχει ξεπεράσει για τα καλά.