Η πριγκίπισσα Τόρι ονειρεύεται να ξεφύγει από τη ζωή στο κάστρο και τα καθήκοντά που της επιβάλλει η αυστηρή της θεία και να ζει διασκεδαστικά και ανέμελα όπως η αγαπημένη της ποπ σταρ Κέιρα! Οταν η Κέιρα έρχεται στο κάστρο για να δώσει συναυλία, οι δύο τους συναντιούνται και αμέσως γίνονται κολλητές φίλες, καθώς καταλαβαίνουν πόσα κοινά έχουν! Η καθεμιά εύχεται να μπορούσε να ζήσει τη ζωή της άλλης! Και τη ζει...

Και μόνο το γεγονός πως το «Barbie: Η Πριγκίπισσα και η Ποπ Σταρ» είναι η 23η ταινία της σειράς των ταινιών Barbie, είναι από μόνο του ένα επίτευγμα. Και ταυτόχρονα ο μοναδικός λόγος για να το αντιμετωπίσεις με μια vintage ελαφρότητα που δικαιολογεί από μόνη της το γεγονός πως τόσο σχεδιαστικά όσο και σεναριακά αυτή η ταινία μοιάζει να έχει κολλήσει πίσω στην εποχή όπου τα κινούμενα σχέδια μιλούσαν μόνο με όρους παραμυθιών και το computer animation δεν είχε ακόμη καταφέρει να κάνει το δισδιάστατο σχέδιο να μοιάζει... αληθινό!

Εκτός αν η Universal πιστεύει πως ένα ζευγάρι all-star αρκεί για να φέρει στο σήμερα μια ιστορία που, βασισμένη στο «The Prince and the Pauper» του Μαρκ Τουέν κινείται μέσα σε παλάτια και σκηνικά - εν δυνάμει box sets της Barbie, προορισμένα για να συνοδέψουν λαμπάδες το επόμενο Πάσχα και να γίνουν ανάρπαστα στα ράφια των απανταχού παιχνιδάδικων (βλ. «το καμαρίνι της Barbie» και άλλα «κάτι της Barbie»)

Από την άλλη, όσο δύσκολο κι αν είναι, οφείλεις να μπεις στη θέση ενός οκτάχρονου κοριτσιού, το οποίο θα σου μίλαγε με εκσταση για τα μωβ μαλλιά της ποπσταρ Κέιρα, για το πόσο συγκινητικό είναι να βλέπεις μια πριγκίπισσα να περπατάει στις φτωχές γειτονίες της πόλης για πρώτη φορά και τι «σούπερ» είναι τα τραγούδια της ταινίας με ταυτόχρονες άναρθρες κραυγές τύπου «Μαμά, θέλω το cd ΤΩΡΑ!»

Ο,τι λοιπόν αναμένεται να θριαμβεύσει στις πρωινές και απογευματινές προβολές των ελληνικών και όχι μόνο αιθουσών (και μετέπειτα στην τηλεόραση και το home cinema – εκεί που προφανώς αυτή η ταινία ανήκει εξ αρχής), δεν είναι παρά ένα μεταγλωττισμένο δείγμα του χάσματος... γενεών.

Γιατί τελικά δεν έχει καμία σημασία να προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε ένα μικρό κορίτσι πως είναι προτιμότερο να μεγαλώνει βλέποντας ταινίες της Pixar, παρά να ονειρεύεται παλάτια και νεραϊδοποτιστήρια. Ειδικά όταν αυτό έχει ήδη βάλει στο μάτι το σετ καραόκε με το catchy χιτ της ταινίας και δεν θα ησυχάσει παρά μόνο όταν το αποκτήσει…