Ενημέρωση

Χρόνια Πολλά Flix!

στα 10

Πέντε αγαπημένοι μας γραφίστες εμπνέονται από τα γενέθλια μας και φτιάχνουν μια αφίσα που θα θέλαμε ήδη να έχουμε στον τοίχο μας!

Flix Team
Χρόνια Πολλά Flix!
Λεπτομέρεια από την αφίσα του Σάκη Στριτσίδη για το Flix

O Ηλίας Κυριαζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, κέρδισε το πρώτο βραβείο «Νέων Καλλιτεχνών» στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του 9 της Ελευθεροτυπίας, υπηρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας δημιουργών κόμικς Subart και συμμετείχε στα Subart Comics, Τούρτα και Blast Comics των εκδοσεών Giganto. Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει την προσοχή του στην αμερικάνικη αγορά. Συνεργάστηκε με την ιστορική ανθολογία Dark Horse Presents και σχεδίασε τις μίνι σειρές Galaxy Quest: Global Warming και Ghostbusters: Displaced Aggression για την IDW. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε το νέο graphic novel του, Falling For Lionheart, από IDW και κυκλοφόρησε στα ελληνικά ως Μια Καρδιά Για Τον Λεοντόκαρδο από τη Jemma Press. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του.

ilias

O Στέφανος Ρόκος σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, έκανε μαθήματα λιθογραφίας στο Παρίσι και μεταπτυχιακά στο Wimbledon School of Art του Λονδίνου. Από το 1999 έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εχει επίσης πειραματιστεί με διαδραστικές εγκαταστάσεις, εργα του έχουν χρησιμοποιηθεί σε εξώφυλλα cd (όπως των Interstellar Overdrive, Sigmatropic, Bobby Conn, Παύλου Παυλίδη, Φοίβου Δεληβοριά κ.α.), σε DVD (Νίκος Νικολαΐδης Collection, 2000), αφίσες θεατρικών παραστάσεων και εξώφυλλα βιβλίων. Μάθετε περισσότερα για τον ίδιο και τη δουλειά του στο επίσημο site του στο Internet.

rokos

Ο Τάσος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1978. Eχει σπουδάσει marketing και graphic design. Eχει κερδίσει το 1ο βραβείο στον 1ο διαγωνισμό νέων ταλέντων του «9» της Ελευθεροτυπίας και το 1ο βραβείο σεναρίου στον διαγωνισμό comics στο Βελιγράδι το έτος 2004. Eίναι ο άνθρωπος πίσω από τις εκδόσεις «giganto» και το «FIIL» (συνεργασία με την Πένη Ζεβόλη). Μάθετε περισσότερα για τον ίδιον και τη δουλειά του στο επίσημο site του στο Internet.

tasos

O Σάκης Στριτσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Graphic Design. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα διατηρώντας το δικό του δημιουργικό γραφείο με το όνομα «Front». Η δουλειά του έχει ξεχωρίσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφισης ΕΒΓΕ, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Μάθετε περισσότερα γι' αυτόν και τη δουλειά του στο επίσημο site του στο Ιντερνετ.

sakis

Ο Αντώνης Γλυκός είναι free lancer γραφίστας. Εκτός από εξώφυλλα και artworks δίσκων, βιβλίων και άλλων εκδόσεων, έχει σχεδιάσει το fan site της Disney, συνεργάζεται με το site της Disneyland και δουλεύει με Αμερικανούς dealer που εμπορεύονται τις φιγούρες της Classics Collection. Περισσότερα για τον ίδιο και τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

glikos

Τους ευχαριστούμε όλους!

Δείτε τις αφίσες σε μεγάλη ανάλυση στο gallery.

Διαβάστε περισσότερα για τα γενέθλια του Flix.gr