Συνέντευξη

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι ηθοποιοί του μας ξεναγούν σε «Εναν Αλλο Κόσμο»

στα 10

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Τζέι Κέι Σίμονς, η Μαρία Καβoγιάννη κι ο Ταουφίκ Μπαρόμ, μιλούν στην κάμερα του Flix, για τον έρωτα, την πολιτική και το σινεμά.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι ηθοποιοί του μας ξεναγούν σε «Εναν Αλλο Κόσμο»

Οταν η πρώτη σου ταινία είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού σινεμά εδώ και πολλά χρόνια, πιθανότατα είσαι πιο προσεκτικός όταν ετοιμάζεις το επόμενο βήμα σου. Ομως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αντί να πατήσει στα σίγουρα κάνει με το «Ενας Αλλος Κόσμος» μια ταινία πολύ πιο φιλόδοξη και τολμηρή σε σχέση με το «Αν».

Τρεις ερωτικές ιστορίες στην Αθήνα του σήμερα, ανάμεσα σε έλληνες και ξένους που εμπνέονται από τον υπέροχο μύθο του Ερωτα και της Ψυχής, αλλά που διαδραματίζονται σε μια όχι και τόσο υπέροχη πραγματικότητα. Μια ταινία που θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις ακόμη και πολιτική, έστω κι αν για τον σκηνοθέτη της, αυτό δεν ήταν το ζητούμενο.

«Οταν γράφεις ένα σενάριο στην Ελλάδα του σήμερα, ακόμη και να θες να μην είναι πολιτικό, μοιραία, κάτι από πίσω, θα είναι και πολιτικό. Το φόντο όμως. Επιμένω σε αυτό. Η ταινία είναι μια ερωτική ιστορία, μια ερωτική ταινία, με ένα κοινωνικό φόντο το οποίο μοιραία γίνεται και πολιτικό. Μόνο έτσι μπορώ να το θέσω» λέει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ενας Αλλος Κόσμος»

παπακαλιάτης γυρισματα

Με ένα καστ που περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως τον βραβευμένο με Οσκαρ Τζέι Κέι Σίμονς, τον Μηνά Χατζησάββα στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση πριν τον θάνατό του, αλλά και την Μαρία Καβογιάννη (σε μια εξαιρετική ερμηνεία), ή τον ανερχόμενο ισραηλινό Ταουφίκ Μπαρόμ, το «Ενας Αλλος Κόσμος», η ταινία μιλά για τον έρωτα σε τριες διαφορετικές γενιές, αλλά και για την Ελλάδα του σήμερα σε διαφορετικές της εκφάνσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ερωτας vs. Politics: Ολα όσα μάθαμε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στη συνέντευξη Τύπου του «Ενας Αλλος Κόσμος»

παπακαλιάτης γυρισματα 607

«Ηξερα πάνω κάτω τι συμβαίνει εδώ, για την κρίση, αλλά όχι πολλά και στη συνέχεια μιλώντας με τον Χριστόφορο, μάθαινα όλο και περισσότερα για το πως επηρεάζει τους πάντες εδώ» λέει ο Τζέι Κέι Σίμονς. «Δεν είχα ξανάρθει στη χώρα κι όταν ήρθα στην Αθήνα, πήγα κυρίως στα πιο καλά σημεία της πόλης και σκεφτόμουν, «ω, όλα είναι καλά εδώ». Αλλά φυσικά πήγαμε και σε μέρη που είχαν βιώσει πιο έντονα τις συνέπειες της κρίσης και μπορούσες να δεις ότι οι καιροί είναι δύσκολοι».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέι Κέι Σίμονς συναντά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (και η κάμερα του Flix είναι εκεί)

Ομως όπως λέει κι ο νεαρός Ταουφίκ Μπαρόμ που υποδύεται ένα Σύρο πρόσφυγα που ερωτεύεται μια νεαρή ελληνίδα στο φιλμ, «ίσως οι άνθρωποι δουν το φιλμ ως μια πολιτική ταινία, αλλά νομίζω ότι είναι κυρίως μια ιστορία αγάπης, που όμως συμβαίνει στο σήμερα. Και δεν μπορείς να αγνοήσεις τα όσα συμβαίνουν γύρω σου, γιατί αν τα αγνοήσεις, θα μοιάζει παράξενο».

τουφίκ μπαρόμ 607

Για περισσότερα, δείτε τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη του φιλμ να μιλούν πιο κάτω στην κάμερα του Flix.


Η ταινία είναι μια παραγωγή της Plus Productions S.A., σε συμπαραγωγή Alpha, Aegean Airlines και ΟΤΕ TV και παραγωγούς τους Κώστα Σούσουλα, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Κρις Παπαβασιλείου και Δωροθέα Πασχαλίδου. Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά από τον ΟΤΕ ΤV το 2016.

Διαβάστε ακόμη: