Συνέντευξη

Yes Chef! Οσα αποκάλυψε στο Flix το καστ του «The Bear» για τον 3ο κύκλο

στα 10

Περίμεναν η σειρά να γίνει φαινόμενο; Ποιο είναι το μυστικό συστατικό της συνταγής; Αλλαξε η συμπεριφορά τους όταν τώρα πηγαίνουν σε εστιατόρια; Διαβάστε όλα όσα μάς είπαν ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ και η παρέα του.

Yes Chef! Οσα αποκάλυψε στο Flix το καστ του «The Bear» για τον 3ο κύκλο

Ο 3ος κύκλος του «The Bear» από τις 18 Ιουλίου έγινε διαθέσιμος, αποκλειστικά στην Ελλάδα, στο Disney+ και η σειρά που ξεκίνησε ως ένα outsider και κατέκτησε κοινό, κριτικούς και βραβεία μάς κάνει να ανυπομονούμε να βρούμε το χρόνο που θα τη δούμε σε απόλυτο binge-watching μαραθώνιο.

Και με την ευκαιρία είπαμε να ακούσουμε τους πρωταγωνιστές της, εκείνους που μαγειρεύουν στην κουζίνα τους αυτή τη συνταγή επιτυχίας, και να τους ρωτήσαμε πώς το κάνουν. Να μας αποκαλύψουν το μυστικό συστατικό.

the bear

Tι μπορείτε να αποκαλύψετε για τους χαρακτήρες σας, τι τους συμβαίνει στον 3ο κύκλο;

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι απεγκλωβίζομαι από το ψυγείο , κι αυτό είναι καλό (γέλια). Ο Κάρμι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει: κλείνεται στον εαυτό του, θάβει τις σκέψεις και τα τραύματα του στη δουλειά και κοιτάει μόνο το στόχο. Ο κάθε στόχος είναι για εκείνον πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσει και προσπαθεί να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Αυτή η σεζόν θα έχει πολλές τέτοιες προκλήσεις.

Εμπον Μος-Μπάκρακ: Νομίζω ότι πετυχαίνουμε τον Ρίτσι σ’ ένα σταυροδρόμι. Μάς αποκαλύφθηκε περισσότερο στο δεύτερο κύκλο. Τον είδαμε, τον μάθαμε, ξεγυμνώθηκε ως χαρακτήρας. Και τώρα είναι ωραίο να παρακολουθήσουμε αν θα εξελιχθεί, καθώς, με το νέο εστιατόριο, υπάρχει ένα φως στην άκρη του τούνελ. Θα ήθελα να πω ότι ωριμάζει και βελτιώνεται αλλά οι άνθρωποι πάμε μπρος πίσω στο μονοπάτι της προσωπική ανάπτυξης, οπότε οτιδήποτε μεγαλόστομο θα ήταν ψέματα.

Άγιο Εντίμπρι: Σ’ αυτό τον κύκλο η Σίντνεϊ γίνεται συνέταιρος κι αυτό είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Και για την ίδια, αλλά και για τη σχέση της με τον Κάρμι. Γιατί είναι κάποιος που θαυμάζει βαθιά, αλλά ταυτόχρονα τον «διαβάζει» και εναντιώνεται σε όλα του τα στραβά. Οπότε οι συγκρούσεις τους, γιατί το νέο εστιατόριο είναι κάτι πολύ πιο χαοτικό από ό,τι περίμεναν, θα είναι κρίσιμες.

Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ: Ναι, ναι, ο Κάρμι δεν είναι ο πιο επικοινωνιακός άνθρωπος στον κόσμο (γελάει). Ομως, αν κάνει κάποια χοντράδα, πάντα επιστρέφει με μια μεγάλη κίνηση για να αποδείξει στη Σίντνεϊ και τους υπόλοιπους στην κουζίνα ότι τους υπολογίζει. Βέβαια, ακριβώς επειδή είναι τόσο κλειστός, οι άλλοι δεν τον πολυκαταλαβαίνουν. Είναι δύσκολος.

Λίζα Κολόν-Ζάγιας: Τι θα συμβεί στην Τίνα σ’ αυτό τον κύκλο; Χμμ… Νομίζω ότι και η Τίνα θα δοκιμάσει τα όρια της με τις νέες συνθήκες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παλέψει με δαίμονες του παρελθόντος της.

the bear

Με τους δυο πρώτους κύκλους γνωρίσατε έναν θρίαμβο - στην απήχηση στον κόσμο, τις κριτικές και τα βραβεία. Πόσο μεγάλη πίεση δημιούργησε αυτό για να ξεκινήσετε τον 3ο κύκλο;

Άγιο Εντίμπρι: Η σεζόν των βραβείων ήταν ένα μεγάλο δώρο. Ημασταν πολύ τυχεροί και απολαύσαμε τις διακρίσεις μας με ενθουσιασμό - ήταν μεγάλο τιμή. Ομως δεν νομίζω ότι γυρίζουμε αυτή τη σειρά με στοχοπροσήλωση τα βραβεία. Δεν το κάνουμε για αυτό. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, κι από εκεί και πέρα θα γίνει ό,τι έχει να γίνει. Είμαι φυσικά πολύ περήφανη για τις επιτυχίες της σειράς, αλλά είμαι ακόμα πιο περήφανη για τη σειρά την ίδια.

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Ναι, είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις διακρίσεις για κάτι που είσαι κι ο ίδιος τόσο περήφανος. Το συζητήσαμε λιγάκι μεταξύ μας -μετά τις επιτυχίες του 1ου και του 2ου κύκλου- κάπως «που πάμε μετά από όλα αυτά». Αλλά δεν δώσαμε κανένα βάρος. Θέλαμε απλώς να ξαναμπούμε στη φούσκα μας και να πάμε για γύρισμα και να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι πιο δύσκολο να το κάνεις αυτό από τις προηγούμενες σεζόν, καθώς τώρα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες. Ομως έχουμε δέσει ως ομάδα, βρήκαμε εύκολα το χώρο της απομόνωσης για δημιουργία, μακριά από όλες τις επιρροές, και καταφέραμε να μπούμε στο γύρισμα όπως έπρεπε.

the bear

Σου φωνάζουν «Yes Chef!» στο δρόμο;
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Ναι, έχει συμβεί πολλές φορές (γελάει) Κι εγώ τους φωνάζω «Cousin!» Και γελάμε.

Τζέρεμι, ο χαρακτήρας σου είναι τελειομανής. Μοιράζεσαι κάποιες από αυτές τις ιδιότητες με τον Κάρμι, ή είσαι το εντελώς αντίθετο;

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Εντελώς το αντίθετο (γελάει). Είναι κάτι που ζηλεύω στον Κάρμι - πόσο πειθαρχημένος και οργανωτικός είναι. Κάτι που θα ήθελα πολύ να καταφέρω στη ζωή μου. Αλλά όχι. Εγώ μονίμως παλεύω με την τάξη, έχω το δικό μου χάος.

the bear

Yπάρχει έντονα το συστατικό της θλίψης στη σειρά. Δεν είναι μόνο η απώλεια του Μίκι που τους έφερε όλους σ’ αυτή την κουζίνα. Είναι σαν όλοι να παλεύουν και με τις δικές τους απώλειες - ευκαιρίες που δεν τους δόθηκαν, χρόνια που χάθηκα, τα όνειρα που δεν βγήκαν ποτέ αληθινά…

Εμπον Μος-Μπάκρακ: Νομίζω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο συστατικό και ένα από τα δυνατά σημεία του σεναρίου. Γιατί αυτή η θλίψη, τα καταπιεσμένα συναισθήματα, είναι το σημείο που ενώνει όλες τις ιστορίες, με τις ιστορίες των θεατών. Η απώλεια και το τραύμα της είναι κάτι που όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Και στον τρίτο κύκλο λοιπόν κινεί τα νήματα όσο οι χαρακτήρες προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν. Ή αποφεύγουν να την αντιμετωπίσουν.

Αμπι Ελιοτ Κι εγώ αυτό πιστεύω. Ο χαρακτήρας μου, η Νάταλι, το επεξεργάζεται διαφορετικά, γιατί ετοιμάζεται να γίνει μητέρα. Από την μία παλεύει με την τραγωδία ότι ο αδελφός της αυτοκτόνησε, από την άλλη θα φέρει η ίδια μία ζωή στη ζωή της. Όλα φυσικά είναι θολά και μπερδεμένα, καθώς οι σχέσεις με την μητέρα της και τον Κάρμι δεν είναι καλές. Οπότε έχει να δώσει μάχης στον 3ο κύκλο.

Αγιο Εντίμπρι: Θεωρώ επίσης πολύ ενδιαφέρον πώς καθρεφτίζονται οι ιστορίες θλίψης και απώλειας από τον ένα χαρακτήρα στον άλλον μέσα σε μία κουζίνα. Σ’ έναν χώρο που συντονίζεσαι πλήρως με την ομάδα, για να βγει το μενού, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι γύρω σου είναι συναισθηματικά ξεκούρδιστοι. Όλοι αντιμετωπίζουν τα τραύματα τους όπως μπορούν. Όλοι διαφορετικοί, όλα διαφορετικά. Κι είναι ενδιαφέρον να το παρατηρείς.

the bear

*Αγιο, σε αυτό τον κύκλο σκηνοθετείς ένα επεισόδιο. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Αγιο Εντίμπρι: Καταπληκτική, απίθανη. Πραγματικά το διασκέδασα πάρα πολύ. Είναι σαν όνειρο να δοκιμάζεις κάτι τέτοιο με το δικό μας συνεργείο, που είναι όλοι υπέροχοι και δίνουν το 120% στο γύρισμα. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσω τους αγαπημένους μου ηθοποιούς στον ΄κόσμο - ήταν σαν masterclass για μένα. Οπότε η απόλαυση της σκηνοθετικής εμπειρίας μεγεθύνθηκε. Σκεφτόμουν «κάνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο!» Νιώθω πολύ τυχερή.

the bear

Μετά από το The Bear, που σας έβαλε στο χάος και τα προβλήματά μιας κουζίνας, έχει αλλάξει η εμπειρία σας στα εστιατόρια; Σκέφτεστε κάπως διαφορετικά απέναντι στο προσωπικό, το φαγητό, τον σεφ;

Αγιο Εντίμπρι: Εντελώς! Νιώθω το άγχος τους. Προσπαθώ να τους ξελαφρώσω - καθαρίζω το πιάτο μου πριν τους το δώσω κι όλοι με κοιτούν σαν να μου λένε…


Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: …χαλάρωσε! (Γελάει)
Αγιο Εντίμπρι: Ναι, χαλάρωσε! (Γελάει). Αλλά είναι αντανακλαστικό δεν το κάνω επίτηδες. Αλλά με πιάνει ένα «να σας βοηθήσω, τι να κάνω να σας βοηθήσω…»
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Είναι αλήθεια ότι δεν είναι το ίδιο πια για κανέναν μας στα εστιατόρια. Εχουμε αναπτύξει μία υπερευαισθησία για το προσωπικό, για όλους.
Αμπι Ελιοτ: Και μένα με μπαίνει κάτι παρόμοιο, ειδικά τώρα που έχω παιδιά. Εχω δύο παιδιά και τρέχω συνεχώς από πίσω τους ώστε να μην διαταραχθεί η ατμόσφαιρα του εστιατορίου, να προλάβω κάτι, να καθαρίσω κάτι. Είμαι πολύ συντονισμένη με το πόσο σκληρά δουλεύουν στην εστίαση.
Λίζα Κολόν-Ζάγιας: Εγώ περνώντας για το μπάνιο ρίχνω κλεφτές ματιές στις κουζίνες τον εστιατορίων πλέον. Κατασκοπεύω κανονικά! Θέλω να δω το χάος τους, την ενέργεια, το ρυθμό τους, να δω πώς το πάνε.

the bear

Τι σας κάνει να είστε τόσο δεμένοι; Συνήθως το καστ μίας σειράς έχει μία χημεία, αλλά μέχρι εκεί. Εσείς συμπληρώνεται ο ένας την απάντηση του άλλου…

Λίζα Κολόν-Ζάγιας: Είναι αλήθεια. Όμως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είναι ότι σεβόμαστε κι αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί οι άνθρωποι (και τους δείχνει) είναι το μυστικό συστατικό της συνταγής.

Αμπι Ελιοτ: Αυτή η ομάδα, ναι.

Λίζα Κολόν-Ζάγιας: Έχουμε το καλύτερο σενάριο, το καλύτερο συνεργείο, το καλύτερο καστ. Και κυριαρχεί απίστευτη καλοσύνη στο γύρισμα. Είναι κάτι σπάνιο. Και το αγαπώ πολύ. Στεναχωριέμαι όταν τελειώνουμε.

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Είναι αλήθεια! Είναι δύσκολο να φύγεις όταν ολοκληρώνεται το γύρισμα ενός κύκλου. Όλοι έχουμε ζωές που αγαπάμε πολύ, αλλά παράλληλα αγαπιόμαστε και μεταξύ μας. Και είναι τόσο σπέσιαλ το διάστημα που περνάμε μαζί, στην κουζίνα μας.

the bear

Δεν σας επηρεάζει και η «σκοτεινιά» της σειράς; Ερχεστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Τις αφήνετε πίσω, τις κουβαλάτε μαζί σας;

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Σε αυτή τη σειρά η σκοτεινιά μένει στο σενάριο και στο φακό. Τριγύρω σου στο γύρισμα, και πριν και μετά, έχεις υπέροχους συνεργάτες που σε στηρίζουν, σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής. Περνάμε πολύ ωραία, η ατμόσφαιρα είναι ανελαστική. Όλοι φροντίζουμε, προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Γελάμε τόσο πολύ! Ακόμα κι αν γυρίζαμε κάτι πολύ σκοτεινό το πρωί, το μεσημέρι θα βλέπαμε μια άλλη σκηνή με το καστ και το συνεργείο και θα λυνόμασταν στα γέλια. Οπότε, όχι, δεν παίρνουμε τίποτα σκοτεινό στις αποσκευές μας.

Αγιο Εντίμπρι: Επίσης, η σειρά έχει και τις σκοτεινές της στιγμές, αλλά έχει και τις light στιγμές της. Και μερικά πολύ ανθρώπινα, πολύ συγκινητικά στιγμιότυπα επίσης. Δεν είναι όλα μαύρα.

Εμπον Μος-Μπάκρακ: Και μην ξεχνάμε ότι κανείς μπορεί να βρει χιούμορ ακόμα και στο σκοτάδι. Και η σειρά το δείχνει αυτό ξεκάθαρα. Υπάρχει μία μεγάλη βεντάλια συναισθημάτων που μπορούν να εκδηλωθούν αυτοσαρκαστική, χιουμοριστικά. Επίσης, το γύρισμα τρέχει τόσο γρήγορα και απαιτητικά που δεν έχει το περιθώριο να τα σκεφτείς όλα αυτά…

the bear

Είναι κατανοητό ότι δεν πρέπει να κάνουμε spoilers του νέου κύκλου. Aν όμως σας έλεγα να την περιγράψετε με μία λέξη, μία πρόταση;

Εμπον Μος-Μπάκρακ: Ανάταση, ανύψωση.
Αγιο Εντίμπρι: Τα αδιαπραγμάτευτα (non-negotiables). Διαπραγματεύοντας τα αδιαπραγμάτευτα.
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Προκλήσεις.
Αγιο Εντίμπρι: Προκαλώντας τις προκλήσεις.
Αμπι Ελιοτ: Θλίψη.
Μάτι Μάθισον: Ονειρα. Razzle dazzle;
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Ααα, το razzle dazzle τα λέει όλα

Υπάρχουν «αδιαπραγμάτευτα» μεταξύ σας στο γύρισμα;

Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Φυσικά!
Αγιο Εντίμπρι: Ευγένεια, καλοσύνη. 
 Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Ναι!
Αγιο Εντίμπρι: Να ξέρουμε τα λόγια μας
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Ναι, να είμαστε προετοιμασμένοι. Και να είμαστε στην ώρα μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Αγιο Εντίμπρι: Συνεργασία. Να είμαστε team players.
Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ: Yes chef!
Αγιο Εντίμπρι: Yes chef!

Ο 3ος Κύκλος του «The Bear» είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Disney+