Συνέντευξη

Παύλος Γερουλάνος: Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλάει στο Flix

στα 10

Ο άνθρωπος από τον οποίο όλοι ζητούν απαντήσεις για το (λαμπρό καλλιτεχνικό) παρόν και το (αβέβαιο οικονομικά) μέλλον του ελληνικού σινεμά, δίνει κάποιες από αυτές σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Παύλος Γερουλάνος: Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλάει στο  Flix
Ο Υπουργός Πολιτισμού απαντάει στα ερωτήματα που βασανίζουν τον κινηματογραφικό κόσμο

Μοιάζει παράδοξο, αλλά το ελληνικό σινεμά βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, εξωστρέφειας, δημιουργικότητας, την ίδια στιγμή που ο πολιτισμός αλλά κι ολόκληρη η χώρα λειτουργεί υπό το βάρος μιας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας.

Παρά τις επιτυχίες των ταινιών μας σε μεγάλα φεστιβάλ όμως, παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κινηματογραφία της Ελλάδας, ο χώρος του σινεμά διακατέχεται από μια έντονη ανησυχία για τη συνέχεια.

Με κάποια πρώτα βήματα, όπως η ψήφιση του νέου νόμου, ή ο διορισμός του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κινηματογράφου να έχουν ολοκληρωθεί, η ανάγκη να γίνουν γρήγορα περισσότερα, μοιάζει πιο επιτακτική από ποτέ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Flix o Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, διαβεβαιώνει πως η πορεία αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε στον πολιτισμό θα συνεχιστεί χωρίς υπαναχωρήσεις και απαντά σε ερωτήσεις για μερικά από τα πιο καυτά θέματα που αφορούν στο σινεμά: από τον τρόπο διορισμού των διοικητικών συμβουλίων οργανισμών όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ή το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως την εφαρμογή των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις στο σινεμά, κι από τη βεβαιότητά του για την είσπραξη του 1,5% από τα τηλεοπτικά κανάλια, μέχρι το πώς μπορείς να κάνεις ταινίες όταν δεν υπάρχουν χρήματα.