Ενημέρωση

Οι Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι μας βάζουν στον σύμπαν του «Cloud Atlas»

στα 10

Τρεις δημιουργοί, έξι ιστορίες, ένα κοινό όραμα. Οι τρεις σκηνοθέτες της πιο σύνθετης κινηματογραφικής μεταφοράς στην ιστορία του σινεμά εξηγούν γιατί ανέλαβαν να ζωντανέψουν στην οθόνη το «Cloud Atlas», ένα βιβλίο «που θεωρητικά είναι αδύνατον να κινηματογραφηθεί».

Flix Team
Οι Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι μας βάζουν στον σύμπαν του «Cloud Atlas»

«Cloud Atlas»: Ηρωες και ηρωΐδες, θύτες και θύματα, αθώοι και ένοχοι από διαφορετικές ιστορικές εποχές, πολιτισμούς και γεωγραφικές συντεταγμένες, γνωρίζονται, χωρίζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται για να κάνουν τα ίδια λάθη, ή να τα διορθώσουν, να αναβαπτιστούν, να ξεκινήσουν από την αρχή. Με τον χρόνο και τον τόπο να χάνουν τα όριά τους σ' αυτό το πολύχρωμο, αέναο καρουσέλ που λέγεται σύμπαν, ζωή, άνθρωπος, ψυχή.

Βασισμένο στο ομότιτλο, πολυσύνθετο βιβλίο του Ντέιβιντ Μίτσελ, το εξίσου μεγαλόπρεπο έπος που υπογράφουν οι Λάνα και Αντι Γουατσόφσκι μαζί με τον Τομ Τίκβερ, αφηγείται την εξέλιξη του ανθρώπου από τον 19ο αιώνα μέχρι το μακρινό μέλλον, κι από το Βέλγιο και το Σαν Φρανσίσκο μέχρι την Κορέα και τη Χαβάη, ενώ όλοι οι ηθοποιοί θα υποδύονται όχι μόνο πολλούς ρόλους, αλλά και ...τα δύο φύλα!

Μήπως για αυτό, εξ αρχής όλοι μιλούσαν για «ένα βιβλίο που, θεωρητικά, είναι αδύνατον να κινηματογραφηθεί»;

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο της συνέντευξης που εξασφάλισε για εσάς το Flix, όπου οι Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι, οι τρεις συν-σκηνοθέτες, εξηγούν πώς αυτό το κινηματογραφικό παζλ των 6 ιστοριών ήταν για εκείνους πρόκληση να τις ενώσουν σε μία κοινή αφήγηση, ένα κοινό όραμα.

«Από τη στιγμή που σκεφτήκαμε ότι ο ''κακός'' της μίας ιστορίας ξαναγεννιέται ως ''ήρωας'' της άλλης και ερμηνεύεται από τον ίδιο ηθοποιό, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε στα χέρια μας μία συγκλονιστική ευκαιρία - να κάνουμε την ταινία των ονείρων μας» λέει η Λάνα Γουατσόφσκι.

«Ηθελα να συνεργαστώ με την Λάνα και τον Αντι γιατί οι ταινίες τους είναι μία όσμωση των πιο σοβαρών θεμάτων, κινηματογραφημένων με την πιο μαγική, συναρπαστική εικόνα που μπορεί ένας σκηνοθέτης να αποτυπώσει...» προσθέτει ο Τομ Τίκβερ.

«Είμαστε περήφανοι για τους ηθοποιούς μας. Σ' αυτή την ταινία ο Τομ Χανκς κάνει πράγματα που δε θα πίστευες ποτέ ότι θα έβλεπες τον ''Τομ Χανκς'' να τα κάνει! Και ήταν φανερό: το απολάμβανε!» συμπληρώνει ο Αντι Γουατσόφσκι.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας το play στο βίντεο που ακολουθεί!

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Cloud Atlas»

Δείτε βίντεο, trailers, featurettes και διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.