Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες το φθινόπωρο (και μέχρι το τέλος του 2024)

στα 10

Μπαίνοντας στο Σεπτέμβρη, το Flix συγκέντρωσε όλες τις ταινίες που θα δούμε στα σινεμά μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες το φθινόπωρο (και μέχρι το τέλος του 2024)

Το Flix συγκέντρωσε για εσάς όλες τις ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, η αφρόκρεμα των τίτλων από τα Φεστιβάλ του φθινοπώρου, ελληνικές ταινίες που έρχονται με φόρα και εκπλήξεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές των κινηματογραφικών αιθουσών.

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος» του Χάρη Βαφειάδη

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος του Χάρη Βαφειάδη

Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό. Το ντεμπούτο του Χάρη Βαφειάδη στη μεγάλου μήκους, πρεμιέρα και βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πέντε υποψηφιότητες στα Βραβεία Ιρις της ΕΑΚ. Στις αίθουσες από τις 5 Σεπτεμβρίου.

the goldman case

Υπόθεση Γκολντμάν (Le procès Goldman) του Σεντρίκ Καν

Τον Απρίλιο του 1976 ξεκινάει η δεύτερη δίκη του Πιερ Γκολντμάν, ακροαριστερού ακτιβιστή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, μία από τις οποίες είχε ωςαποτέλεσμα το θάνατο δύο φαρμακοποιών. Στην τελευταία δίκη υποστηρίζει την αθωότητά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης αριστεράς. Ο Ζορζ Κιζμάν, νεαρόςδικηγόρος, τον υπερασπίζεται. Σύντομα όμως η σχέση τους γίνεται τεταμένη. Βασισμένο σε γεγονότα δικαστικό δράμα, δεύτερη ταινία του Σεντρίκ Καν μέσα στη σεζόν. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, ένα βραβείο (Καλύτερης Ερμηνείας) και επτά, ακόμα, υποψηφιότητες στα φετινά Σεζάρ. Στις αίθουσες από τις 5 Σεπτεμβρίου.

Transformers One

Transformers One του Τζος Κούλεϊ

Μια origin ιστορία που διαδραματίζεται στο Cybertron, το σπίτι των Autobots και των Decepticons. Η ταινία φέρεται να επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ Optimus Prime και Megatron.

10 lives

Γάτος Δεκάψυχος (10 Lives) του Κρίστοφερ Τζένκινς

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Rose, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει -εντελώς απερίσκεπτα- την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Beckett θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου.

afraid

AfrAId του Κρις Βάις

Η οικογένεια Κέρτις επιλέγεται για να δοκιμάσει μια νέα οικιακή συσκευή: έναν ψηφιακό βοηθό που ονομάζεται AIA. Η ΑΙΑ μαθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες της. Και μπορεί να βεβαιωθεί ότι τίποτα -και κανένας- δεν θα εμποδίσει την ευημερία της.

Le Comte de Monte-Cristo

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο (Le Comte de Monte-Cristo) των Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτ

Μια νέα διασκευή του διάσημου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά με πρωταγωνιστή τον Πιέρ Νινέ.

buzzheart

Buzzheart του Ντένη Ηλιάδη

Ο Αργύρης, ένας ντροπαλός 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Οταν της ζητά να βγουν, εκείνη τον προσκαλεί για ένα τριήμερο στο εξοχικό των γονιών της. Οι γονείς της όμως, σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η Μαίρη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και προκειμένου να βεβαιωθούν πως εκείνος είναι ο κατάλληλος, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Τα τεστ ξεκινούν, σταδιακά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, ενώ αρχίζει να αποκαλύπτεται μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες ισορροπίες... Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Buzzheart».

Le Fil

An Ordinary Case (Le Fil) του Ντανιέλ Οτέιγ

Ενας άνδρας κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του. Ο δικηγόρος του πρέπει να τον υπερασπιστεί κόντρα σε όλες τις πιθανότητες.

never let go

Never Let Go του Αλεξάντρ Αζά

Μια οικογένεια εδώ και χρόνια στοιχειώνεται από ένα κακό πνεύμα. Η ασφάλειά τους και το περιβάλλον τους τίθενται υπό αμφισβήτηση όταν ένα από τα παιδιά αναρωτιέται εάν το κακό είναι πραγματικό.

woman of the hour

Woman of the Hour της Ανα Κέντρικ

Ο Ρόντνεϊ Αλκάλα ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος όταν έλαβε μέρος, και κέρδισε ένα ραντεβού στο δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι «The Dating Game».

beetlejuice beetlejuice

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης (Beetlejuice Beetlejuice) του Τιμ Μπάρτον

Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει! Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος. Με μεγάλους μπελάδες να αναστατώνουν και τους δύο κόσμους, είναι θέμα χρόνου πότε κάποιος θα αναφωνήσει το όνομα του Σκαθαροζούμη τρεις φορές, για να επιστρέψει αυτός ο σκανταλιάρης δαίμονας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο χαμό.

the crow

Το Κοράκι (The Crow) του Ρούπερτ Σάντερς

Οι αδελφές ψυχές Έρικ (Σκάρσγκαρντ) και η Σέλι (FKA twigs) δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Όταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Έρικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

blink twice

Κώδικας Κινδύνου (Blink Twice) της Ζόι Κράβιτς

Όταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Σλέιτερ Κινγκ (Τέιτουμ) συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα (Άκι) σε ένα γκαλά, σπίθες πετάγονται μεταξύ τους. Την προσκαλεί να τον συνοδεύσει για ονειρικές διακοπές μαζί με τους φίλους του στο ιδιωτικό του νησί. Άγριες νύχτες σβήνουν σε ηλιόλουστες μέρες και όλοι περνάνε τέλεια. Κανείς δεν θέλει να τελειώσει το ταξίδι, αλλά καθώς συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα, η Φρίντα αρχίζει να αμφιβάλει για την πραγματικότητα της. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά σ’ αυτό το μέρος. Πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια αν θέλει να βγει ζωντανή από αυτό το ατελείωτο πάρτι.

speak no evil

Κραυγή Σιωπής (Speak No Evil) του Τζέιμς Γουάτκινς

Όταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Hypnosen

Υπνοθεραπεία (Hypnosen) του Ερνστ ντε Γκιρ

Eνας υπνοθεραπευτής βλέπει τη Βέρα να πετάει τις νόρμες της πολιτισμένης συμπεριφοράς. Σε μια εκδήλωση που παρευρίσκεται με τον Αντρέ, η συμπεριφορά της Βέρας καθρεφτίζει την ψεύτικη αυθεντικότητα και την υποκρισία των συναδέλφων της επιχειρηματιών.

Hors-Saison

Μαζί Ξανά (Hors-Saison) του Στεφάν Μπριζέ

Ο Γκιγιόμ Κανέ υποδύεται τον Ματιέ, έναν ηθοποιό του σινεμά που λίγο πριν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο θέατρο, τρομάζει κι εγκαταλείπει τα πάντα για να περάσει μια εβδομάδα εκτός σεζον σε ένα παραθαλάσσιο κέντρο θαλασσοθεραπείας. Η παρουσία του εκεί προφανώς δεν περνά απαρατήρητη από την μικρή τοπική κοινότητα κι έτσι σύντομα, θα λάβει ένα μήνυμα από την παλιά του ερωμένη Αλίτσε, η οποία κατά τύχη μένει κοντά. Κι έτσι, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία φορά που είδε ο ένας τον άλλον πριν ο Ματιέ την εγκαταλείψει, θα βρεθούν ξανά. Ο Στεφάν Μπριζέ των πολιτικοκοινωνικών δραμάτων σε ένα χαμηλότονο ανθρώπινο φιλμ που συμμετείχε στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα.

dolphin boy

Ο Δελφινομικρούλης (Dolphin Boy) του Μοχάμεντ Κειράντις

Ενα δελφίνι σώζει ένα αγοράκι στα κύματα. Από τότε, μεγαλώνουν ανέμελα μαζί, ενθουσιάζοντας τη θαλάσσια ζωή με τα αστεία κόλπα τους. Αλλά μια μέρα, η ειρήνη του χαρούμενου μικρού τους κόσμου καταστρέφεται από το κακό χταπόδι.

the braid

Η Πλεξούδα (The Braid) της Λετισιά Κολομπανί

Στην ταινία - βασισμένη στο best-seller της Λετίσια Κολομπάνι - διασταυρώνονται οι ζωές και η μοίρα τριών γυναικών, που δεν θα συναντηθούν ποτέ. Η Σμίτα από την απέραντη Ινδία, η Τζούλια από το Παλέρμο της Ιταλίας και η Σάρα από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Verbrannte Erde

Η Ληστεία του Βερολίνου (Scorched Earth/Verbrannte Erde) του Τόμας Αρσλαν

Δώδεκα χρόνια μετά τη φυγή του, ο εγκληματίας Tρόγιαν επιστρέφει στο Βερολίνο. Ενας πολύτιμος πίνακας πρόκειται να κλαπεί στην πόλη. Αλλά η σχολαστικά σχεδιασμένη ληστεία σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο.

sparrows

Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού (Sparrow's Call) του Τιμ Κεντ

Ο Μάικ, ένας επιτυχημένος παντρεμένος άντρας, γοητεύεται από την εξωτική χορεύτρια Βαλ, αφού τη σώζει από τον κίνδυνο. Ωστόσο, καθώς το πάθος τους βαθαίνει, ο Μάικ πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της σχέσης του, καθώς ο γάμος και η καριέρα του κρέμονται από ένα σχοινί, που κρατάει στα χέρια της η Βαλ.

sex

Sex - Οσα Λένε οι Αντρες Μεταξύ τους του Νταγκ Γιόχαν Χόγκερουντ

Ακολουθεί δύο συναδέλφους που με διαφορετικούς τρόπους παλεύουν με τα ίδια θέματα σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους.

Les Indesirables

Les Indesirables του Λαντζ Λι

Eνας ντόπιος ακτιβιστής και ένας εκκολαπτόμενος νεαρός δήμαρχος συγκρούονται για το καλύτερο στο φτωχό προάστιο τους. Από το σκηνοθέτη των «Αθλίων».

Banel e Adama

Banel e Adama της Ραμάτα-Τουλάγιε Σι

Ένα νεαρό ζευγάρι στη Σενεγάλη πρέπει να αντιμετωπίσει την αποδοκιμασία του απομακρυσμένου χωριού τους.

strange darling

Strange Darling του Τζ Ντ Μόλνερ

Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται όταν ένα στριμμένο μονοήμερο ξεφεύγει σε ένα φαύλο ξεφάντωμα δολοφονίας ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Greedy People

Greedy People του Πότσι Πονσιρόλι

H ταινία ακολουθεί τους κατοίκους μιας μικρής νησιωτικής πόλης που πρέπει να εξιχνιάσουν σε μια δολοφονία, μαζί με την ανακάλυψη ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα οποία αναστατώνουν την άλλοτε ήσυχη κοινότητα.

Lee

Lee της Ελεν Κούρας

Η ιστορία της φωτογράφου Ελίζαμπεθ ‘Λι’ Μίλερ, ενός μοντέλου μόδας που έγινε διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του περιοδικού Vogue κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

bad genius

Επικίνδυνα Μυαλά (Bad Genius) του Τζ. Σι. Λι

Μια ομάδα τελειόφοιτων σε ένα λύκειο συνεργάζεται για να καταρρίψει ένα στημένο σύστημα εισαγωγής στα κολέγια της χώρας.

et la fete continue

Και η Γιορτή Συνεχίζεται... (Et la Fête Continue!) του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Η Ρόζα είναι η ψυχή της λαϊκής γειτονιάς της στην παλιά Μασσαλία. Μοιράζει την αστείρευτη ενέργειά της μεταξύ της οικογένειάς της, της εργασίας της ως νοσοκόμα και της πολιτικής της δέσμευσης να βοηθάει τους αδύναμους. Καθώς όμως πλησιάζει στη συνταξιοδότηση, οι ψευδαισθήσεις της ξεθωριάζουν. Η ζωντάνια των κοντινών της ανθρώπων και η συνάντησή της με τον Ενρί την ωθούν να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. H νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν με φόντο τη ζωή μιας μεσήλικης γυναίκας που διεκδικεί τη ζωή της. Στις αίθουσες από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά

Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά (Angst essen Seele auf) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Μια μοναχική χήρα συναντά έναν πολύ νεότερο Μαροκινό εργάτη σε ένα μπαρ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Ερωτεύονται, προς δική τους έκπληξη και σοκάροντας τις οικογένειες, τους συναδέλφους και τους φίλους τους.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

smile 2

Smile 2 του Πάρκερ Φιν

Το σίκουελ της πετυχημένης ταινίας τρόμου το 2022 ακολουθεί την ιστορία μιας τεράστιας ποπ σταρ που βρίσκεται να στοιχειώνεται από ανθρώπους με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Αυτό δεν ακούγεται πολύ τρομακτικό, αλλά αν έχετε δει την πρώτη ταινία, ξέρετε ότι τα χαμόγελα είναι εντελώς ανατριχιαστικά και σημαίνουν ότι κάτι πολύ χειρότερο την κυνηγάει.

Venom 2

Venom 3 της Κέλι Μαρσέλ

Η τρίτη και καλύτερη για τον Venom; Θα δείξει. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την πλοκή της ταινίας.

The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie

Ο Πόρκι και ο Ντάφι Σώζουν τη Γη (The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie) του Πίτερ Μπράουνγκαρντ

Ο Πόρκι και ο Ντάφι είναι η μόνη ελπίδα της Γης απέναντι στην απειλή μιας εξωγήινης εισβολής.

megalopolis-2

Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Το «Megalopolis» είναι το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Μ' ένα σενάριο που ο Κόπολα έχει γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή.

bagman

Bagman του Κολμ ΜακΚάρθι

Όταν μια σατανική απειλή από την παιδική του ηλικία επιστρέφει για να τον στοιχειώσει, ένας πατέρας αγωνίζεται απεγνωσμένα ενάντια στον βαθύτερο εσωτερικό φόβο του. Μόνο που αυτή τη φορά, ο αγώνας δεν είναι για τον εαυτό του. αλλά για την οικογένειά του.

Flight Risk

Flight Risk του Μελ Γκίμπσον

Ένας πιλότος μεταφέρει έναν Στρατάρχη Αεροπορίας που συνοδεύει έναν δραπέτη στη δίκη. Καθώς διασχίζουν την έρημο της Αλάσκας, οι εντάσεις εκτινάσσονται στα ύψη και η εμπιστοσύνη δοκιμάζεται, καθώς δεν είναι όλοι οι επιβαίνοντες όπως φαίνονται.

here

Here του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Βασισμένο στο ομότιτλο graphic novel του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε έναν αιώνα σε μια μόνο τοποθεσία. Η κάμερα δεν μετακινείται ποτέ από μια σταθερή θέση μέσα σε ένα σπίτι για όλη τη διάρκεια των 104 λεπτών, καθώς οι θεατές παρακολουθούν τις ιστορίες των ανθρώπων που έμειναν στο σπίτι αυτό, με το κεντρικό ζευγάρι να υποδύονται οι Τομ Χανκς και Ρόμπιν Ράιτ.

joker folie a deux

Τζόκερ: Τρέλα Για Δυο (Joker: Folie à Deux) του Τοντ Φίλιπς

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το «Joker: Folie à Deux» φαίνεται πως θα διαδραματιστεί κυρίως στο Aσυλο Αρκαμ, που βρίσκεται φυλακισμένος ο Τζόκερ, και στην Γκόθαμ. Στο κέντρο της πλοκής του θα βρει τον Τζόκερ του Φοίνιξ και την Χάρλεϊ Κουίν της Lady Gaga, την γνωριμία τους και το χαοτικό ρομάντζο τους. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού στον κόσμο των κόμικς, οι χαρακτήρες συναντιούνται στο Αρκαμ. Η Χάρλεϊ Κουίν αποτελεί την ερωμένη και συνεργό του Τζόκερ, ξεκινώντας ως η ψυχίατρος Χαρλίν Κουινζέλ, που αναλαμβάνει την επανένταξη του Τζόκερ στην κοινωνία, πριν τον ερωτευτεί και πάρει το μέρος του. Παραμένει να δούμε πώς θα προσαρμοστεί η ιστορία αυτή στην ταινία.

The Wild Robot

Το Ατίθασο Ρομπότ (The Wild Robot) του Κρις Σάντερς

H DreamWorks Animation παρουσιάζει μια νέα κινηματογραφική μεταφορά βασισμένη στο αγαπημένο, βαθμολογημένο και #1 στη λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times, «The Wild Robot» του συγγραφέα Peter Braun. Η επική περιπέτεια ακολουθεί το ταξίδι ενός σκύλου στη σειρά ROZZUM unit 7134, στο οποίο η Rσži είναι αποκλεισμένη σε ένα έρημο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο φιλικό περιβάλλον, ενώ σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα του νησιού και γίνεται νονά ενός ορφανού. Σκυλί.

The Sloth Lane

The Sloth Lane των Τάνια Βίνσεντ και Ρικάρντ Κουσό

Μετά από μια τρομακτική καταιγίδα που καταστρέφει το σπίτι τους, μια γρήγορη βραδυκίνητη που ονομάζεται Laura και η κακομαθημένη οικογένειά της μετακομίζουν στη μεγάλη πόλη με το σκουριασμένο παλιό τους φορτηγό τροφίμων ελπίζοντας να κάνουν την επιχείρησή τους επιτυχία.

anora

Anora του Σον Μπέικερ

Η Ανι δουλεύει ως στρίπερ σε ένα μεγάλο κλαμπ στη Νέα Υόρκη. Ανώνυμη έξω από αυτό, εργάζεται σκληρά, με την ενέργεια ενός παιδιού για να διατηρήσει ισχυρό το όνομα της μέσα σε αυτό. Ενα βράδι το αφεντικό θα ζητήσει μια κοπέλα για να ικανοποιήσει τις ορέξεις ενός πλούσιου νεαρού γόνου από τη Ρωσία. Και η Ανι θα είναι η τυχερή. Ο νεαρός Ιβάν θα της ζητήσει να συναντηθούν και ιδιωτικά στην έπαυλη των γονιών του και γρήγορα θα την πληρώσει για να μείνει μαζί του για μια τρελή εβδομάδα απολαύσεων, καταχρήσεων, σεξ, video games που θα καταλήξει σε μια εκδρομή στο Λας Βέγκας και σε ένα γάμο με δαχτυλίδι πολλών καρατίων. O Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Azrael

Azrael του Ε. Λ. Κατζ

Σε έναν κόσμο όπου κανείς δεν μιλάει, μια πιστή κοινότητα γυναικών κυνηγά μια νεαρή κοπέλα που γλίτωσε τη φυλάκιση. Η Azrael, που ξανασυλλαμβάνεται, πρόκειται να θυσιαστεί σε ένα αρχαίο κακό στην έρημο, αλλά παλεύει για τη δική της επιβίωση.

Ozi: The Voice of the Forest

Οζι: Η Φωνή του Δάσους (Ozi: The Voice of the Forest) του Τιμ Χάρπερ

Αυτή είναι η ιστορία της Ozi, ενός ορφανού ουρακοτάγκου που χρησιμοποιεί τις ικανότητές της ως επηρεαστές για να σώσει το δάσος και το σπίτι της από την αποψίλωση των δασών.

Kneecap

Kneecap του Ριτς Πεπιάτ

Όταν η μοίρα φέρνει τον δάσκαλο του Μπέλφαστ, JJ, στην τροχιά του Naoise και του Liam Og η βελόνα πέφτει σε ένα χιπ χοπ όπως κανένα άλλο. Ραπάροντας στα μητρικά τους Ιρλανδικά, ηγούνται ενός κινήματος για να σώσουν τη μητρική τους γλώσσα.

Crossing

Crossing του Λέβαν Ακίν

Η Λία, μια συνταξιούχος δασκάλα, έχει υποσχεθεί να βρει την χαμένη ανιψιά της, Τέκλα. Η αναζήτησή της την οδηγεί στην Κωνσταντινούπολη όπου γνωρίζει τον Εβρίμ, έναν δικηγόρο που αγωνίζεται για τα τρανς δικαιώματα, και η Τέκλα αρχίζει να νιώθει πιο κοντά από ποτέ.

Buffalo Kids

Μικροί Ηρωες σε Δράση (Buffalo Kids) των Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα, Πέδρο Σολίς Γκαρσία

Δύο ορφανά από την Ιρλανδία ταξιδεύουν με το τρένο στην Αμερική, συναντώντας κακούς και ήρωες. Κάνουν έναν εξαιρετικό φίλο και αναζητούν ένα νέο σπίτι, αντιμετωπίζοντας περιπέτειες και κινδύνους στην πορεία.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

gladiator 2

Μονομάχος 2 (Gladiator 2) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το σίκουελ επικεντρώνεται στον Λούσιους (Πολ Μέσκαλ), τον ανιψιό του Κόμοντους, ο οποίος είναι πλέον ενήλικας. Μαζί του η Κόνι Νίλσεν θα επιστρέψει στον ρόλο της Λουσίλα από την ταινία του 2000, ο Φρεντ Χέτσινγκερ στον ρόλο του ανταγωνιστή του Λούσιους τον Αυτοκράτορα Πόπλιο Σεπτίμιο Αντωνίνο Γέτα (γνωστός κι ως απλά Γέτας), ο Τζόζεφ Κουίν, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του Εντι Μάνσον στην τελευταία σεζόν του «Stranger Things», θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Αυτοκράτορα Καρακάλα και αδερφός του Γέτα, ο Πέδρο Πασκάλ φαίνεται πως βρίσκεται στις τελευταίες συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει κι αυτός στην ταινία σε έναν, μέχρι στιγμής, άγνωστο ρόλο και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον.

moana 2

Βαϊάνα 2 (Vaiana 2) των Ντέιβιντ Γκ. Ντέρικ Τζούνιορ, Τζέισον Χαντ, Ντέινα Λεντού Μίλερ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, αφού λαμβάνει μια απροσδόκητη κλήση από τους προγόνους της, η Βαϊάνα πρέπει να ταξιδέψει στις μακρινές θάλασσες της Ωκεανίας και σε επικίνδυνες ξεχασμένες θάλασσες για μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει γνωρίσει στο παρελθόν.

Emilia Pérez

Emilia Perez του Ζακ Οντιάρ

Αυτή η οδύσσεια ακολουθεί το ταξίδι τεσσάρων αξιόλογων γυναικών στο Μεξικό, που η καθεμία επιδιώκει τη δική της ευτυχία. Η τρομακτική αρχηγός του καρτέλ Εμιλία επιστρατεύει τη Ρίτα, μια δικηγόρο που έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη δουλειά, για να τη βοηθήσει να προσποιηθεί τον θάνατό της, ώστε η Εμιλία να ζήσει τελικά αυθεντικά ως ο πραγματικός της εαυτός και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Red One

Red One του Τζέικ Κασντάν

Μετά την απαγωγή του Άγιου Βασίλη (κωδικό όνομα: Red One), ο Αρχηγός Ασφάλειας του Βόρειου Πόλου πρέπει να συνεργαστεί με τον πιο διαβόητο κυνηγό επικηρυγμένων στον κόσμο σε μια αποστολή γεμάτη δράση για να σώσει τα Χριστούγεννα.

conclave

Κονκλάβιο (Conclave) του Εντουαρντ Μπέργκερ

Ο καρδινάλιος Λόρενς αναλαμβάνει να ηγηθεί ενός από τα πιο μυστικά και αρχαία γεγονότα του κόσμου, επιλέγοντας έναν νέο Πάπα, όπου βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας που θα μπορούσε να κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια της Εκκλησίας.

the room next door

The Room Next Door του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η Ινγκριντ και η Μάρθα ήταν καλές φίλες όταν ήταν νέες και εργάζονταν μαζί στο ίδιο περιοδικό. Τα χρόνια πέρασαν, η Ινγκριντ έγινε συγγραφέας ενώ η Μάρθα πολεμική ανταποκριτής. Η ζωή τις χώρισε, αλλά η ζωή θα τις ενώσει ξανά κάτω από μια περίεργα γλυκιά συνθήκη. Πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ με τις Τίλντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ο Νόμος του Μέρφυ του Αγγελου Φραντζη

Μετά από ένα ατύχημα, η Μαρία Αλίκη, μια αποτυχημένη ηθοποιός σε αναζήτηση μεγάλων ρόλων, εισέρχεται σε μία πραγματικότητα όπου καλείται να παίξει όλους τους πιθανούς ρόλους που θα μπορούσε να της έχει χαρίσει η ζωή, αν είχε κάνει διαφορετικές επιλογές. Πού βρίσκεται; Ονειρεύεται, πέθανε ή λιποθύμησε; Προσπαθώντας να καταλάβει τι της συμβαίνει, αλλά και να βρει την έξοδο προς την αληθινή ζωή της, η Μαρία Αλίκη βλέπει τον εαυτό της να προσπαθεί να χωρέσει σε ρόλους που μοιάζει να έχουν σχεδιάσει άλλοι για εκείνη. Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω; Κυρίως όμως: θέλει να γυρίσει πίσω; Υπάρχει κάτι που αγαπάει στη ζωή της; Σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με πολλά ευτράπελα, η Μαρία Αλίκη θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της και θα κληθεί να απαντήσει επί της ουσίας “To be or not to be?”. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι πραγματικά η Μαρία Αλίκη και πώς μπορεί να βρει την έξοδο για να επιστρέψει στη ζωή;

heretic

Heretic των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς

Πρόκειται για μια ψυχολογική ταινία τρόμου στην οποία δύο νεαρές Μορμόνοι ιεραποστόλοi που προσπαθούν να προσηλυτίσουν έναν άντρα, αλλά αυτή η τυχαία συνάντηση σύντομα αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει ποτέ.

En Fanfare

Η Ορχήστρα του Αδερφού μου (En Fanfare) του Εμμάνουελ Κουρκόλ

Ο καταξιωμένος μαέστρος Thibaut έχει λευχαιμία και χρειάζεται δότη μυελού των οστών. Μαθαίνοντας ότι ήταν υιοθετημένος, βρίσκει έναν μεγαλύτερο αδερφό, έναν μουσικό και εργάτη σε εργοστάσιο. Η επανένωση τους πυροδοτεί ένα αδερφικό, μουσικό ταξίδι εν μέσω του κλεισίματος του εργοστασίου της πόλης.

bird

Bird της Αντρεα Αρνολντ

Η Μπέιλι ζει με τον αδερφό της Χάντερ και τον πατέρα της Μπαγκ, ο οποίος τους μεγαλώνει μόνος σε μια κατάληψη στο βόρειο Κεντ. Ο Μπαγκ δεν έχει πολύ χρόνο να τους αφιερώσει. Ο Μπέιλι αναζητά την προσοχή και την περιπέτεια αλλού.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

kraven the hunter

Kraven Ο Κυνηγός (Kraven The Hunter) του Τζέι Σι Τσάντορ

Στην ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζέι Σι Τσάντορ (της ταινίας «Τριπλό Σύνορο») και σενάριο του Ρίτσαρντ Γουένκ (του «The Equalizer»), θα πρωταγωνιστεί ο Ααρον Τέιλορ-Τζονσον στον ρόλο του Ρώσσου κυνηγού Σεργκέι Ντιμίτρι Σιμόστιβιτς Κράβινοφ, γνωστός ως ο κακός αντίπαλος του Spider-Man Κρέιβεν ο Κυνηγός, ένας από τους πιο αγαπημένους κακούς του Ανθρώπου Αράχνη.

mufasa-lion-king-2

Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (Mufasa: The Lion King) του Μπάρι Τζένκινς

H αφήγηση πραγματοποιείται από την οπτική του Ραφίκι, ο οποίος διηγείται την ιστορία του μεγάλου ηγέτη της Pride Land, Μουφάσα, στο παιδί του Σίμπα και της Νάλα, την Κιάρα (τη φωνή της οποίας υποδύεται η κόρη της Μπιγιόνσε, Μπλου Άιβι Κάρτερ).

wicked

Wicked του Τζον Μ. Τσου

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Wicked» έχει γράψει την δική του ιστορία στο Μπρόντγουεϊ καθώς θεωρείται από αρκετούς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Βασισμένο στο βιβλίο του 1995 «Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West» του Γκρέγκορι Μαγκουάιρ και γραμμένο σε μουσική και στίχους από τον βραβευμένο με Οσκαρ στιχουργό Στίβεν Σβαρτς (για τα «Ποκαχόντας» και τον «Πρίγκιπα της Αιγύπτου»), το μιούζικαλ επικεντρώνεται στις μάγισσες Ελφάμπα και Γκλίντα, οι οποίες ζουν στην χώρα του Οζ, και στην μακροχρόνια φιλία τους η οποία μετατράπηκε σε μια άσπονδη έχθρα.

josh

Fight or Flight του Τζέιμς Μάντιγκαν

Eνας μισθοφόρος αναλαμβάνει τη δουλειά να εντοπίσει έναν στόχο σε ένα αεροπλάνο, αλλά πρέπει να τον προστατεύσει όταν περιβάλλεται από ανθρώπους που προσπαθούν να σκοτώσουν και τους δύο.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Πόλεμος των Ροχίριμ (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) του Κέντζι Καμιγιάμα

H ταινία θα εξερευνά και θα επεκτείνει την ανείπωτη ιστορία πίσω από το φρούριο του Helm’s Deep, αλλά και την ζωή μιας από τις πιο θρυλικές φιγούρες της Μέσης Γης του Βασιλιά του Ρόχαν, Χελμ Χάμερχαντ. Η Μάχη του Helm’s Deep ήταν και μια από τις εμβληματικές μάχες στην ταινία «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δυο Πύργοι» του Πίτερ Τζάκσον στην οποία στρατιώτες του Ρόχαν μαζί με ξωτικά πολέμησαν ορδές από ορκς οι οποίες στάλθηκαν εκεί από τον Σάρουμαν.

werewolves

Werewolves του Στίβεν Σ. Μίλερ

Δύο επιστήμονες προσπαθούν να σταματήσουν μια μετάλλαξη που μετατρέπει τους ανθρώπους σε λυκάνθρωπους μετά από το άγγιμα ενός σούπερ φεγγαριού.

Υπάρχω

Υπάρχω του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Το «Υπάρχω» είναι η συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του. Μία ταινία - αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του «μίλησε» στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανά τον κόσμο, τον Στέλιο Καζαντζίδη - για όσους τον αγάπησαν, και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν. Με τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Υπάρχω».

dahomey

Το Βασίλειο της Δαχομέης (Dahomey) της Ματί Ντιόπ

Το ταξίδι των 26 βασιλικών θησαυρών από το Βασίλειο της Δαχομένης που εκτέθηκε στο Παρίσι, τώρα επιστρέφεται στο Μπενίν. Η Χρυσή Αρκτος της φετινής Berlinale.

tatami

Tatami των Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, Γκι Νατίβ

Η Ιρανή Λέιλα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο, με σκοπό να φέρει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ιράν.

animal tales

Animal Tales of Christmas Magic των Καρολίν Ατιά, Τσεϊλάν Μπεγιόγλου, Ολέσια Σουκίνα, Χαρούνα Κίσι, Καμίλ Αλμέρας, Ναταλία Τσερνίσεβα

Σε μια γιορτινή και παραμυθένια ατμόσφαιρα, ζώα από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται μέσα από πέντε ποιητικές και χιουμοριστικές περιπέτειες - σκηνοθετημένες από πέντε γυναίκες - για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα. Θα μάθουν για τη σημασία του να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να είναι γενναιόδωροι και να ανακαλύπτει ξανά την ομορφιά της φύσης.

Christmas Eve in Miller's Point

Christmas Eve in Miller's Point

Την παραμονή των Χριστουγέννων, μια οικογένεια μαζεύεται για τις τελευταίες διακοπές στο πατρικό της σπίτι. Καθώς η νύχτα περνάει και δημιουργούνται εντάσεις, μια από τις έφηβες βγαίνει κρυφά με τις φίλες της για να διεκδικήσει τη ζωή της.

Babygirl

Babygirl της Αλίνα Ρέιν

Μία ταινία που θέλει να εξερευνήσει τα πιο αδιάκριτα ταμπού - μία 50χρονη επιχειρηματίας, παντρεμένη με παιδιά, δυναμική και αυστηρή στους κανόνες της δουλειάς της ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι με έναν ασκούμενο υπάλληλο. Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Νικόλ Κίντμαν που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Occupied City

Πόλη υπό Κατοχή (Occupied City) του Στιβ ΜακΚουίν

Ενα ταξίδι από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα τελευταία χρόνια πανδημίας και διαμαρτυρίας και ένας προκλητικός, προβληματισμός για τη μνήμη, τον χρόνο και το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Red Island

Κόκκινο Νησί (Red Island) του Ρομπέν Καμπιγιό

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Γαλλία δεν είναι πια η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη που ήταν κάποτε. Μόνο λίγες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό της έχουν απομείνει, όπως αυτή στην αφρικανική νησιωτική χώρα της Μαδαγασκάρης. Εκεί μεγαλώνει ένας δεκάχρονος Γάλλος, που, επηρεασμένος από τα κόμικ με υπερήρωες που διαβάζει, αρχίζει να κοιτά με διαφορετικό μάτι τα πράγματα -και τα κορίτσια- γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα... Τρυφερό δράμα από την οπτική γωνία του παιδιού από τον Ρομπέν Καμπιγιό του «120 Χτύποι το Λεπτό», κινηματογραφημένο σε ένα εξωτικό τοπίο.

The Beast

The Beast του Μπέρτραντ Μπονέλο

Στο κοντινό μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη έχει τον έλεγχο της ζωής όλων και τα ανθρώπινα συναισθήματα γίνονται αντιληπτά ως απειλή. Με τη Λέα Σεντού.

Little Girl Blue

Little Girl Blue της Μόνα Ασάς

Docudrama για τη Γαλλίδα συγγραφέα και φωτογράφο Κάρολ Ασάς. Μέσω της δύναμης της δημιουργίας ταινιών και της βοήθειας της Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μονά Ασάς φέρνει τη μητέρα της πίσω στη ζωή για να ανατρέξει στο ταξίδι της και να ανακαλύψει ποια πραγματικά ήταν.

Samsara

Σαμσάρα (Samsara) του Λουί Πατίνιο

Στους ναούς του Λάος, έφηβοι μοναχοί συνοδεύουν μια ψυχή κατά τη διέλευση από το ένα σώμα στο άλλο. Ενα φωτεινό ταξίδι οδηγεί στη μετενσάρκωση στις παραλίες της Ζανζιβάρης, όπου ομάδες γυναικών εργάζονται σε φάρμες φυκιών.

The Girl With the Needle

The Girl With the Needle του Μάκγνους Βον Χορν

Κοπεγχάγη 1919: Μια νεαρή εργάτρια βρίσκεται άνεργη και έγκυος. Γνωρίζει τον Ντάγκμαρ, ο οποίος διευθύνει μια υπόγεια υπηρεσία υιοθεσίας. Ενας ισχυρός δεσμός μεγαλώνει, αλλά ο κόσμος της γκρεμίζεται όταν σκοντάφτει στη συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη δουλειά της. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

My Favourite Cake

My Favourite Cake των Μαριάμ Μογκαντάμ, Μπεντάς Σαναϊχα

Η εβδομήνταχρονη Μαχίν, μοναχική μέχρι τώρα, επιλέγει να αναβιώσει την ερωτική της ζωή. Μια τυχαία συνάντηση γίνεται μια αξέχαστη βραδιά.

The Universal Theory

The Universal Theory του Τιμ Κρόγκερ

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει αυτολεξεί: «Το έτος 1962. Συνέδριο φυσικής στις Αλπεις. Ενας Ιρανός καλεσμένος. Ενας μυστηριώδης πιανίστας. Ενας παράξενος σχηματισμός σύννεφων στον ουρανό και ένα μυστήριο που εκτινάσσεται κάτω από το βουνό. Η Θεωρία των Πάντων. Ενα κβαντομηχανικό θρίλερ σε μαύρο και άσπρο.»

Hesitation Wound

Hesitation Wound της Σελμάν Νακάρ

Η ποινική δικηγόρος Κανάν πρέπει να κάνει μια ηθική επιλογή που θα επηρεάσει τις ζωές της άρρωστης μητέρας της, ενός δικαστή και ενός πελάτη ύποπτου για φόνο.

The End

The End του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Ενα μιούζικαλ σε στυλ Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ για την τελευταία ανθρώπινη οικογένεια - με την Τίλντα Σουίντον και τον Μάικλ Σάνον.

Sirocco & the Kingdom of Winds

Sirocco & the Kingdom of Winds του Μπενουά Σιέ

Η Ζιλιέτ και η Κάρμεν είναι δύο τολμηρές αδερφές που ανακαλύπτουν ένα πέρασμα στο σύμπαν του αγαπημένου τους βιβλίου: «Το Βασίλειο των Ανέμων».

Yuku and the Himalayan Flower

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλΐων (Yuku and the Himalayan Flower) των Ρεμί Ντιρέν, Αρνό Ντεμουίνσκ

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά η συμπαθής ποντικίτσα θα αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων! Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Γης, ανθίζει ένα μοναδικό άνθος, που ακτινοβολεί το Αιώνιο Φως... Η Γιούκου, για να αποκτήσει το λουλούδι που χρειάζεται η γιαγιά της, θα αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια, κινδύνους και κακουχίες, όμως η μουσική, τα τραγούδια και οι καινούριοι φίλοι της, θα την βοηθήσουν στην αναζήτησή της.

the-substance-moore

The Substance της της Κοραλί Φαρζά

Η Ντέμι Μουρ υποδύεται την Ελίζαμπεθ Σπαρκλ, μια κάποτε βραβευμένη ηθοποιό, με αστέρι στο Hollywood Boulevard, που τώρα είναι η γυμνάστρια ενός πρωινού τηλεοπτικού σόου. Οταν απολυθεί από τον χυδαίο διευθυντή του καναλιού -που φέρει όχι τυχαία το όνομα Χάρβεϊ- γιατί πολύ απλά έφτασε στα πενήντα, θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη ουσία που υπόσχεται να βγάλει από μέσα της τον καλύτερο εαυτό της. Κυριολεκτικά. Η τολμηρή ταινία της Κοραλί Φαρζά που κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες και χάρισε την πολυπόθητη αναζωογόνηση στην καριέρα της Ντέμι Μουρ.

the seed of the sacred fig

Ο Σπόρος της Ιερής Συκιάς (Daneh Anjeer Moghadas) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Ο ανακριτής Ιμάν αντιμετωπίζει την παράνοια εν μέσω πολιτικής αναταραχής στην Τεχεράνη. Όταν το όπλο του εξαφανίζεται, υποπτεύεται τη γυναίκα και τις κόρες του, επιβάλλοντας δρακόντεια μέτρα που τεντώνουν τους οικογενειακούς δεσμούς καθώς καταρρέουν οι κοινωνικοί κανόνες.

across the sea

Accross the Sea του Σαγίντ Χάμιτς

Η Νουρ, μια 27χρονη, μεταναστεύει παράνομα στη Μασσαλία και ζει από μικροεγκλήματα με φίλους που κάνουν περιθωριακές ζωές και σκληρά πάρτι.

baby

Baby του Μαρτσέλο Καετάνο

Μετά την αποφυλάκισή του από ένα κέντρο ανηλίκων, ο Ουέλινγκτον βρίσκεται άστεγος στο Σάο Πάολο. Σε ένα πορνό θέατρο, συναντά τον Ρονάλντο, ο οποίος τον καθοδηγεί για την επιβίωση στο δρόμο. Ο δεσμός τους εξελίσσεται σε μια ταραχώδη υπόθεση.

Brief History of a Family

Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας (Brief History of a Family) του Τζάνζι Λιν

Η μοίρα μιας μεσοαστικής οικογένειας μπλέκεται με τον αινιγματικό νέο φίλο του μοναχογιού τους στην Κίνα, βάζοντας στο μικροσκόπιο άρρητα μυστικά, ανεκπλήρωτες προσδοκίες και απεριόριστα συναισθήματα.

Caught by the Tides

Caught by the Tides του Ζια Ζανγκ-κε

Μια Κινέζα ζει μόνη της στη σιωπή, γιορτάζοντας την ευημερούσα Μπελ Επόκ με τραγούδια και χορό.

A Traveler's Needs

A Traveler's Needs του Χονγκ Σανγκ-σου

Μια Γαλλίδα πίνει makgeolli στην Κορέα αφού έχασε τα εισοδήματά της και μετά διδάσκει γαλλικά σε δύο Κορεάτισσες.

norah

Norah του Ταουφίκ Αλζαιντι

Τοποθετημένο σε ένα μικρό απομακρυσμένο χωριό της Σαουδικής Αραβίας τη δεκαετία του '90, όταν απαγορεύτηκε η καλλιτεχνική έκφραση, η ταινία είναι μια ιστορία για την άφιξη ενός νέου δασκάλου, πρώην καλλιτέχνη, στη μικροσκοπική κοινότητα όπου γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Νόρα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.