Ενημέρωση

Οταν τραγουδήσαμε το «Great Balls of Fire» στο σινεμά

στα 10

Αποχαιρετούμε τον Τζέρι Λι Λιούις ακούγοντας ένα - ίσως το πιο διάσημο τραγούδι του όπως το χρησιμοποιήσαν ταινίες που ήθελαν να κλέψουν λίγη από τη φωτιά του.

Flix Team
Οταν τραγουδήσαμε το «Great Balls of Fire» στο σινεμά

Το «Great Balls of Fire» γράφτηκε το 1957 από τους Οτις Μπλάκγουελ και Τζακ Χάμερ για να γίνει «κλασικό» από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε με τη φωνή και τη σαρωτική ενέργεια του Τζέρι Λι Λιούις. Στις πρώτες δέκα ημέρες της κυκλοφορίας του πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κάνοντας το ένα από τα πιο εμπορικά singles στην ιστορία της Αμερικής.

Εκτός από τίτλος για τη βιογραφική ταινία του 1989, που ο Τζέρι Λι Λιούις μίσησε (σώζοντας μόνο τον Ντένις Κουέιντ, αφού «έκανε ό,τι μπορούσε»), το τραγούδι πρωταγωνιστεί ήδη από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του σε ταινίες, τηλεόραση και ντοκιμαντέρ.

jerry Ο Τζέρι Λι Λιούις με τον Ντένις Κουέιντ

Παρακάτω το τραγουδάμε ξανά και ξανά με μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές σκηνές που το ταίριαξαν στο κινηματογραφικό τους σύμπαν.


Jamboree (1957)

H πρώτη φορά που ο κόσμος είδε τον Τζέρι Λι Λιούις να ερμηνεύει το διάσημο κομμάτι, σε μια ταινία του Ρόι Λόκγουντ για ένα boy meets girl με φόντο τη βιομηχανία του τραγουδιού που όλοι θυμούνται από τις διάσημες εμφανίσεις αστεριών της εποχής - όχημα για τα νέα τους τραγούδια.

American Hot Wax (1978)

O Τζέρι Λι Λιούις εμφανίζεται αυτοπροσώπως στην ιστορία του Αλαν Φριντ, του ανθρώπου που σύστησε και έκανε διάσημο το rock n' roll.

Τοp Gun (1986)

Η διάσημη σκηνή με τον Μάβερικ και τον Γκουζ - από τις πιο κλασικές στην ταινία και λόγος για να συμπεριληφθεί το τραγούδι στο soundtrack της ταινίας και να κερδίσει ακόμη περισσότερη δημοσιότητα εν μέσω των 80s.

Stand by Me (1986)

Ιδανικό soundtrack για μια ταινία που μεταφέρει το πνεύμα του rock 'n' roll - από την καλή κι από την ανάποδη.

Great Balls of Fire» (1989)

Ο Ντένις Κουέιντ προσπάθησε, η Γουαινόνα Ράιντερ ήταν η ιδανική επιλογή για το ρόλο της - ανήλικης - συζύγου του, η ταινία απέτυχε σε όλα τα επίπεδα.

Τοp Gun: Maverick (2022)

Επιστροφή στο μέλλον για το «Top Gun: Maverick» με νοσταλγική επανάληψη της σκηνής της πρώτης ταινίας, εδώ με τον Μάιλς Τέλερ στο ρόλο του γιου του Γκουζ.


Δείτε εδώ ένα making of της ταινίας «Great Balls of Fire»:

Δείτε εδώ μια μικρή ιστορία για το making of του τραγουδιού: