Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου

στα 10

Εν αναμονή του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου

Η ταινία

Η αγωνιώδης προσπάθεια ενός πυγμάχου να προετοιμαστεί για αγώνα που έχει την ίδια μέρα που η κοπέλα του βρίσκεται στη κλινική για επέμβαση.

Ο σκηνοθέτης

Ο Ντίνος Γρηγορίου σπούδασε στο Frederick Institute of Technology, από όπου αποφοίτησε το 2008. Εχει κάνει τρεις μικρού μήκους ταινίες: «The Reunion», «Eventus» και «Σκιαμαχία».

1

Τέσσερις ερωτήσεις για τη «Σκιαμαχία»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Μια μελέτη που έκανα για τους αθλητές της πυγμαχίας.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Ενα δίλημμα ζωής ή καριέρας.

2

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Οχι. Οι μικρού μήκους ταινίες είναι απλά πιο μικρές, δίνοντας την ευκαιρία σε δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους, χωρίς να χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα. Αυτό που ξεχωρίζει τις μικρού μήκους ταινίες είναι η απλοτητά τους, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σε μια χώρα που από την μια βρίσκεται σε κρίση κι από την άλλη ο κινηματογράφος της κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον;

Νιώθω περήφανος όχι μόνο για τη «Σκιαμαχία», αλλά και για όλες τις κυπριακές ταινίες. Είμαι σίγουρος ότι η κρίση θα φέρει πολλές εμπνεύσεις για μελλοντικό κινηματογράφο.

info:

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ντίνος Γρηγορίου / Παραγωγή: Ντίνος Γρηγορίου, Μάριος Πετρώντας / Συμπαραγωγή: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, AMP Filmworks, AB Seahorse Films

.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.