Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Ορχήστρα Δωματίου» των Αριστοτέλη Μαραγκού και Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ

στα 10

Εν αναμονή του 36ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2013: «Ορχήστρα Δωματίου» των Αριστοτέλη Μαραγκού και Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ

Η ταινία

Η European-Union Chamber Orchestra δημιουργήθηκε το 1981 και έχει ως στόχο να δίνει μοναδικές ευκαιρίες και εμπειρίες στους νεαρούς μουσικούς που συμμετέχουν και βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους. Δίνουν περίπου 50-60 συναυλίες κάθε χρόνο.Η ταινία μας προσφέρει μια μοναδική οπτική στην αφοσίωση των μουσικών καθώς προετοιμάζονται στα δωμάτια τους για την βραδινή συναυλία. Το μουσικό κομμάτι παίζεται χωρίς διακοπή από δωμάτιο σε δωμάτιο μέχρι την τελική παράσταση.

Οι σκηνοθέτες

Ο Αριστοτέλης Μαραγκός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. και σκηνοθεσίας από το London Film School. Εχει σκηνοθετήσει και γράψει ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2011 βραβεύτηκε από το φεστιβάλ Δραμας με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για την ταινία του «If You Have No Place to Cry». Συμμετείχε στο Berlinale Talent Campus 2013, Locarno Film Academy 2013 και στο Toronto Talent Lab 2013. Συμμετείχε και στο 35ο Φεστιβάλ Δράμας με τους «Μακαρισμούς». Εργάζεται ως σκηνοθέτης και σκηνογράφος ενώ προετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Μάθετε περισσότερα στο επίσημο site του Αριστοτέλου Μαραγκού.

Η Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ δημιουργεί μικρού μήκoυς ταινίες και ντοκιμαντέρ, διαρκώς πειραματιζόμενη με τα μέσα. Η δουλειά της έχει προβληθεί στην εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας, την Royal Opera House και σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2012 αποφοίτησε από το London film School με έπαινο. Αυτό τον καιρό βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής του ντοκυμαντερ μεγάλου μήκους »The Forest in Me». Μάθετε περισσότερα στο επίσημο site της Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ.

Τέσσερις ερωτήσεις για την «Ορχήστρα Δωματίου»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Η ταινία ξεκίνησε ως ανάθεση από το European Union Commission Representation in the United Kingdom. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ταινια που θα επικεντρωθει στην προσπάθεια των μουσικών να δημιουργήσουν ένα σύνολο.

Πως θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Η ταινία μας είναι ένα ντοκυμαντέρ για μια ορχήστρα που κάνει πρόβες για το Concerto in A minor for 2 violins του Α.Vivaldi.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Η μικρού μήκους ταινία αφήνει περισσοτερα περιθώρια για πειραματισμούς και δοκιμές. Επίσης οι ταινίες μικρού μήκους ανέχονται περισσότερα τα λάθη από τους δημιουργούς.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά σε μια χώρα που από την μια βρίσκεται σε κρίση κι από την άλλη ο κινηματογράφος της κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον;

Προσωπικά εγώ είμαι αναγκασμένος να κατοικώ και να εργάζομαι στο εξωτερικό. Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να επιστρέφω και να κάνω ταινίες στην Ελλάδα μαλλον επειδή το ελληνικό τοπίο και οι άνθρωποι με στοιχειώνουν δημιουργικά.


info

Ορχήστρα Δωματίου / Σκηνοθεσία, Φωτογραφία, Μονταζ: Αριστοτέλης Μαραγκός / Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Ηχος: Rebecca E Marshall / Μουσικός σύμβουλος: Elwin Hendrijanto

2

Δείτε εδώ το τρέιλερ των «Μακαρισμών» του Αριστοτέλη Μαραγκού που συμμετείχε στο 35ο Φεστιβάλ Δράμας και δείτε εδώ το τρέιλερ του «Glitter and Storm» της Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.