Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «The Dead Ones» τoυ Στέφαν Γεωργίου

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «The Dead Ones» τoυ Στέφαν Γεωργίου

Η ταινία

Στον κόσμο των νεκρών, εκείνοι που οι ζωές τους διακόπτονται απότομα με βία, δεν εξαφανίζονται. Συνεχίζουν να ζουν για να στοιχειώσουν τους δολοφόνους τους.

Ο σκηνοθέτης

Ο Στέφαν Γεωργίου είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και το σκηνοθετκό του ντεμπούτο, το «Dead Cat», μία ανεξάρτητη ρομαντική κομεντί, είχε φτάσει μέχρι την τελική ευθεία για το Bafta Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη. Η μικρού μήκους ταινία του «Sexlife» έκανε πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival, όπως και το πρόσφαταο νεονουάρ θρίλερ «The Dead Ones». Εχει επίσης σκηνοθετήσει για την τηλεόραση. Αυτή την εποχή ετοιμάζει την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

Tiny Dancer
We Call Her Daisy
Dead Cat
SexLife
The Dead Ones

The Dead Ones 607 1

5 ερωτήσεις για το «Τhe Dead Ones»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Eχοντας κάνει μία σιερά από κωμωδίες και δράματα, ήθελα πολύ να εξερευνήσω και μία πιο σκοτεινή πλευρά μου ως σκηνοθέτης. Ηθελα πάντα να αποτυπώσω την μοναξιά και τις ενοχές κι αυτό το σενάριο μού έδωσε την ευκαιρία να το κάνω - μία επική ιδέα σε μικρό καμβά. Η ευκαιρία να δουλέψω ένα υπερφυσικό νεο-νουάρ με γοήτευσε.

The Dead Ones 607 4

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Είναι μία ταινία που εξερευνά την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας και που διαρωτάται πόσο μακριά θα μπορούσε κανείς να φτάσει για να δραπετεύσει μία αιωνιότητα ενοχών και αυτοτιμωρίας.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα να μου πουν αν θα τους ενδιέφερε να δουν την ταινία κι ως μεγάλου μήκους. Κι επίσης... είχαν υποψιαστεί την ανατροπή;

The Dead Ones 607 2

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα προβλήματα του να κάνει κανείς σινεμά είναι κοινά και παγκόσμια. Πώς μπορείς να βρεις χρηματοδότηση για μια ταινία μικρού μήκους, όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη ευκαρία για κέρδος (διανομή); Για μένα, η εμπειρία που κρατάω είναι ότι πολλοί άνθρωποι - κι όχι απαραίτητα κάποιοι που γνωρίζονταν μεταξύ τους- συνεργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας ένα πρότζεκτ. Για μένα, αυτό έχει πάντα μεγάλη αξία. Είναι κάτι το σπέσιαλ.

The Dead Ones 607 3

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Ηταν πάντα όνειρό μου να παιχτεί μία ταινία μου στη Δράμα. Το θεωρώ ένα από τα φεστιβάλ με το μεγαλύτερο κύρος στην αγορά μας κι ότι είναι ελληνικό -κάτι που αποτελεί για μένα ταυτότητα και κληρονομιά- το κάνει διπλά σημαντικό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δείξουμε πώς το ελληνικό ταλέντο μπορεί να κάνει ταινίες και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Κι ελπιζω ότι αρκετές από τις μικρού μήκους που θα προβληθούν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν κι ως μεγάλου μήκους ταινίες στο μέλλον.


The Dead Ones | Σκηνοθεσία: Stefan Georgiou | Σενάριο: Fred Armesto | Ερμηνευτές: Olivia Hallinan, Sebastian Armesto, Jim Conway, Vinette Robinson | Παραγωγή: Elettra Pizzi & Ed Bugge | Φωτογραφία: Keidrych Wasley | Μοντάζ: Christopher Newberry | Μουσική: Harry Brokensha | Production Design: Olivia Young

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

The Dead Ones 607 poster