Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Οταν Ημουν στο Λύκειο, Ημουν Ερωτευμένος με την Αννα» της Ελένης Μητροπούλου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Οταν Ημουν στο Λύκειο, Ημουν Ερωτευμένος με την Αννα» της Ελένης Μητροπούλου

Η ταινία

Ο Λουκάς δουλεύει σε νεκροταφείο. Ο Λουκάς είναι μόνος. Ο Λουκάς θέλει να ερωτευτεί και συνεχώς αποτυγχάνει. Ο Λουκάς είναι ένας νεκροθάφτης που παίρνει δουλειά στο σπίτι.

Η σκηνοθέτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ ενώ το Μάρτη του 2018 αποφοίτησε από το τμήμα Digital Filmaking της SAE Athens. Έχει εργαστεί ως σκριπτ σε ελληνικές παραγωγές και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας κινηματογράφου. Το «Οταν Ημουν στο Λύκειο, Ημουν Ερωτευμένος με την Αννα» είναι η πρώτη της ταινία.

when i was in high school drama 607

4 ερωτήσεις για το «Οταν Ημουν στο Λύκειο, Ημουν Ερωτευμένος με την Αννα»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής μας εργασίας. Το σενάριο είναι της Χρύσας Κουτράκου και η εκτέλεση της παραγωγής της Εφης Χαστά. Το σενάριο μου προκάλεσε ενδιαφέρον γιατί μιλάει με κωμικό και κάπως ανορθόδοξο τρόπο, για ένα αρκετά κοινότοπο πρόβλημα. Αυτό της αδυναμίας εύρεσης της προσωπικής ευτυχίας.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια –σχεδόν- μαύρη κωμωδία σχέσεων.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία μας, όντας σπουδαστική, έγινε με μηδαμινά μέσα και με τη βοήθεια πολλών και καλών φίλων που μας χάρισαν το χρόνο και την ενέργεια τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως επίσης και τους ηθοποιούς που μας εμπιστεύτηκαν. Νομίζω ότι και για τις τρεις μας, το γύρισμα της ταινίας ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε στη σχολή. Αν πρέπει να αναφέρω κάτι που κρατάω από αυτό, είναι ότι δε γίνεται να μην προετοιμαστείς μέχρι αηδίας για το γύρισμα, αλλά ταυτόχρονα τίποτα δε θα σε προετοιμάσει στ’ αλήθεια γι αυτό.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

To Φεστιβάλ Δράμας είναι για μένα μια ευκαιρία για πολλούς δημιουργούς να προβάλλουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό αλλά και να συναντηθούν μεταξύ τους σε ένα περιβάλλον κινηματογραφικό. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα παρακολουθήσω το φεστιβάλ, δεν έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα υπέρ ή τα κατά του ώστε να προτείνω βελτιωτικές κινήσεις.


info

Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Θέμης Μητρόπουλος, Ηρώ Μπέζου / Σκηνοθεσία: Ελένη Μητροπούλου / Σενάριο: Χρύσα Κουτράκου / Παραγωγή: Ελένη Μητροπούλου, Εφη Χαστά, Χρύσα Κουτράκου, Sae Athens / Δ/νση Παραγωγής: Εφη Χαστά / Δ/νση Φωτογραφίας: Χρήστος Μαυρίδης / Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος / Ηχοληψία/Μίξη Ηχου/Sound Design: Άγγελος Γούργουρας / Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Μυρτώ Σοφιαδέλη / Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Κουτράκου / Σκριπτ: Ιωάννα Ντούτση / Οπερατέρ: Μάριος Δήμας / Ηλεκτρολόγος: Δημήτρης Χατζίκος / Χρωματική Διόρθωση: Χρήστος Μαυρίδης / Βοηθοί Παραγωγής: Δημήτρης Ντούζγος – Μούρτζος, Ρουμπίνη Οικονομίδου, Νίκος Στάικος / DIT: Μαριος Δήμας / Backstage: Πέγκυ Ζούτη / DCP: Δημήτρης Γεράρδης / Σχεδιασμός Τίτλων: Γιώργος Φυλαχτός

when i was in high school drama 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

when i was in high school drama 607