Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Muffin» του Ντάνιελ Μπόλντα

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Muffin» του Ντάνιελ Μπόλντα

Η ταινία

Πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα για μια νέα, φανταχτερή ζωή, ένας άνθρωπος σταματάει το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά και αναγκάζει τον πατέρα του να βγει από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς τον μόνο του στο δάσος. Οντας στοιχειωμένος από τις τύψεις του, προσπαθεί στη συνέχεια να ακυρώσει τη συμφωνία και να φέρει πίσω τον πατέρα του.

Ο σκηνοθέτης

Ο Ντάνιελ Μπόλντα σπούδασε σινεμά στη Δανία και στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλου μήκους ταινίες. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως σκηνοθέτης στη διαφήμιση. Το «Muffin» είναι η πρώτη του μικρού μήκους ταινία.

Muffin 607

4 ερωτήσεις για το «Muffin»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Γιατί τώρα (τότε) βρέθηκαν τα χρήματα για να γυριστεί η ταινία.

Είναι μία ταινία για τις επιλογές και τις προτεραιότητες του καθενός, μία αλληγορία που ο καθένας μπορεί να την μεταφράσει όπως θέλει για τον εαυτό του. Μου άρεσε η ντουμίλα, αλλά και το χαλαρό, χλευαστικό κομμάτι της ιστορίας που δεν παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της. Το στοίχημα να ισορροπήσω μεταξύ αυτών, χωρίς να ξεφύγω, ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να πω αυτήν την ιστορία.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Μάλλον απάντησα σε αυτήν την ερώτηση με το πρώτο κομμάτι της προηγούμενης απάντησης... Και να κάνει υπομονή, είναι μόνο 17 και κάτι λεπτά… χαχα

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Οπως μάλλον είναι να κάνεις σινεμά και σε κάποια άλλη χώρα, χρονοβόρο, ακριβό και αρκετά ψυχοφθόρο. Αν και πιστεύω (αναλόγως το σινεμά που θέλει να κάνει ο καθένας, βέβαια) πως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο πιο ευέλικτα σε σχέση με unions, άδειες χώρων κλπ., απ’ ότι για παράδειγμα σε πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένες κινηματογραφικά χώρες από εμάς.

Αυτό που κατάλαβα από όλη αυτήν τη διαδικασία –εγώ προσωπικά, και δεν ξέρω αν θα αλλάξει αυτό στο μέλλον, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον– είναι ο τρόπος που θα ήθελα να κάνω σινεμά. Μιλάω κυρίως για το παραγωγικό, πρακτικό κομμάτι μίας ταινίας.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Το Φεστιβάλ Δράμας για μένα σημαίνει ότι θα δει την ταινία μου κόσμος, και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Τώρα για τα υπέρ και τα κατά του Φεστιβάλ, και ιδέες για τη βελτίωσή του, πιστεύω ότι θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα και μου ζητήσατε να είμαι σύντομος στις απαντήσεις μου… χαχα


Info

Σκηνοθεσία: Daniel Bolda / Σενάριο: Μαριλένα Καραμολέγκου, Daniel Bolda / Ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Σοφία Κόκκαλη, Κώστας Λάσκος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κατερίνα Λυπηρίδου / Παραγωγός: Ματίνα Κωνσταντινίδου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου / Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς / Μουσική: The Boy / Ηχος: Νίκος Μπουγιούκος / Σχεδιασμός Ηχου: Αρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος/ Σκηνικά: Αλίκη Κούβακα / Παραγωγή: Foss Productions, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Muffin 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Muffin 607