Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Live» του Βασίλη Σταυρόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Live» του Βασίλη Σταυρόπουλου

Η ταινία

Παιδιά κάτι απίστευτο συμβαίνει. Ενας άνθρωπος αυτοκτονεί. Να δείτε!

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το ‘11 που ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την κινηματογράφηση, έχει εργαστεί ως Δ. Φωτογραφίας, οπερατέρ και μοντέρ σε διάφορες βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μουσικά βίντεο, διαφημιστικά και τηλεοπτικές παραγωγές. Το «Live» είναι η πρώτη του ταινία.

live drama 607

4 ερωτήσεις για το «Live»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Tο «Live» μιλάει για την απάθεια του ανθρώπου που οδεύει σε πλήρη απαξίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων με τη συμβολή της τεχνολογίας, των κινητών. Χρησιμοποιώ τη λέξη «κινητό» ως ουσιαστικό πλέον, καθώς το «τηλέφωνο» έχασε την ουσία του για να υποστηρίξει επιθετικό προσδιορισμό δίπλα του. Ενα τέτοιο λοιπόν, ένιωσα πως θα ήταν και το πιο έγκυρο μέσο κινηματογράφισης αυτής της ιστορίας.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια φιλόδοξη προσπάθεια να πεις μια ιστορία σε μόλις ένα λεπτό. Κωμική, χωρίς κωμικό θέμα. Κυνική όπως οι χαρακτήρες της.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα σήμερα χρειάζεται επίσης κυνική και κωμική διάθεση και κυρίως ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για κινηματογράφο. Με γνώμονα αυτό λοιπόν, δημιουργήσαμε τη Frau Films, ένας προσωπικός και όχι μόνο, στόχος καθώς ο κινηματογράφος είναι ομαδικό άθλημα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ μικρού μήκους. Το βλέπω λοιπόν ως την καλύτερη ευκαιρία να δει το ελληνικό κοινό τις ταινίες μας, ειδικά για τις βραβευμένες μέσα από το θεσμό «το φεστιβάλ ταξιδεύει». Αν και έχω υπάρξει συντελεστής σε ταινίες που έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ στο παρελθόν, δεν είχα την εμπειρία να παρευρεθώ ως δημιουργός οπότε ας προτείνω πράγματα στο μέλλον.


info

Σκηνοθεσία: Βασίλης Σταυρόπουλος / Σενάριο-Παραγωγή: Δημήτρης Κατσιμίρης / Ηθοποιοί: Χρήστος Μπέλλος, Έλλη Κριαρά, Θεόδωρος Μπουτσιούκος, Πάνος Κατσιμπέρης, Γιώργος Σμυρνής, Δημήτρης Κατσιμίρης / Σκηνογραφία: Γενοβέφα Ζάγγα

live drama 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

live drama poster 607