Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Hippo» του Θεοφύλακτου Αργυρού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 AUG 2018  /  Flix Team

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Η ταινία

Ο Σωτήρης είναι ένας εύσωμος μαθητής με ιδιαίτερο ταλέντο στο σχέδιο, ο οποίος, όμως, δέχεται καθημερινή ψυχολογική και σωματική βία από τον Αντώνη και την παρέα του. Ο Σωτήρης θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του Joy, ενός μαθητή από τους μεγαλύτερους ταραχοποιούς του σχολείου. Ο Joy θα πλησιάσει τον Σωτήρη με ωφελιμιστικούς σκοπούς και θα τον βοηθήσει να βγει από το καβούκι του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως ο Σωτήρης θα υποκύψει στα πιο ζωώδη ένστικτά του.

Ο σκηνοθέτης

Ο Θεοφύλακτος Αργυρού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Επειτα από έναν κύκλο μουσικών σπουδών, στράφηκε στον κινηματογράφο, όπου και πήρε πτυχίο από το Queen Margaret University. Στο πλαίσιο των σπουδών του, έκανε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, σαν ασκήσεις ύφους, ώστε να ακονίσει τα εκφραστικά του μέσα. Εχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες παραγωγής ως σκηνοθέτης. Εχει, επίσης, σκηνοθετήσει μουσικά βιντεοκλίπ.

Hippo 607

Hippo 607

4 ερωτήσεις για το «Hippo»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

H άνοδος στην πολιτική εξουσία ανθρώπων με συγκεκριμένες αποκλίνουσες συμπεριφορές είναι ένα παγκόσμιο γεγονός τα τελευταία χρόνια. Σε γειτονικές χώρες, στην Ευρώπη, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, παντού συμβαίνει. Ανθρωποι με ροπή στην ακραία βία και ταλέντο στον λαϊκισμό αναδεικνύονται από τα πλήθη σε πολιτικούς ηγέτες και αποθεώνονται. Μια γενικότερη τάση που επαληθεύεται στη σημερινή κοινωνία, τόσο στον μικρόκοσμό ενός σχολικού περιβάλλοντος όσο και σε μεγάλους πολιτικούς στίβους.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Μια περιπέτεια ήθους...

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το σινεμά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο παρά τις όποιες αντιξοότητες. Συνέχεια καινούργιοι δημιουργοί, σκηνοθέτες και παραγωγοί κάθε ηλικίας, βγάζουν τη χώρα μας ασπροπρόσωπη στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας σταθμός για έναν νέο καλλιτέχνη που σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινία. Τόσο η ιστορία του όσο και η συνεχής αναβάθμιση του ίδιου του φεστιβάλ το έχουν μετατρέψει σε θεσμό στην Ελλάδα. Θα χαρώ αν κάποια στιγμή φτάσει να συγκρίνεται με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Hippo 607

Info

Σκηνοθεσία: Θεοφύλακτος Αργυρού / Σενάριο: Θεοφύλακτος Αργυρού, Κωνσταντίνος Μουτσινάς / Ηθοποιοί: Πάνος Μητσόπουλος, Γιάννης Σκουρλής, Φαίη Βέβη, Βαγγέλης Ξημεράκης, Ηλέκτρα Σαρρή, Σίμος Τσακίρης, Δήμητρα Ονουφριάδου, Σοφία Παλάτζα / Παραγωγή: Κωνσταντίνος Μουτσινάς / Executive Producers: Terry Dougas, Στέλιος Κοτιώνης / Co-Executive Producers: Max Work, George Zakk, Alexis Varouxakis / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ταμπακάκης / Μοντάζ: Γιώργος Ταμπακάκης / Ηχοληψία, Sound design: Αντώνης Κουτελιάς / Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Παπάζογλου

Hippo 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Hippo 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.