Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Εξοδος» του Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Εξοδος» του Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου

Η ταινία

Η Σοφία και ο Αριστείδης έχουν βγει έξω για φαγητό για τον ερχόμενο γάμο τους. Αλλά μία μη αναμενόμενη συνάντηση θα αλλάξει τα πάντα.

O σκηνοθέτης

Ο Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος σπουδάζει στο Τμήμα Κινηματογράφου στη καλών τεχνών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μια από τις οποίες η ταινία «Σύναξις» έχει κερδίσει και βραβείο. Επίσης έχει σκηνοθετήσει promotional videos, έχει συμμετάσχει στην παραγωγή μουσικών video clip και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία μεγάλου μήκους.

exodus drama 607

4 ερωτήσεις για την «Εξοδο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Εκανα αυτήν την ταινία τώρα γιατί ένιωσα πιο ώριμος να κάνω μια μεγαλύτερη ταινία μικρού μήκους και να δώσω έμφαση στην υποκριτική των ηθοποιών και να δημιουργήσω με την ομάδα μου μια ταινία που να είναι οπτικά και ηχητικά όμορφη. Θέλησα να πω αυτήν την ιστορία διότι πιστεύω ζούμε σε μια κοινωνία με πολλά στερεότυπα που πας πιέζει να παίρνουμε πολλές φόρες λάθος αποφάσεις και να ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Η ταινία αυτή είναι μια υπενθύμιση να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και μέσα από άκυρα γεγονότα μπορούμε να το ξυπνήσουμε από μια κατάσταση που μας πιέζει.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Η ταινία είναι δραματική. Βλέπουμε μια ιστορία μιας κοπέλας που νιώθει πίεση και προσπαθεί να καταλάβει τι νιώθει. Όπως όλοι μας καθημερινά.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι δύσκολο να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα σήμερα. Δεν μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση εύκολα και επίσης δεν υπάρχουν πολλά μέσα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Παρόλα αυτά είναι το θετικό είναι ότι είναι ένας μικρός κύκλος που ασχολείται με τον κινηματογράφο και μπορείς εύκολα να βρεις άτομα να σε βοηθήσουν. Μου δίδαξε ότι πρέπει να έχεις πολύ υπομονή και κυρίως να μην ξεχνάς ότι το σινεμά είναι ομαδικό. Πρέπει να διαλέγεις με σκέψη τα άτομα που θα συνεργαστείς.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Να συμμετέχω στο φεστιβάλ της Δράμας είναι τιμή μου. Το θεωρώ το καλύτερο φεστιβάλ μικρού μήκους στην Ελλάδα. Καθώς είναι η πρώτη φορά μου στο φεστιβάλ δεν έχω να προτείνω κάτι ακόμα.


Info

Ηθοποιοί: Νατάσα Toπαλτζίκη, Τάσος Μπαρνιάς, Νίκος Κεσεπίδης / Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αλκιβιάδης Παπαδόπουλος / Παραγωγή: Μαρίνη Παλαιολόγου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κατερίνα Αδαμίδου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αγαπητού / Μοντάζ: Πασχάλης Ρετζέπης / Ηχοληψία, Sound Design: Εύη Δρακοπούλου / Ηχοληψία: Xρυσάνθη Zωγράφου / Σκηνογραφία: Σόνια Καιτατζή / Ενδυματολογία, Βοηθός Παραγωγής: Μπάμπης Ούστογλου / Φωτιστής: Δημήτρης Κόσιβας / Βοηθός Φωτογράφου: Ιασων Γιασίν Ναάς / Color Grading: Unknown Artist / Μακιγιάζ: Χάρις Γάβρου

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

exodus drama poster 607