Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Τυφλόμυγα» της Δέσποινας Μαυρίδου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Τυφλόμυγα» της Δέσποινας Μαυρίδου

Η ταινία

Τρία αδέρφια περνούν ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι του παππού. Ενώ παίζουν τυφλόμυγα, μια απροσδόκητη τροπή φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το θάνατο.

Η σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε στατική φωτογραφία στη Leica Academy. Σήμερα ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτήτρια στο τμήμα κινηματογράφου του Α.Π.θ. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τρεις μικρού μήκους ταινίες.

tyflomyga drama 607

4 ερωτήσεις για τη «Τυφλόμυγα»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε απ' την επιθυμία μου ν' ανατρέξω σε μια εποχή όπου η φαντασία οργιάζει και μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε παιχνίδι. Ακόμη και το θάνατο, ο οποίος προκύπτει σε κάθε ιστορία που επιχειρώ να γράψω.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια παιδική ανάμνηση χρωματισμένη με 80's κινηματογραφικές αναφορές.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Διασκεδαστικό και δύσκολο συνάμα. Η ταινία πέρασε από 40 κύματα όμως με κάποιο τρόπο η κάθε δυσκολία μας πείσμωνε όλο και περισσότερο και μας έκανε ν'αναζητήσουμε λύσεις που ούτε που μπορούσαμε να τις φανταστούμε.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Πρόκειται για έναν χώρο διαλόγου, μια πλατφόρμα επικοινωνίας ιδεών και ιστοριών. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαστε μέρος, αφού το παρακολουθούμε στενά τα τελευταία χρόνια. Είναι σίγουρα θετική η συνύπαρξη στο πρόγραμμα ταινιών από έμπειρους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, γεγονός που επιτρέπει τη συνάντηση διαφορετικών τάσεων και προσεγγίσεων απέναντι στο μέσο.


info

Ηθοποιοί: Βασίλειος Παναγιώτης Τζάτζος, Αριστείδης Γρηγόρης Βλαχάκης, Μαρίλια Τσελεκίδου, Νίκος Σίμογλου, Ξένια Παπαμιχαήλ, Αργύρης Ταφραλίδης / Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μαυρίδου / Διεύθυνση Παραγωγής: Τριανταφυλλιά Γιαννοπούλου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Στρατής Αναστασίου / Διεύθυνση Φωτογραφίας-Μοντάζ: Φώτης Κοροσιάδης / Βοηθός Κάμερας: Νίκος Καλτσάς / Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Εύα Κουρελιά, Ελένη Σάμπρη / Βοηθός Σκηνογραφίας: Βίκυ Κίτσιου / Ηχοληψία-Ηχητικός Σχεδιασμός-Μιξάζ: Άγγελος Χαραλάμπους / Βοηθός Ηχολήπτη: Μάνος Παπαϊωάννου / Μουσική: Άγγελος Χαραλάμπους / Σκριπτ: Απόστολος Τσάμης

tyflomyga drama 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

tyflomyga poster drama 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.