Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «2x3 Ασύμμετρο» του Αγγελου Χαραλάμπους

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «2x3 Ασύμμετρο» του Αγγελου Χαραλάμπους

Η ταινία

Ένας στενός χώρος. Ένας νεαρός με εμμονή στους περιβάλλοντες ήχους. Όλα θα διαταραχθούν όταν εισβάλλει στο χώρο του η ηχητική παρουσία των Ρώσων γειτόνων.

Ο σκηνοθέτης

O Άγγελος Χαραλάμπους στη Λευκωσία Κύπρου το 1993. Φοιτά από το 2013 στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

2x3

5 ερωτήσεις για τo «2x3 Ασύμμετρο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

To 2x3 Ασύμμετρο προέκυψε μέσα από μια διαδικασία πειραματισμού με το κινηματογραφικό μέσο. Δεσμευτήκαμε όχι τόσο με τις αρχές της αφήγησης, όσο με το υφολογικό κομμάτι του κινηματογράφου, επιδιώκοντας την ανοικείωση των κωδίκων του, της εικόνας και του ήχου.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Πρόκειται για μια ταινία πειραματική, χωρίς μια συμβατική δομή με αρχή, μέση, τέλος. Είναι ένα έργο πρωτόλειο, που φανερώνει την επιθυμία μας να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα από τι συνίσταται το κινηματογραφικό μέσο.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Από την στιγμή που ένας θεατής θα μπει στη διαδικασία να θέσει ένα ζήτημα προς συζήτηση, η ταινία έχει πετύχει το σκοπό της. Συνεπώς κάθε ερώτηση είναι ευπρόσδεκτη.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Οι δυσκολίες είναι πολλές, και κάθε κινηματογραφιστής μπορεί να αφηγηθεί τη δική του περιπέτεια. Νομίζω μόνη προϋπόθεση είναι να έχεις στενούς φίλους/συνεργάτες και να μοιράζεσαι την ίδια δημιουργική ιδέα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι ένας χώρος διαλόγου, μια πλατφόρμα έκφρασης νέων και μη δημιουργών, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια γιορτή του κινηματογράφου. Το παρακολουθούμε χρόνια και χαιρόμαστε που φέτος θα είμαστε κομμάτι του από την «αντίπερα όχθη».


info

Σκηνοθεσία: Άγγελος Χαραλάμπους / Σενάριο: Άγγελος Χαραλάμπους, Καλλιόπη Αραμπατζή / Παραγωγή: Άγγελος Χαραλάμπους, Φώτης Κοροσιάδης, Καλλιόπη Αραμπατζή / Δ. Φωτογραφίας: Φώτης Κοροσιάδης / Μοντάζ: Φώτης Κοροσιάδης / Ηχοληψία: Γιάννης Κρητσωτάκης / Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιάννης Κρητσωτάκης / Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Καλλιόπη Αραμπατζή, Φώτης Κοροσιάδης, Άγγελος Χαραλάμπους / Ηθοποιοί: Γιάννης Δημητρούδης, Natalia Rumyancheva, Τάσος Ιγνατιάδης, Άννα Φλούρου, Γιώργος Γεωργακόπουλος

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

2x3 poster