Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Waterproof» της Ελένης Λαζαρίδη

στα 10

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Waterproof» της Ελένης Λαζαρίδη

Η ταινία

Η Αλεξάνδρα, είκοσι οχτώ χρόνων, μετά το χωρισμό των γονιών της, επωμίζεται το ρόλο της μητέρας. Μετά από δεκαπέντε χρόνια, η μητέρα επιστρέφει, κρύβοντας την ταυτότητά της. Θα καταφέρει να κλονίσει την ισορροπία που η οικογένεια πλέον έχει αποκτήσει;

Η σκηνοθέτης

Η Ελένη Λαζαρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με δίπλωμα International Baccalaureate. Σπούδασε Film Directing and Media Production (Σκηνοθεσία) με πτυχίο ΒΑ (2012-2015) στο AMC Αθηνών, μέλος του Queen Margaret University. Εχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες «Heaven» (2012), «Follow Your Moves» (2013), «One Day» και «Faces Decoded» (2014).

waterproof 607

5+1 ερωτήσεις για τo «Waterproof»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Κάθε φορά ο λόγος είναι διαφορετικός. Στη συγκεκριμένη τανία, η εικόνα της ηρωίδας που χρησιμοποιεί το νερό ως καταφύγιο, ήταν αυτή που με οδήγησε στη δημιουργία αυτού του έργου.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Αγνή, συναισθηματική, αισιόδοξη.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Πότε άρχισε να υποψιάζεται το ρόλο που παίζει στην ταινία το γάλα και η καταφυγή της ηρωίδας στο νερό.

waterproof 607

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο. Η εμπειρία του γυρίσματος έδειξε ότι ο επαγγελματισμός, η συνεργασία και η οργάνωση είναι απαραίτητα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι μια ωραία ευκαιρία να μοιραστείς το έργο σου, να πάρεις κριτικές γι' αυτό, αλλά και να παρακολουθήσεις τις δουλειές των άλλων.

info

Σκηνοθεσία: Ελένη Λαζαρίδη | Σενάριο: Ελένη Λαζαρίδη, Αλέξης Κουάντας | Φωτογραφία: Μιχαήλ Τζωρτζάτος | Οπερατέρ: Στέφανος Γκέκας | Μοντάζ: Γιώργος Αλεξίου, Θάνος Μυλονόπουλος | Ηχος: Χρήστος Σακελλαρίου, Θάνος Καραδήμος | Sound Design: Ηλίας Καμπάνης | Σκηνικά: Αθηνά Κυριακάκου | Ερμηνευτές: Νίκος Ζωιόπουλος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Χρήστος Καράβεβας, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μιράντα Παύλου, Μαίρη Κιντώνη | Παραγωγή: Ελένη Λαζαρίδη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.