Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Waterproof» της Ελένης Λαζαρίδη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 AUG 2016  /  Λήδα Γαλανού

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Η ταινία

Η Αλεξάνδρα, είκοσι οχτώ χρόνων, μετά το χωρισμό των γονιών της, επωμίζεται το ρόλο της μητέρας. Μετά από δεκαπέντε χρόνια, η μητέρα επιστρέφει, κρύβοντας την ταυτότητά της. Θα καταφέρει να κλονίσει την ισορροπία που η οικογένεια πλέον έχει αποκτήσει;

Η σκηνοθέτης

Η Ελένη Λαζαρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με δίπλωμα International Baccalaureate. Σπούδασε Film Directing and Media Production (Σκηνοθεσία) με πτυχίο ΒΑ (2012-2015) στο AMC Αθηνών, μέλος του Queen Margaret University. Εχει σκηνοθετήσει τις μικρού μήκους ταινίες «Heaven» (2012), «Follow Your Moves» (2013), «One Day» και «Faces Decoded» (2014).

waterproof 607

5+1 ερωτήσεις για τo «Waterproof»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Κάθε φορά ο λόγος είναι διαφορετικός. Στη συγκεκριμένη τανία, η εικόνα της ηρωίδας που χρησιμοποιεί το νερό ως καταφύγιο, ήταν αυτή που με οδήγησε στη δημιουργία αυτού του έργου.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Αγνή, συναισθηματική, αισιόδοξη.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Πότε άρχισε να υποψιάζεται το ρόλο που παίζει στην ταινία το γάλα και η καταφυγή της ηρωίδας στο νερό.

waterproof 607

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο. Η εμπειρία του γυρίσματος έδειξε ότι ο επαγγελματισμός, η συνεργασία και η οργάνωση είναι απαραίτητα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι μια ωραία ευκαιρία να μοιραστείς το έργο σου, να πάρεις κριτικές γι' αυτό, αλλά και να παρακολουθήσεις τις δουλειές των άλλων.

info

Σκηνοθεσία: Ελένη Λαζαρίδη | Σενάριο: Ελένη Λαζαρίδη, Αλέξης Κουάντας | Φωτογραφία: Μιχαήλ Τζωρτζάτος | Οπερατέρ: Στέφανος Γκέκας | Μοντάζ: Γιώργος Αλεξίου, Θάνος Μυλονόπουλος | Ηχος: Χρήστος Σακελλαρίου, Θάνος Καραδήμος | Sound Design: Ηλίας Καμπάνης | Σκηνικά: Αθηνά Κυριακάκου | Ερμηνευτές: Νίκος Ζωιόπουλος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Χρήστος Καράβεβας, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μιράντα Παύλου, Μαίρη Κιντώνη | Παραγωγή: Ελένη Λαζαρίδη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.