Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Ο Αγρότης» του Στάθη Αποστόλου

στα 10

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Ο Αγρότης» του Στάθη Αποστόλου

H ταινία

Ενας αγρότης από την Βοιωτία μετά από δύο χρόνια δουλειάς στη Γερμανία επιστρέφει στο χωριό και την οικογένεια του. Ομως δεν είναι πια ο ίδιος που ήταν πριν φύγει. Το σενάριο βασίζεται στο απόσπασμα «Der Kroate» από το έργο «Germania 3» του Χάινερ Μίλερ.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1981 στην Λιβαδειά Βοιωτίας. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής τέχνης «Αρχή» και πήρε το δίπλωμα του από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εκτοτε εργάστηκε ως ηθοποιός σε ταινίες, διαφημιστικά και θεατρικά. Εχει γράψει και σκηνοθετήσει 3 θεατρικά έργα.

Ο Αγρότης 607

5+1 ερωτήσεις για τον «Αγρότη»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Διάλεξα αυτή την ιστορία γιατί ήθελα να μιλήσω για αυτό που συμβαίνει στον σύγχρονο άνθρωπο. Για την διαμάχη που διαδραματίζεται μέσα του σήμερα.**

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Αυτοαναλυτική

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Δεν θα ήθελα να συζητήσω με κάποιον για την ταινία αφού την δει. Θα μου άρεσε αυτή η ταινία να γίνει αντικείμενο αυτοανάλυσης, αυτοπαρατήρησης . Η σιωπή μετά από μια ταινία είναι πιο σημαντική για εμένα από ότι θα ήταν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία ειδικά στην δική μου περίπτωση που η ταινία μου ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη . Χωρίς την βοήθεια των συντελεστών της ταινίας πάντως δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Ο σκηνοθέτης χρειάζεται ανθρώπους να οραματιστούν μέσα στο όραμα του και όχι απλά να το υπηρετούν. σε αυτή την περίπτωση ο εθελοντισμός ήταν αρωγός για την ταινία. Oποιος συμμετείχε ήταν εκεί με την καρδιά του.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Μου αρέσει που ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους γίνεται στην επαρχία. Είμαι από επαρχία και καταλαβαίνω τι σημαίνει για την οικονομία και τον πολιτισμό μιας πόλης της περιφέρειας ένα τέτοιο φεστιβάλ. Κατά τα άλλα σαν πρωτοεμφανιζόμενος περιμένω να γνωρίσω από κοντά τι σημαίνει το φεστιβάλ για εμένα.

info

Σκηνοθεσία: Στάθης Αποστόλου / Αγρότης: Φοίβος Παπαδόπουλος / Σενάριο: Στάθης Αποστόλου, Κίμων Φiορέτος, Vasilis Din / Φωτογραφία: Χριστίνα Μουμούρη / Παραγωγή: Στάθης Αποστόλου, Χριστίνα Μουμούρη, Ιωάννα Αποστόλου / Μουσική: Δημήτρης Παπαδάτος, Αλέξανδρος Διάκος / Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος / Ήχος: Ηλίας Φλάμμος, Χρήστος Γιαννακόπουλος, Περσεφόνη Μήλιου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σταμουλακάτου / Acting Coach: Κίμων Φιορέτος / Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Σκηνικά: Κατερίνα Κυρώζη / Κοστούμια: Δανάη Παπαϊωάννου / Διεύθυνση Παραγωγής: Vasilis Din / Φωτισμοί: Θοδωρής Πασπαλιάρης / Πρώτος Βοηθός Παραγωγής: Στέφανος Knapp / Δεύτερος Βοηθός Διευθυντή ΦωτογραφίαςAmy makris / Color grading: Άγγελος Μάτζιος / Βοηθοί Παραγωγής: Μάκης Μανώλης, Παναγιώτης Μπλέτσας, Οδυσσέας Ανέστης, Κατερίνα Ντουρντουρέκα, Σάκης Μπαφίνας /Ειδικές Ευχαριστίες: Ελένη Βαροπούλου, henschel SCHAUSPIEL, Κώστας Γούναρης, εκδόσεις ΑΓΡΑ, Βίκυ Αντωνοπούλου, Θανάσης Σαράντος, Ηλίας Αβράμπος, , John Nelson Escioglou, Diem Cafe, Gonias Group, Δημήτρης & Θανάσης Αποστόλου, Karakousis rotοmounting.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.