Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «O Φίλος μου Κι Εγώ» του Αλέξανδρου Λουιζίδη

στα 10

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «O Φίλος μου Κι Εγώ» του Αλέξανδρου Λουιζίδη

Η ταινία

Το σενάριο είναι βασισμένο στην πραγματική ζωή της Θάλειας Γιωργά, η οποία προσβεβλημένη από την ασθένεια του Λύκου προσπαθεί επιβιώνοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όσους συνανθρώπους της πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, Η ταινία δεν φτιάχτηκε για εμπορική εκμετάλλευση, αλλά για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ο σκηνοθέτης

Ο Αλέξανδρος Λουιζίδης είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Εχει να επιδείξει πάνω από 400 έργα πρωτίστως οικολογικής ευαισθησίας στα νησιά της Δωδεκάνησου. Εχει τιμηθεί από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Δήμο της Ρόδου και από πολλούς τοπικούς φορείς. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ΕΕΣ. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει τις ταινίες «Τήλος Πάθος για Ζωή», «Πάτμος Πόρτα στο Φως», «Καστελόριζο - Χθες και Σήμερα», «Ρόδος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Filos 607 1

5 Ερωτήσεις για το «O Φίλος μου Κι Εγώ»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Ηθελα να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα ασθενή που πάσχει από την ασθένεια του Λύκου - με ένα τρόπο που δεν είναι οδυνηρός στην θέαση του, με άπλα σκίτσα, με ένα τρόπο εκπαιδευτικό θα έλεγα. Αυτό που με έκανε περισσότερο να αφηγηθώ αυτή την ιστορία είναι η δύναμη  ψυχής ενός ασθενή που πάσχει από Λύκο, ο αγώνας να συμφιλιωθεί με την ασθένεια του και μέσα από αυτή να μπει στην  διαδικασία να βρει το κουράγιο να προσφέρει σε όλους τους συνανθρώπους του που πάσχουν από αυτοάνοσα  νοσήματα. 

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Δύναμη ψυχής και δημιουργίας.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει, ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα να τεθεί η ερώτηση για το αν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισα από κοντά την ασθενή και τι άντλησα από αυτήν την εμπειρία.

Filos 607 2

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το πρώτο πράγμα που πλήττει αυτή η κρίση είναι ο πολιτισμός. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα, ποσό μάλλον εμείς που είμαστε στην επαρχία χωρίς καν τα βασικά μέσα...

Filos 607 3

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας θαυμάσιος  θεσμός που δίνει την ευκαιρία και σε παλιούς και σε νέους δημιουργούς  να μπορέσουν να βγουν από τα όρια της μοναξιάς τους και να δείξουν τις δουλειές τους και τις απόψεις τους.

filos poster 607

info

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λουιζίδης / Σενάριο: Θάλεια Γιωργά - Αλέξανδρος Λουιζίδης / Εμφανίζονται: Θάλεια Γιωργά, Μαρία Μανιώτη / Φωτογραφία: Αλέξανδρος Λουιζίδης / Μοντάζ: Αλέξανδρος Λουιζίδης / Ηχος: Γιώργος Λουιζίδης / Μουσική: Royalty Free Mousic - Τάνια Τσανακλίδου (Λύκε Λύκε) / Σκηνικά: Νατάσα Σαβράνη

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Δείτε παλιότερες δουλειές του Αλέξανδρου Λουιζίδη:

.

.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.