Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Diversity» του Δημήτρη Μανίωρου

στα 10

Εν αναμονή του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2016: «Diversity» του Δημήτρη Μανίωρου

Η ταινία

«Ο Ρίγας» έχει συνηθίσει να βρίσκεται στο περιθώριο μιας και η διαφορετικότητά του φοβίζει τους γύρω του. Δεν έχει μάθει να κάνει απλά, καθημερινά πράγματα με τους συνΠοδούς του. Ξυπνάει μόνος, περπατάει μόνος, χορεύει μόνος κι όλα αυτά επειδή έχει επιπλέον μαύρες ρίγες.

Ο σκηνοθέτης

Ο Δημήτρης Μανίωρος γεννήθηκε το 1986 στο Μεταξοχώρι, Ηρακλείου στην Κρήτη. Από τα 16 του ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία και εδώ και ένα χρόνο με πάθος αχολείται με τη σκηνοθεσία. Σπούδασε σκηνοθεσία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

5 ερωτήσεις για το «Diversity»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ταινία έγινε στα πλαίσια σπουδαστικής εργασίας. Είναι η πρωτη μου ταινία και η πρώτη συμμετοχή σε φεστιβάλ. Όσον αφορά στην ιστορία, ανέκαθεν ήθελα να είμαι με το μέρος των αδυνάμων και με αυτήν την ταινία παίρνω το μέρος τους στέλνοντας μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Με λίγες λέξεις: Ασπρόμαυρη . Μικρή . Αληθινή . Σκληρή . Σύντομη . Γευστική . “Κοινοποιήσιμη”.

diversity poster 607

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Η ταινία θεωρώ οτι δεν γεννάει ερωτήματα, ούτε συζητήσεις, απλά σκέψεις και προβληματισμούς και σε αυτό αποσκοπώ .

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η Ελλάδα σου δίνει πολλά για να εμπνευστείς, απο όμορφα μέχρι άσχημα λόγω των συνεχόμενων δύσκολων καταστάσεων. Κρατάω ότι αν εχεις προθυμία, δυο-τρεις καλούς φίλους και μια καλη ιδέα έχεις ήδη ξεκινήσει την ταινία σου (δεν αναφέρω τα χρήματα μια και δεν το θεωρώ βασικό).

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Θα σας πω μετά το φεστιβάλ, μιας και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία σε κάτι αντίστοιχο, αλλά ειναι ενδιαφέρον το ότι μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα «εναλλακτικό είδος τουρισμού» και απο την Κρήτη να βρεθώ στο άλλο σχεδόν άκρο της χώρας, να μείνω στο ίδιο δωμάτιο και να γευματίζω με αγνώστους που πάραυτα έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.

info

Σκηνοθεσία - σενάριο: Μανίωρος Δημήτρης
Φωτογραφία: Μανίωρος Δημήτρης
Ηχοληψία και sound design: Αρμουτάκης Εμμανουήλ
Μοντάζ: Αρμουτάκης Εμμανουήλ
Πρωταγωνιστούν τα ζευγάρια ποδιών: (ριγέ) Αρμουτάκης Εμμανουήλ, (Πουά) Μελαμπιανάκη Στέλλα, (χορευτές) Μάριος Λουκάκης, Ιωάννα Σιδέρη, Νέκος Λιόνης, Γεωργία Ζαφείρη, Εφη Προκοπάκη, Σέλλα Μελαμπιανάκη, (νταήδες) Γιώργος Δημητρουλάκης, Χρήστος Μανιώρος, Βασίλης Τσαγκαράκης / Ευχαριστω την σχολή χορού NENAS ACADEMY Και την Γιάννα Κονταξάκη, Δήμητρα Βλασάκη, Sarah Schaumburg, Μιχάλης Μαθιουδάκης


Aπολαύστε το trailer του «Diversity»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.