Συνέντευξη

Δάφνη Πατακιά: η πρωταγωνίστρια του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στην κάμερα του Flix

στα 10

Ποιο είναι αυτό το φρέσκο, ταλαντούχο, λαμπερό κορίτσι που βρέθηκε από την ανωνυμία στις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ελληνικές παραγωγές και στα Shooting Stars του Βερολίνου; Η Δάφνη Πατακιά συστήνεται στην κάμερα του Flix.

Δάφνη Πατακιά: η πρωταγωνίστρια του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στην κάμερα του Flix

Ελαφίσιο διαπεραστικό βλέμμα, αυτόφωτη λάμψη, διάφανο δέρμα, νεανική ορμή. Και ταυτόχρονα πηγαίο ταλέντο, ωριμότητα πέρα από την ηλικία της και όνειρα που δεν τη θέλουν πρωταγωνίστρια στα εξώφυλλα των περιοδικών, όσο στον νεορεαλιστικό φακό των αδελφών Νταρντέν, του Μπρουνό Ντιμόν, ή αν ζούσε, του Τζον Κασαβέτη. Ποια είναι η Δάφνη Πατακιά που θαυμάζει, πέρα από κάθε άλλη ηθοποιό, τη Τζίνα Ρόουλαντς και θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα χνάρια και τα ρίσκα της;

Δείτε κι αυτό: Η Δάφνη Πατακιά κερδίζει επάξια μια θέση στο Shooting Stars του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου!

δάφνη πατακιά Ξύπνημα Ανοιξης 607

Την είδαμε σε ένα μικρό ρόλο στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη, έκανε ένα πέρασμα από το «Νήμα», την νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη, την περιμένουμε στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του δικού μας Νίκου Πάστρα (η μικρού μήκους του, «Ακρυλικό», ετοιμάζεται για μεγάλου), αλλά τώρα θα την απολαύσουμε ως πρωταγωνίστρια στο «Ξύπνημα της Ανοιξης», την νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη που κάνει απόψε την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε επίσης: O Κωνσταντίνος Γιάνναρης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Ξύπνημα της Ανοιξης»

Δάφνη Πατακιά συνέντευξη 607

Ενα κορίτσι που γεννήθηκε στο Βέλγιο από θεατρόφιλους γονείες, σπούδασε και δούλεψε στην Ελλάδα και τώρα μένει στο Παρίσι προσπαθώντας να δημιουργήσει (κι όχι να βρει) την τύχη της στο ευρωπαϊκό σινεμά. Ενα κορίτσι που δεν τρομάζει μπροστά στην οικονομική κρίση, αντιθέτως θαυμάζει ιδιαίτερα το κουράγιο και το ταλέντο των Ελλήνων σκηνοθετών και πιστεύει στο μέλλον του ελληνικού σινεμά. Ενα κορίτσι που αξίζει να γνωρίσετε πατώντας το play και να κρατήσετε το όνομά της πρόχειρο. Γιατί θα μας απασχολήσει πολύ. Αμεσα.


.

Διαβάστε επίσης: