TV & STREAMING

TV preview: Τι καινούριο θα δούμε το υπόλοιπο 2016

στα 10

Μια ματιά στις 34 πρεμιέρες των υπόλοιπων μηνών του ‘16. Αν νόμιζες πως ό,τι ήταν να βγει, βγήκε, γελάστηκες.

TV preview: Τι καινούριο θα δούμε το υπόλοιπο 2016

Και τώρα, ηρεμία. Πέρασε ο χαμός του Σεπτέμβρη, όταν όλα τα κανάλια στις ΗΠΑ ξεκινούν τις νέες σειρές τους, και έτσι, δεκάδες πρεμιέρες μετά, είμαστε σε αυτό το ασφαλές διάστημα Οκτώβρη-Νοέμβρη όπου δεν ξεκινούν νέες σειρές, απλώς περνούν βδομάδα-βδομάδα τα επεισόδια όσων ξεκίνησαν ήδη. Κι έτσι ήρεμα, κυλά ο καιρός μέχρι τις γιορτές.

LOL πλάκα κάνω. Ακολουθεί μια λίστα με τις επιλεγμένες 34 πρεμιέρες του τριμήνου Οκτώβρη-Νοέμβρη-Δεκέμβρη που μας χωρίζει με το νέο έτος. Και τις νέες πρεμιέρες που αυτό θα φέρει.

Διαβάστε ακόμη: Για ποιον χτυπάει το ρόπαλο; Ο έβδομος κύκλος του «The Walking Dead» ξεκινάει - με ευθύνη όλων!

Γενικά μη τα ψάχνετε, μπλέξαμε.

Όπως πάντα η επιλογή είνανι χωρισμένη σε βολικά κομμάτια, με νέες σειρές, με Netflix (ξεχωριστά πια επειδή έχει 7 δισεκατομμύρια σειρές) και με διακεκριμένες επιστροφές.


Ι. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΕΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

«The Young Pope»

(Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The Young Pope»)

Τα έχουμε πει και αναλυτικότερα εδώ. O Πάολο Σορεντίνο μεταπηδά στην τηλεόραση για μια μίνι σειρά 10 επεισοδίων γυρισμένων από τον ίδιο, με τον Τζουντ Λο απολαυστικό στον ρόλο του νεότερου Πάπα στην ιστορία. Πολιτικές ίντριγκες, ποπ αναφορές και Cherry Coke. Περνάμε καλά. (ΟΤΕ CINEMA 4HD, Παρασκευή 28/10, 23.00)

Διαβάστε ακόμη: Οι τίτλοι αρχής είναι το ήμισυ του παντός στο «Westworld»

«Westworld»

H πιο πολυσυζητημένη σειρά της νέας σεζόν μετρά ήδη 3 επεισόδια στη διάρκεια των οποίων αυτό που καταλάβαμε είναι πως έχουμε πολλά ακόμα να καταλάβουμε. Υπερφιλόδοξη διασκευή της ομώνυμης ταινίας του Μάικλ Κράιτον, φαντάζεται ένα θεματικό πάρκο σαν ακριβή αναπαράσταση της Άγριας Δύσης κατοικημένο από ανθρωπόμορφα ρομπότ που γίνονται reboot κάθε φορά που αλλάζουν οι πελάτες, η μέρα, ή τα storylines. Μέχρι που κάποια αρχίζουν, πιθανώς, να αποκτούν συνείδηση. Άντονι Χόπκινς στον ρόλο του παλιού αφεντικού που σα να ψιλοβαρέθηκε τα φρέσκα storylines, και Εντ Χάρις στο ρόλο του μυστηριώδους Άντρα με τα Μαύρα που έχει βαλθεί να φτάσει στην καρδιά του παιχνιδιού. (NovaCinema 4HD, Δευτέρα, 22.00)

Διαβάστε ακόμη: «The Crown». Χωράει μια βασίλισσα στη μικρή οθόνη;

«The Crown»

O Πίτερ Μόργκαν, ο άνθρωπος που δεν έχει αφήσει αγγλικό θεσμό χωρίς να τον δραματοποιήσει για την οθόνη (Ο θάνατος της Νταϊάνα! Η συνέντευξη του Νίξον στον Ντέιβιντ Φροστ! Η καριέρα του Μπράιαν Κλαφ!) πιάνει τώρα το βαρύ πυροβολικό, τη ζωή και τη βασιλεία της Ελισάβετ. Η σειρά αν όλα πάνε καλά θα κρατήσει 60 σεζόν σε 6 σεζόν, ακολουθώντας την βασίλισσα από τη μέρα του γάμου της το 1947 μέχρι σήμερα. Ας το έβγαζαν μια κι έξω μην κουραζόμαστε κιόλας. Παίζει η Κλερ Φόι τη βασίλισσα και γύρω της οι Ματ Σμιθ, Τζάρεντ Χάρις και Τζον “ΛΙΘΓΚΟΟΥ” Λίθγκοου. (Netflix, 4 Νοεμβρίου)

«No Tomorrow»

Τρελός πιστεύει πως ο κόσμος θα τελειώσει σε λίγους μήνες, φτιάχνει λίστα κι αρχίζει να διαγράφει πράγματα, αλλά πριν πεις ότι αυτό σα να παραθυμίζει «My Name Is Earl» να πω ότι ο τρελός είναι ο Γκάλαβαντ (εκ του «Galavant») και πρωταγωνίστρια είναι η Τόρι Άντερσον στο ρόλο της Ίβι, μια κοπέλα που αναζητά την πυγμή που της λείπει στη σχέση και στη δουλειά της, κι επίσης της αρέσει ο τρελός της γειτονιάς. Συμβαίνουν αυτά. Αξιαγάπητη ρομ κομ για ένα πιθανό τέλος του κόσμου, από το δίκτυο που έφερε την τελευταία τριετία και τα «Jane the Virgin» και «Crazy Ex-Girlfriend». (OTE CINEMA 4HD, Πέμπτη 22.00)

«Dirk Gently’s Holistic Detective Agency»

O Μαξ Λάντις («Chronicle», μέτριος) δημιουργεί και τρέχει τη διασκευή των περιπετειών του ήρωα του Ντάγκλας Άνταμς ο οποίος λύνει υποθέσεις πιστεύοντας πως τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε σεζόν της σειράς θα παρουσιάζει μια υπόθεση για τον Ντερκ και τον βοηθό του, Τοντ (τον οποίον παίζει ο Ελάιζα Γουντ). Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο BBC America μες στο μήνα αλλά στον υπόλοιπο κόσμο το φέρνει το Netflix τον Δεκέμβριο, πιθανότατα περιμένοντας να έχει ολόκληρη τη σεζόν 8 επεισοδίων έτοιμη για τα γνωστά αυτά ‘πες αντίο στο ΣΚ σου’ πακετάκια τηλεόρασης. (Netflix, Δεκέμβριος)

Διαβάστε ακόμη: Οχι πια «Sex and the City». Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θέλει... «Divorce»!

«Divorce»

H Σάρον Χόγκαν του συμπαθέστατου «Catastrophe» γράφει δραμεντί για το μακρόσυρτο διαζύγιο ενός ζευγαριού, που σηματοδοτεί την επιστροφή της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο ΗΒΟ μετά από μια μικρή σειρά που ίσως θυμάστε, το «Sex and the City». Συμπρωταγωνιστεί ο Τόμας Χέιντεν Τσερτς. Δεν είναι για όλους, αλλά για αυτούς που είναι, είναι. (Η κριτική τηλεόρασης του Flix αυτή τη βδομάδα έρχεται σε fortune cookies από το γειτονικό σας Κινέζικο.) (Novacinema 4HD, Δευτέρα, 21.15)

Διαβάστε ακόμη: «The Great Indoors». Millennials εναντίον παραδοσιακής δημοσιογραφίας σημειώσατε... γέλια

«The Great Indoors»

Γνωστό και ως «Αυτά Τα Παλιόπαιδα Σήμερα». Ο Τζόελ ΜακΧέιλ του «Community» είναι παλιοσειρά δημοσιογράφος-αγρίμι που ταξιδεύει σε όλα τα ανεξερεύνητα μέρη και γράφει για αυτά αλλά τώρα στην εποχή του ίντερνετ δεν έχει τέτοια, το έντυπο κλείνει κι ο δημοσιογράφος μετατίθεται στο online κομμάτι, με αφεντικό τον Στίβεν Φράι και συναδέλφους ένα μάτσο millennials. Αυτός θα τους μάθει την αξία της Αληθινής Ζωής Εκεί Έξω κι εκείνοι θα του μάθουν πώς να φλερτάρει χρησιμοποιώντας emoji. Τι άλλο θα σκεφτούν! (OTE CINEMA 4HD, Παρασκευή 28/10, 22.30)

«Trollhunters»

Κοιτάξτε, αν ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θέλει να φτιάξει ένα παιδικό animation για έναν έφηβο που γίνεται προστάτης των trolls που ζουν κάτω από μια πόλη, τότε εγώ αυτό το animation θα κάτσω να το δω. Τη φωνή του κεντρικού ήρωα δίνει ο Άντον Γιέλτσιν ο οποίος είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόλου πριν πεθάνει τραγικά πριν λίγους μήνες. Ο ντελ Τόρο αρνήθηκε να τον αντικαταστήσει κι έτσι αυτό θα είναι η τελευταία δουλειά του αδικοχαμένου ηθοποιού. Φωνές δίνουν ακόμα οι Ρον Πέρλμαν και Κέλσι Γκράμερ. (Netflix, 23 Δεκεμβρίου)

Διαβάστε ακόμη: Στο «Berlin Station» οι κατάσκοποι δεν είναι υπερήρωες!

«Berlin Station»

Μόλις ξεκίνησε, ολόφρεσκο, κατασκοπικότατο. Διαβάζετε αναλυτικά εδώ την παρουσίαση. (OTE CINEMA 4HD, Δευτέρα, 23.00)

«Chance»

O Χιου Λόρι επιστρέφει στις οθόνες μας, σε πρωταγωνιστικό ρόλο τουλάχιστον γιατί θαυμάσιος ήταν τόσο καιρό στο «Veep», στο ρόλο ενός νευροψυχιάτρου. Η σειρά του Hulu, η οποία πήρε κατευθείαν παραγγελία για 2 σεζόν, έρχεται από τον Κεμ Ναν, συχνό συνεργάτη του μεγάλου Ντέιβιντ Μιλτς στο «Deadwood» και συνδημιουργό του αδικημένου διαμαντιού «John from Cincinnati». Εγκρίνουμε στα τυφλά. (Hulu, 19 Οκτωβρίου)

Μερικές νέες σειρές ακόμη:

  • «Insecure». Η Ίσα Ρέι εμπνεέεται για το ΗΒΟ από το πετυχημένο web series της και γράφει και πρωταγωνιστεί σε σειρά για τον σύγχρονο αισθηματικό κι επαγγελματικό κόσμο μιας μαύρης κοπέλας που αναζητά τη θέση και τα πατήματά της. Είναι εκπληκτικό. Σκηνοθετεί η Μελίνα Ματσούκας του «Lemonade». (Παίζεται ήδη)
  • «Class». Το εφηβικό spin-off του «Doctor Who» που όλοι περιμέναμε. Εγώ δηλαδή. (22/10)
  • «Good Girls Revolt». H σειρά ακολουθεί νεαρές ερευνήτριες του περιοδικού Newsweek (στη σειρά αναφέρεται ως News of the Week) στα τέλη της γεμάτης ταραχές και κοινωνικές επαναστάσεις δεκαετίας του ‘60. Παίζει η Άνα Καμπ του «Pitch Perfect». (28/10) (Δείτε ακόμη: Τα καλά κορίτσια θα φέρουν την επανάσταση! Τρέιλερ για το «Good Girls Revolt»)
  • «Shut Eye». Δράμα του Hulu για έναν αποτυχημένο μάγο, που υποδύεται ο Τζέφρι Ντόνοβαλ. Παίζει κι η Ιζαμπέλα Ροσελίνι με την Εμανουέλ Σρικί του «Entourage». Ακούγεται σαν πειραματικό πρότζεκτι του Βίνι Τσέις μέσα από το «Entourage», βασικά. (7/12)
  • «Goliath». Δικαστικό δράμα του amazon από τον Ντέιβιντ Κέλι («Boston Legal», «Ally McBeal») με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον. (Παίζεται ήδη)
  • «Graves». Πικροπολιτική κωμωδία με τον Νικ Νόλτε σε ρόλο πρώην Προέδρου των ΗΠΑ που παραδέχεται τα μεγάλα λάθη που έκανε όσο έτρεχε τη χώρα. Πάντα επίκαιρο. (Παίζεται ήδη)

II. TO «GILMORE GIRLS»

Διαβάστε ακόμη: To «Gilmore Girls» επιστρέφει κι εμείς το γιορτάζουμε με 45 απολαυστικές στιγμές

«Gilmore Girls: A Year in the Life»

Αυτό δεν θέλαμε να το βάλουμε ούτε στις επιστροφές, ούτε στις νέες σειρές. Γιατί όπως τα ομορφότερα πράγματα στη ζωή, έτσι κι αυτό είναι λίγο παλιό και λίγο καινούριο. Άμα ήταν και borrowed και blue, το παντρευόμουν.

Κατά τα άλλα, το Netflix φέρνει στους φανς της σειράς το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να περιμένουν, μια σειρά επεισοδίων που ουσιαστικά κλείνουν την ιστορία με -περίπου, έστω- τον τρόπο που η Έιμι Σέρμαν-Παλαντίνο είχε αρχικά οραματιστεί. 4 επεισόδια με διάρκεια τηλεταινίας θα διαδραματίζονται σε μια εποχή το καθένα, διατρέχοντας ένα χρόνο από την 10-χρόνια-μετά ζωή των Γκίλμορ της καρδιάς μας. Όλοι οι αγαπημένοι επιστρέφουν, εκτός φυσικά από τον Έντουαρντ Χέρμαν που πέθανε πρόπερσι (ετοιμαστείτε για πολύ κλάμα, εικάζω), και μέχρι να δούμε τα νέα επεισόδια ας θυμηθούμε ξανά μερικές μόνο από τις ωραιότερες στιγμές των 6 σεζόν της σειράς.

Δείτε ακόμη: Το trailer της επιστροφής των «Gilmore Girls» είναι όσο υπέροχο ελπίζαμε να είναι!


IΙΙ. OI ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

«Black Mirror»

Του πήρε καιρό αλλά ο Τσάρλι Μπρούκερ επιστρέφει με νέους tech εφιάλτες από την συμβαίνει-σε-λιγάκι σειρά sci-fi τρόμου που μας έχει δώσει παλαιότερα ματιές στο μέλλον μεταξύ των οποίων τη σχέση του Κάμερον με τα γουρούνια και το πώς μοιάζει ο κόσμος κυνηγώντας Πόκεμον. Όσο περιμένουμε να γίνει αλύθεια και το whatsapp των νεκρών, έχουμε εδώ 6 νέα επεισόδια με γνωστά πρόσωπα και στιβαρές υπογραφές από πίσω τους, μεταξύ των οποίων κι ένα σκηνοθετημένο από τον Τζο Ράιτ. (Netflix, Παρασκευή 21/10)

«The Walking Dead»

(Διαβάστε περισσότερα για το «Walking Dead» εδώ)

Ποιος ή ποια έφαγε τη Λουσίλ; Οέο; Μετά το περσινό φινάλε είχαμε φτιάξει μια λίστα με τους πιο πιθανούς να πάνε στα θυμαράκια. Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να μάθουμε ποιον θα θυσιάσει ο Τζέφρι Ντιν Μόργκαν με τον ερχομό του στη σειρά. (FOX, Δευτέρα 24/10, 22.00)

«Rectify»

H τελευταία σεζόν της μαγικής περιπέτειας ζωής του Ντάνιελ Χόλντεν θα μας αποκαλύψει την τελική μοίρα των χαμηλών τόνων ηρώων μας καθώς επιτέλους (ελπίζουμε!) καταφέρνουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα που θα τους επιτρέψει να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν. Δεν θα ξαναδούμε εύκολα σειρά σαν αυτή στην τηλεόραση, όσο πειραματικά πράγματα κι αν βλέπουμε κατά καιρούς. (Sundance TV, 26/10)

«Sense8»

H υπερφιλόδοξη σειρά του Netflix και των αδελφών Γουατσόφκι (συν τον Τζο Στραζίνσκι) θα επιστρέψει για τη 2η σεζόν στις αρχές του ‘17 αλλά όχι πριν μας φέρει ένα Χριστουγεννιάτικο special επεισόδιο. Περισσότερες τέτοιες εκπλήξεις παρακαλώ. Η σειρά θυμίζουμε πως ήταν στην περσινή μας δεκάδα. (Netflix, Δεκέμβριος)

Επιστρέφουν ακόμη:

  • «Legends of Tomorrow», «Supergirl», «The Flash», «Arrow». Επέστρεψαν όλα αφήνοντας χώρο για περίπου δύο σειρές ακόμα στην τηλεόραση. Το «Supergirl» ξεκίνησε φανταστικά. Το «Flash» πραγματικά τεστάρει την πίστη μας. (Παίζονται ήδη)
  • «Red Oaks». Summer camp, ‘80s, τα έχουμε ξαναδεί όλα όμως είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο. Υποτιμημένη απόλαυση. Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Έιμι Χέκερλινγκ, Χαλ Χάρτλεϊ πίσω από την κάμερα της 1ης σεζόν. Για να δούμε και τη 2η. (11/11)
  • «Vikings». To β’ μισό της 4ης σεζόν έρχεται ξανά στο History Channel για να ολοκληρώσει την πιο φιλόδοξη ως τώρα χρονιά του ιστορικού έπους του Μάικλ Χερστ. (30/11)
  • «Jane the Virgin», «Crazy Ex-Girlfriend». Οι αγαπημένες ρομ-κομ του CW θα συνεχίσουν να μη μοιάζουν με αυτό που όλοι αρχικά υποθέταμε πως είναι. Φιλίες κοντεύουν να χαλάσουν επειδή δε βλέπω το πρώτο, αλλά για το δεύτερο καταθέτω με το χέρι στην καρδιά πως είναι από τα ομορφότερα πράγματα που έχουν γυριστεί ποτέ για την κατάθλιψη τα οποία να σε κάνουν να θες να τραγουδάς και να χορεύεις ανάμεσα σε χαμόγελα και σε υπαρξιακά ξεφυσήματα. (Jane: Παίζεται ήδη, Crazy Ex: Παρασκευή 21/10)
  • «The Affair». Να μια σειρά που οπωσδήποτε ακόμα υπάρχει. (20/11)
  • «Mozart in the Jungle», «The Man in the High Castle». Οι σειρές του amazon που υποθέτω κάποια στιγμή θα πρέπει να πιάσω. Το Mozart πήρε τις Χρυσές του Σφαίρες κι έχει και Μόνικα Μπελούτσι για τον 3ο κύκλο, και το High Castle όχι, αλλά ίσως σε κάποια σεζόν δούμε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο τα κατάφερε κι εκείνο. (Mozart: 9/12, High Castle: 16/12)
  • «Lovesick», «The Ranch», «Fuller House». Νέα επεισόδια κωμωδιών του Netflix: Lovesick 17/11, Ranch ήδη διαθέσιμα, Fuller 9/12.

Περισσότερη καλή τηλέοραση στο ειδικό TV section του Flix

Διαβάστε και δείτε ακόμη: