TV

Τα καλά κορίτσια θα φέρουν την επανάσταση! Τρέιλερ για το «Good Girls Revolt»

στα 10

Σε εννιά επεισόδια: Η πραγματική ιστορία της Νόρα Εφρον και των άλλων «καθώς πρέπει κοριτσιών» που έφεραν στα τέλη του '60 της μεγάλη αλλαγή στις φυλετικές διακρίσεις στη δουλειά.

Τα καλά κορίτσια θα φέρουν την επανάσταση! Τρέιλερ για το «Good Girls Revolt»

«Ενα μικρό βήμα μετατρέπεται σ' ένα μεγάλο κίνημα που πυροδοτεί την αλλαγή και ισοπεδώνει γάμους, καριέρες, σεξουαλικές σχέσεις, σχέσεις αγάπης και φιλίες.» Ναι, ακούγεται ωραίο, ειδικά όταν πρόκειται για το «Good Girls Revolt», τη νέα σειρά του Amazon που βασίζεται στην πραγματική ιστορία της νεαρής Νόρα Εφρον και των συναδέλφων της, μιας ομάδας ερευνητριών που, το 1969, όσο δούλευαν στο «News of the Week» (το γνωστό Newsweek στην πραγματικότητα), ξεκίνησαν ένα επαναστατικό ταξίδι που άλλαξε ρηξικέλευθα τις ζωές των ίδιων, των γύρω τους και των επόμενων γενεών.

Διαβάστε ακόμη: O Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ετοιμάζεται να συναντήσει την Μεριλ Στριπ

good girls 607

Στο «Good Girls Revolt» (ο πιλότος έχει κυκλοφορήσει ήδη στο Amazon, τα υπόλοιπα 8 επεισόδια έρχονται τον άλλο μήνα), πρωταγωνιστούν η Γκρέις Γκάμερ (που μπορούμε, πια, να σταματήσουμε να την αποκαλούμε «κόρη της Μέριλ Στριπ»), στο ρόλο της Νόρα Εφρον, η Ανα Καμπ στο ρόλο της Τζέιν Χολάντερ και ο Τζιμ Μπελούσι ως Γουικ ΜακΦάντεν (μαζί τους και ο Κρις Διαμαντόπουλος κι ο Χάντερ Πάρις). Τη δημιουργία της σειράς υπογράφει η Ντέινα Κάλβο, του «Studio 60 on the Sunset Strip» και, αυτόν τον καιρό, του «Narcos» και το σενάριο είναι μια διασκευή του βιβλίου της Λιν Πόβιτς, «The Good Girls Revolt: How the Women of Newsweek Sued their Bosses and Changed the Workplace».

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 50 τηλεοπτικές πρεμιέρες του Σεπτέμβρη

good girls 607

Ενα «Mad Men» από την αντίστροφη πλευρά, η σειρά εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν πολλές νέες γυναίκες ξεκινούσαν να εργάζονται για να είναι ανεξάρτητες, αλλά οι αγγελίες για δουλειά αποτύπωναν έντονα τις διακρίσεις της εποχής - άλλα πόστα για τους άντρες, άλλα, «βοηθητικά», για τις γυναίκες - ακόμα και στο αιχμηρό και πολιτικά προοδευτικό Newsweek. Εκεί, οι γυναίκες δούλευαν κυρίως ως ερευνήτριες των θεμάτων, κάποιες φορές ως ρεπόρτερ, σπάνια ως πραγματικοί δημοσιογράφοι, με κείμενα και υπογραφή. Στις 16 Μαρτίου 1970, όταν το περιοδικό δημοσίευσε, με πρωτοσέλιδο, ένα θέμα για το φεμινιστικό κίνημα, με τον τίτλο «Women in Revolt», σαράντα έξι γυναίκες που εργάζονταν εκεί έκαναν μήνυση στο έντυπο για φυλετικές διακρίσεις στις προσλήψεις και την προώθηση του προσωπικού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια ομαδική μήνυση για τα δικαιώματα της γυναίκας και, φυσικά, γρήγορα ακολούθησαν κι άλλες. Οι γυναίκες που βρέθηκαν στην καρδιά αυτής της δράσης ήταν «καλά κορίτσια», με ευγενική ανατροφή και μηδαμινή σχέση με την πολιτική - το βιβλίο της Πόβιτς, πρωταγωνίστριας στην πραγματική ιστορία και, κατ' επέκταση, η σειρά, παρακολουθεί το πώς αυτές οι νέες γυναίκες είδαν όχι μόνο τον κόσμο ν' αλλάζει, αλλά και τις προσωπικές ζωές τους. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, περιμένοντας την έξοδο ολόκληρης της σειράς στις 28 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Emmy 2016: Τα νέα αφεντικά της τηλεόρασης

good girls 607

Περισσότερη καλή τηλεόραση από το Flix εδώ