TV & STREAMING

H επιστροφή του «Heroes» και μια γυναίκα καλυμμένη με τατουάζ : Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

στα 10

To NBC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

H επιστροφή του «Heroes» και μια γυναίκα καλυμμένη με τατουάζ : Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.


Αυτά τα άρθρα γίνονται κάθε χρόνο και λιγότερο σημαντικά, όσο η τηλεόραση γίνεται όλο και πιο «τηλεόραση» και όσο η τηλεοπτική σεζόν γίνεται όλο και περισσότερο τηλεοπτική «σεζόν». Με αυτό θέλουμε να πούμε πως καλές σειρές ξεκινούν κάθε μήνα σε κάθε λογής μέσο, οπότε η ιδέα πως περιμένουμε τα 5 αρχαία δίκτυα να ανακοινώσουν τις σειρές που θα ξεκινήσουν όλες μαζί σε 4 μήνες από τώρα, μοιάζει ειλικρινά απαρχαιωμένη.

Ομως τα δίκτυα τις ανακοινώνουν, και τα κλιπάκια για την κάθε μια τους είναι διαθέσιμα, οπότε τι θα κάνουμε εμείς, θα κοιτάμε με σταυρωμένα χέρια δίχως λίγη καυτή Βιαστική Αποψη;

Η αρχή όπως πάντα γίνεται με το NBC, το οποίο φέτος μοιάζει να έχει ολοκληρώσει οριστικά τη μεταμόρφωσή του στο δίκτυο που ο Τζακ Ντόναγκι πάντα ονειρευόταν. Το πάλαι ποτέ δίκτυο ενός Τάρτικοφ, ενός «Seinfeld», ενός «Friends», μοιάζει πλέον να έχει σηκώσει λευκή σημαία και να μην προσπαθεί καν να γυρίσει κωμωδία. Το «30 Rock» τελείωσε και η καλύτερη κωμωδία του NBC αυτή τη στιγμή (το «Unbreakable Kimmy Schmidt») παίζεται στο Netflix. Το νέο πρόγραμμα του NBC περιλαμβάνει μόλις 2 κωμικά ημίωρα, καταχωνιασμένα κάπου στα βράδια της Πέμπτης.

Κατά τα άλλα έχουμε variety shows (ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θα μας διασκεδάζει μια φορά τη βδομάδα, ελπίζουμε καλύτερα από ό,τι το έκανε στα Oσκαρ), ζωντανά μιούζικαλ (φέτος ο κλήρος έτυχε στο «The Wiz»), revivals φρικτών σειρών και μερικά καινούρια δράματα στα οποία συναντάμε φράσεις όπως «μια γυναίκα ξυπνά στην Times Square καλυμμένη με τατουάζ» και «Γουέσλι Σνάιπς». Α, θα περάσουμε καταπληκτικά φέτος.

Διαβάστε ακόμη: H επιστροφή των «X-Files» και οι «Scream Queen» του Ράιαν Μέρφι: Αυτές είναι οι νέες σειρές του FOX

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Voice», «Blindspot»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Voice», «Heartbreaker», «Best Times Ever with Neil Patrick Harris», «Chicago Fire»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «The Mysteries of Laura», «Law & Order: SVU», «Chicago P.D.»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Heroes Reborn», «The Blacklist», «The Player»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Undateable», «People Are Talking», «Grimm»
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: «Saturday Night Live», «Family Guy», «Mulaney»

H τάξη του 2015

Έχουμε πολύ πράμα στον πάγκο για το midseason, κυρίως κωμωδίες τις οποίες το NBC σύντομα θα ξεχάσει ότι παρήγγειλε. Το στοίχημα είναι over/under 3 από αυτές τις κωμωδίες να έχουν μείνει στο ράφι μέχρι τέτοιο καιρό του χρόνου.


1) «Blindspot»

  • Πράκτορα, γνωρίζεις αυτή τη γυναίκα;

  • Όχι

  • Τότε γιατί έχει το όνομά σου σε τατουάζ στην πλάτη της;;;;

ΝΑΙ.

Θέλω να πω, ΝΑΙ.

Νιώθω πως περίμενα μια ζωή μια σειρά να περιλαμβάνει την παραπάνω φράση κι απλά δεν το είχα συνειδητοποίησει. Επιτέλους η αναζήτηση φτάνει στο τέλος της, καθώς η Τζέιμι Αλεξάντερ ξυπνά στην Times Square δίχως καμία ανάμνηση, μα με το κορμί της γεμάτο τατουάζ που κάνουν τον Γουέντγουορθ Μίλερ να ντρέπεται για την πάρτη του.

Η Αλεξάντερ, που είναι σκέτη δύναμη γενικά, παίζει έναν πάρα πολύ περιφερειακό ρόλο στο Marvel Universe ως Σιφ. Στα 2 «Thor» δεν κάνει τίποτα επειδή οι άνθρωποι που γράφουν αυτές τις ταινίες βαριούνται τη ζωή τους και στο «Agents of S.H.I.E.L.D.» όποτε έχει κάνει πέρασμα έχουμε ευχηθεί να της δίναν spin-off. Ευχαρίστως θα δοκιμάσω γι’αυτήν να δω μια νέα σειρά, πόσο μάλλον μια νέα σειρά με τόσο απολαυστικά ανόητο κεντρικό concept.

nbc_hot

2) «Hot & Bothered»

Behind the scenes σάτιρα των λατινοαμερικάνικων σαπουνόπερων που φαίνεται σαν μοντέρνα (και λατίνα) εκδοχή του ευφυούς «Grosse Pointe» του Ντάρεν Σταρ. Πρωταγωνιστεί η Εύα Λονγκόρια το οποίο είναι τέλειο νέο γιατί πάντα ήταν φανταστική στην κωμωδία, και παραγωγός είναι επίσης η Εύα Λονγκόρια, το οποίο είναι επίσης τέλειο νέο γιατί το τελευταίο πράγμα στο οποίο ήταν παραγωγός η Εύα Λονγκόρια ήταν το «John Wick».


3) «The Player»

Η γυναίκα με τα τατουάζ έχει γερό ανταγωνισμό, βρήκαμε ακόμα καλύτερο concept: Eνας πρώην εκτελεστής του στρατού μπλέκει σε μια παρτίδα στοιχήματος όπου οι εμπλεκόμενοι ισχυροί άνδρες στοιχηματίζουν πάνω στην ικανότητά του να σταματήσει τα μεγαλύτερα δυνατά εγκλήματα.

Και περίμενε,

Πρωταγωνιστεί ο Γουέσλϊ Σνάιπς.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ.

nbc_world

4) «You, Me and the End of the World»

Δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτό. Η περιγραφή μιλάει για μια ωραία κωμωδία/δράμα αναγνωρίζοντας κι επισήμως πως ο κόσμος δεν είναι άσπρος/μαύρος και πως υπάρχουν και όοοοολα τα ενδιάμεσα! Eνας κομήτης που λες είναι σε τροχιά πρόσκρουσης με τη Γη. Λογικά δεν είναι πρίκουελ του «Last Man on Earth» αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Καθώς λοιπόν από πίσω συμβαίνει χάος και Αποκάλυψη, ένας γκρουπ χαρακτήρων από όλο τον πλανήτη βλέπουν τις ζωές τους να συνδέονται με απρόσμενους τρόπους. ΟΚ, ίσως τελικά είναι το πρίκουελ του «Sense8» των Γουατσόφσκι;

Δεν έχω ιδέα. Προφανώς ακούγεται πιο ενδιαφέρον από τα περισσότερα, και με δυνατό καστ από πάνω: Ρομπ Λόου, Τζένα Φίσερ και Μέγκαν Μουλάλι. Αναμένουμε.

nbc_superstore

5) «Superstore»

Κωμωδία εργασιακού χώρου σε megastore. Εμπφ, ναι, ξερωγώ, γιατί όχι. Πρωταγωνιστεί η Αμέρικα Φεράρα (ΝΑΙ) και ο Μπεν Φέλντμαν («Mad Men») και, κυρίως, ο Μαρκ ΜακΚίνεϊ του «Kids in the Hall».


6) «Best Time Ever with Neil Patrick Harris»

Θα βασίζεται στο βρετανικό variety show των Αντ και Ντεκ (ή όπως λέει ο Μπιλ Νάι στο «Love Actually» όταν απευθύνεται σε έναν εξ αυτών, 'Αντ ή Ντεκ') και θα βρίσκει τον Νιλ Πάτρικ Χάρις να κάνει διάφορα πράγματα, από σκετσάκια μέχρι, δεν ξέρω, να τραγουδάει; Χαμός. Ο Χάρις παραείναι συμπαθής και ταλαντούχος για να τον βάλουμε ποτέ στην αρνητική λίστα προσμονής, ακόμα και μετά από αυτά τα Oσκαρ.


7) «Heroes Reborn»

To «Heroes» επιμένω πως είναι η χειρότερη σειρά των ‘00s. Έχω επεκταθεί πολύ περισσότερο πάνω στο ζήτημα και εξακολουθώ να έχω λιγοστό ενδιαφέρον για το reboot (θα είναι όντως reboot;) υπό τον τίτλο «Heroes Reborn» με τον Τιμ Κρινγκ πάντα στο τιμόνι. Επιστρέφουν ο Χίρο Νακαμούρα κι ο HRG, ενώ προστίθεται στο καστ κι ο Ζάκαρι Λέβι αντί του Ζάκαρι Κουίντο ο οποίος είχε πιο σοβαρά πράγματα να κάνει.

Cool visuals ωστόσο.

nbc_coach

8) «Coach»

O Κρεγκ Τ. Νέλσον επιστρέφει στον ρόλο του κόουτς Χέιντεν Φοξ σε ένα μετά 18 ετών σίκουελ της ομώνυμης σειράς του ABC από τις αρχές των ‘90s. O Κρεγκ Τ. Νέλσον έχει κερδίσει Έμμυ για το ρόλο και η αρχική σειρά έτρεξε για 198 επεισόδια. Ο χαρακτήρας του Νέλσον, στη νέα σειρά, βγαίνει από τη σύνταξη για να βοηθήσει το γιο του που μόλις προσελήφθη ως κόους σε ένα Πανεπιστήμιο όπου δεν ξέρουν τίποτα για αθλητισμό.

Oλα αυτά τα αντιγράφω από το δελτίο τύπου γιατί η σειρά με ενδιαφέρει περίπου 13%.

nbc_blue

9) «Shades of Blue»

Είστε έτοιμοι για μια σκοτεινή αστυνομική σειρά με την Τζένιφερ Λόπεζ; Δεν έχει σημασία γιατί το σύμπαν είναι! Η JLo πρωταγωνιστεί ως βρώμικη αστυνομικός στη Νέα Υόρκη που παγιδεύεται από το FBI και τώρα είναι αναγκασμένη να αρχίσει να δουλεύει σε διπλό ταμπλό και να προδίδει τους άλλους βρώμικους συναδέλφους της, και τα κάνει όλα για την κορούλα της την οποία μεγαλώνει μόνη της. Αφενός, η Λόπεζ κάποτε έπαιξε -φανταστικά- την Κάρεν Σίσκο στο «Out of Sight» πριν πολλά χρόνια. Αφετέρου, ήταν πριν πολλά χρόνια. Συμπρωταγωνιστούν οι Ρέι Λιότα και Ντρέα ΝτιΜατέο, ενώ παραγωγοί είναι ο Μπάρι Λέβινσον κι ο Ράιν Σίκρεστ. Eχει όλα τα φόντα για να γίνει το αστειότερο vanity project της σεζόν.


10) «Heartbreaker»

H Μελίσα Τζορτζ είναι… η καρδιοχειρούργος καρδιοκατακτητής.


11) «People Are Talking»

Παραδοσιακό σίτκομ με δύο ζευγάρια που είναι γείτονες και φίλοι (τρελό concept, πού τα βρίσκουν οι άτιμοι), σε σκηνοθεσία Πάμελα Φράιμαν και με πρωταγωνιστή, και δεν σας τρολάρω τώρα, τον Μαρκ-Πολ Γκόσελαρ. Οι άνθρωποι, μετά βεβαιότητας, δεν θα μιλάνε.

(Ήμουν υποχρεωμένος να κάνω αυτό το pun τώρα που είναι νωρίς ακόμα, έτσι, για να φύγει από τη μέση μη το έχουμε βάρος τον Σεπτέμβριο.)

nbc_crowded

12) «Crowded»

Μεσήλικο ζευγάρι σκοπεύει να το ζήσει αγρίως μετά από 20 χρόνια υπεθυνότητας, όμως εκεί που δεν το περιμέναν, οι δύο μεγάλες πια κόρες τους γυρνάνε σπίτι και τώρα θα ζήσουν και πάλι μαζί, μαθαίνοντας ο ένας πράγματα από τον άλλον. Ακούγεται σαν το 13ο καλύτερο sitcom του 1993.

nbc_chicago

13) «Chicago Med»

Ιατρικό spin-off του «Chicago Fire» καθώς περιμένουμε το «Good Wife» να τελειώσει για να ανακοινωθεί το επόμενο μέρος του ‘Σικάγο franchise’, δηλαδή «Chicago Judge». To απαραίτητο αστυνομικό spin-off μπορεί να είναι απλά η επιστροφή του «Chicago Code» του Σoν Ράιαν.

Game of Silence 607

14) «Game of Silence»

Η Κάρολ Μέντελσον των «CSI» φέρνει ένα δικηγορικό δράμα όπου οι παιδικοί φίλοι του πρωταγωνιστή επιστρέφουν μετά από 25 χρόνια κουβαλώντας ένα σκοτεινό μυστικό το οποίο είμαι βέβαιος πως θα αναπτυχθεί από επεισόδιο σε επεισόδιο μέσα από σοκαριστικά cliffhangers και ανατροπές που δε βγάζουν νόημα.

Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.