TV & STREAMING

Δεκέμβριος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Ο τελευταίος μήνας του 2016 στην COSMOTE TV είναι κυριολεκτικά υπερηρωικός!

Flix Team
Δεκέμβριος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

Από τον Captain America μέχρι τον Thor και από το μεγαλείο του νέου «Πολέμου των Αστρων» μέχρι τα δύο πιο πρόσφατα αριστουργήματα της Disney, συν τη ζωντανή μετάδοση των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων, τη μεγαλύτερη εμπορική ελληνική επιτυχία των τελευταίων χρόνων και την πρεμιέρα τηλεοπτικών σειρών που περιμένουμε με ανυπομονησία, ο Δεκέμβριος στην COSMOTE TV είναι γεμάτος δώρα. Τόσα, που τύφλα να 'χει ο Αϊ Βασίλης...

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.

Peaky Blinders 607

Peaky Blinders - Πρεμιέρα 14 Δεκεμβρίου στις 23.00 στο COSMOTE 4HD

H επική περιπέτεια μιας οικογένειας γκάνγκστερ που ξεκινά το 1919 στην παραγκούπολη μιας εκτός νόμου γειτονιάς του μεταπολεμικού Μπέρμιγχαμ. Στρατιώτες που επιστρέφουν, νεόκοποι επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες αγωνίζονται για την επιβίωση σε ένα βιομηχανικό τοπίο που μαστίζεται από την οικονομική αναταραχή. Οπλα που εισέρχονται λαθραία στα σπίτια από τα χαρακώματα οδηγούνται στους δρόμους και γίνονται θανατηφόρα μέσα. Οι κομμουνιστές δεν ονειρεύονται μόνο την επανάσταση, την προετοιμάζουν και η κυβέρνηση την περιμένει. Καθώς ο Τσόρτσιλ κινητοποιεί τις ειδικές δυνάμεις του, παράνομοι bookmakers κάνουν περιουσίες σε καταστήματα στοιχημάτων και τραυματισμένοι στρατιώτες καταπολεμούν το σοκ τους πίνοντας στις μπυραρίες. Υπάρχει μια πιο ήρεμη πόλη στις παρυφές, όπου οι τσιγγάνοι και οι βαρκάρηδες του καναλιού κάνουν συναλλαγές με άλογα και σχολιάζουν το μέλλον. Στην κορυφή αυτής της βιομηχανικής ζούγκλας είναι η μεγάλη οικογένεια Shelby, της οποίας τα πολλά αδέλφια, ξαδέλφια και θείοι, συνθέτουν την σφοδρότερη συμμορία, τους «Peaky Blinders». Εχοντας πάρει την ονομασία τους από την πρακτική τους να ράβουν λεπίδες ξυραφιού στις κορυφές των καπέλων τους, οι Peaky Blinders βγάζουν χρήματά τους από το αγώνες παράνομου στοιχήματος, την παροχή προστασίας και τις ληστείες. Το αφεντικό τους, ο Tommy είναι ο πιο αδίστακτος αδελφός από όλους, αλλά η ηγεσία του θα τεθεί σε δοκιμασία. Με τους Κίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι, Σαμ Νιλ, Νόα Τέιλορ και άλλους.

Tutankhamun 607

Tutankhamun - Πρεμιέρα 26 Δεκεμβρίου στις 23.00 στο COSMOTE 4HD

Με φόντο την άμμο στο χρώμα της ώχρας, τα απειλητικά βράχια και την υπερβολική ζέστη της Κοιλάδας των Βασιλέων, αυτό το φιλόδοξο, σαρωτικό έπος βασίζεται στην συναρπαστική προσωπική ιστορία του Χάουαρντ Κάρτερ, του διακεκριμένου Βρετανού αρχαιολόγου που βρήκε τον τάφο του αγοριού-βασιλιά Τουταγχαμών. Συναντάμε τον νεαρό Κάρτερ το 1905, να οδηγεί μια αποστολή. Αλλά όταν τα νεύρα τεντώνονται και βάζει την ανασκαφή σε κίνδυνο, η άδεια του Carter να σκάψει ανακαλείται από την Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Καΐρου. Απομονωμένος και επιβιώνοντας δύσκολα, ζει μοναχικά στις παρυφές της κοινωνίας, έως ότου μια τυχαία συνάντηση με τον τολμηρό Βρετανό αριστοκράτη, τον Λόρδο Κάρναρβον, έναν ενθουσιώδη ερασιτέχνη αρχαιολόγο, και την κόρη του Εβελιν, φέρνει μια δραματική αλλαγή στην τύχη του Κάρτερ, και μια απρόσμενο ευκαιρία στην αγάπη... Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Tutankhamun».

History

Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 - Κάθε Κυριακή στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY

To COSMOTE HISTORY αφιερώνει όλο το Δεκέμβριο σε μεγάλες ιστορικές στιγμές της νεοελληνικής ιστορίας με τον τρόπο του National Geographic. Στις 4 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το «Ελλάδα 1821: Ο Ξεσηκωμός του Γένους» για την ελληνική επανάσταση, στις 11 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το «Ελλάδα 1912-1913, Η Μεγάλη Εξόρμηση» για τους βαλκανικούς πολέμους, στις 18 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το «Ελλάδα 1922, Ο Μεγάλος Ξεριζωμός» για την καταστροφή της Σμύρνης και στις 25 Δεκεμβρίου το «Ελλάδα 1940-1941, Η Πρώτη Νίκη» για την αντίσταση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

European Film Awards 2016

H 29η Απονομή των Ευρωπαϊκων Βραβείων 2016 - Ζωντανά στις 10 Δεκεμβρίου στις 21.15 στο COSMOTE CINEMA 2HD

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση της μεγαλύτερης βραδιάς του ευρωπαϊκού σινεμά: την 29η απονομή των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου που φέτος λαμβάνουν χώρα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλοι οι φετινοί υποψήφιοι (από τον Κεν Λόουτς μέχρι την Μάρεν Αντε του «Toni Erdmann που φαντάζει ως φαβορί για το μεγαλύτερο βραβείο της τελετής, μέχρι την Ιζαμπέλ Ιπέρ - υποψήφια για το «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν, τον Πιρς Μπρόσναν που θα τιμηθεί από την Ακαδημία και τον θρύλο Ενιο Μορικόνε που θα βραβευθεί για το σύνολο του έργου του και την προσφορά του στο παγκόσμιο σινεμά). Διαβάστε εδώ τις φετινές υποψηφιότητες των Ευρωπαϊκών Βραβείων και στοιχηματίστε για τους νικητές...

Star Wars the Force Awakens 1 607

Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει (Star Wars VII: The Force Awakens) του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς - 11 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», το έβδομο επεισόδιο μιας ολόφρεσκης εποχής για τη μυθολογία του «Πολέμου των Αστρων», είναι το αποτέλεσμα μια μαγικής στιγμής, όπου ένα αόρατο μαγνητικό πεδίο μοιάζει να μάζεψε γύρω από τον Εϊμπραμς όλα όσα θα χρειαζόταν για να συνεχίσει το μύθο από εκεί που τον σταμάτησε η «Επιστροφή των Τζεντάι» πίσω στο 1983. Ενα σενάριο γραμμένο από τον Λόρενς Κάσνταν με τόση προσοχή ώστε να μην μπερδέψει κανέναν από τους νέους θεατές αλλά ταυτόχρονα να δώσει απαντήσεις σε όλους όσους μεγάλωσαν με τον «Πόλεμο των Αστρων, δομημένο πάνω στην αρχετυπική σαιξπηρική δομή των πρώτων ταινιών (και ιδιαίτερα του «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται») όπου η περιπέτεια εναλλάσσεται με το δράμα, τα μυστικά αποκαλύπονται μέσα από τη δράση (και τις σκηνές δράσης), το χιούμορ είναι οδηγός προς τη συγκίνηση και οι χαρακτήρες βρίσκονται διαρκώς στο μεταίχμιο ανάμεσα στο φως και τη σκοτεινή πλευρά - ήρωες μιας από την αρχή εποποιίας που διασχίζει τον far away γαλαξία για να γίνει η αντανάκλαση του ανθρώπινου είδους. Μια διεύθυνση παραγωγής και καλλιτεχνική διεύθυνση που έρχεται να συναντήσει τα σκονισμένα σκάφη της πρώτης τριλογίας, την άμμο πάνω στα ανδροειδή, τα γήινα χρώματα στις ενδυματολογικές επιλογές, τα νέα μουσικά θέματα του Τζον Γουίλιαμς (μαζί με εμβόλιμο το κλασικό score) και ένα αμείλικτα προσεγμένο συνδυασμό ειδικών εφέ με κλασικές τεχνικές (όπως το πανέμορφο back projection - και ας είναι πια φτιαγμένο με green screens) που αφήνουν την αίσθηση του χειροποίητου - ακριβώς με τον τρόπο που μετά από πολλά πολλά χρόνια κάποιος θα δει back to back την «Επιστροφή των Τζεντάι» με το «Η Δύναμη Ξυπνάει» και δεν θα καταλάβει πως τα χωρίζουν τρεις δεκαετίες. Ενα καστ που συστήνει νέους ήρωες - όλοι εξαιρετικοί από τον Φιν του Τζον Μπογιέγκα μέχρι την Ρέι της Ντέιζι Ρίντλεϊ και από τον Πο του Οσκαρ Αϊζακ μέχρι τον πραγματικά μεγάλης κλάσης Κάιλο Ρεν του Ανταμ Ντράιβερ - και που φέρνει ξανά πίσω με σχεδόν σπαρακτικό τρόπο τους ζωντανούς θρύλους που έχτισαν το μύθο του «Πολέμου των Αστρων»: τον Χαν Σόλο του Χάρισον Φορντ σε μια από τις καλύτερες - ίσως την καλύτερη - ερμηνεία του στο σινεμά, την Πριγκίπισσα Λέια της Κάρι Φίσερ (εμβληματική ως ποπ είδωλο και ως στρατηγός), τον Τσιουμπάκα σε όλη του την αίγλη, τον C3-Po και τον R2D2 σχεδόν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την εποχή που όλοι τους μπήκαν στο καθημερινό λεξιλόγιο όλων ξεπερνώντας ακόμη και αυτήν την άλλη Δύναμη της ποπ κουλτούρας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει».

imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game) του Μόρτεν Τίλντουμ - 12 Δεκεμβρίου στo VILLAGE CINEMA HD

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους. Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Παιχνίδι της Μίμησης».

knight of cups 607

Knight of Cups του Τέρενς Μάλικ - 15 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Τέρενς Μάλικ τοποθετεί τον ήρωά του (τον Κρίστιαν Μπέιλ σ' έναν ρόλο που ταιριάζει με το γκρεμισμένο βλέμμα του, μια μόνιμη μελαγχολία που κουβαλά στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του), έναν ακόμα χαμένο 40άρη τη στιγμή της υπαρξιακής του κρίσης και της επικριτικής ματιάς στη ζωή και το παρελθόν του, στο κέντρο του Χόλιγουντ. Ενός εύκολου συμβολικού σύμπαντος για να αποτυπώσει τον αποπροσανατολισμό μας. Από την μία ένας κόσμος ατζέντηδων, φήμης, υποκρισίας μέσα κι έξω από τα πλατό, πλανεύτρας ομορφιάς: πλούτος, ωραίες γυναίκες, ένα ατελείωτο πάρτι. Από την άλλη, η πραγματική ζωή στους δρόμους - έκπτωτοι άγγελοι, άστεγοι, άρρωστοι, ναυαγοί της ζωής ξεβρασμένοι από το νερό σε μια όχθη με ανακυκλωμένα σκουπίδια. Ο ήρωάς του τους προσπερνά, αλλά το νιώθει: δεν έχουν καμία διαφορά. Είναι όλοι τους χαμένες ψυχές. Ως συνέχεια του «Δέντρου της Ζωής», ο Τέρενς Μάλικ συνθέτει μία φιλοσοφική διατριβή για τους στόχους, την επιτυχία, την αγάπη, την ευτυχία σε κατασκευασμένους, αποπροσανατολισμένους κόσμους. Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix για το «Knight of Cups», το οποίο κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV, αφού δεν βγήκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες.

Ενας Αλλος Κόσμος 607

Ενας Αλλος Κόσμος του Χριστόφορου Παπακαλιάτη - 18 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Ο «Ενας Άλλος Κόσμος» της ταινίας είναι η Αθήνα, η πόλη που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, του ρατσισμού, των εκδηλώσεων βίας, έχει γίνει ένας άγνωστος τόπος. Τρία ζευγάρια διεθνικά, από τρεις διαφορετικές γενιές, αποτελούν τον ιστό της ιστορίας. Η έφηβη Δάφνη γνωρίζει τον Σύρο πρόσφυγα Φάρις και μέσα από τον ορμητικό τους έρωτα, γεύεται τη ζωή στην «άλλη πλευρά», των κυνηγημένων ξένων. Ο 40άρης Γιώργος κάνει ένα one night stand με μια όμορφη Σουηδέζα κι ελπίζει σε περισσότερα, πριν συνειδητοποιήσει ότι εκείνη βρίσκεται στην Αθήνα για να «εκκαθαρίσει» την εταιρία όπου εκείνος δουλεύει. Κι η Μαρία, μαμά και γιαγιά που κοντεύει τα 60, γνωρίζει στο σούπερ μάρκετ έναν Γερμανό τουρίστα και, παρά τη γλωσσική δυσκολία στην επικοινωνία και το εθνικό στερεότυπο αντιπάθειας, νιώθει ότι για πρώτη φορά στη ζωή της, μαζί του μπορεί ν’ ακουστεί και να νιώσει. Τρεις γενιές σε αναζήτηση αγάπης κι ανάμεσά τους, σκοτεινός συνδετικός κρίκος ο Μηνάς Χατζησάββας ως Αντώνης, στον τελευταίο ρόλο του στο σινεμά. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλίατη, μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ενας Αλλος Κόσμος».

Thor 2 607

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (Thor: The Dark World) του Αλαν Τέιλορ - 19 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Θορ παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Οντιν, ούτε ο κόσμος του Ασγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Θορ καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Τζέιν Φόστερ και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει το πάντα, για να σώσει τους άλλους. Περισσότερη δράση, λιγότερο χιούμορ, με το βαρύ σφυρί του Θορ να προσπαθεί στο σίκουελ να σώσει τον κόσμο από μια αρχαία φυλή σκοτεινών ξωτικών που θέλει να ρίξει μαύρο και τίτλους τέλους στο σύμπαν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος».

Zootopia 607

Ζωούπολη (Zootopia) των Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους - 24 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ' όλα αυτά, η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε συνήθειες και στερεότυπα. Οταν η αισιόδοξη και πανέξυπνη Τζούντι Χοπς καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια κυνική και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ. Μαζί θα εχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό. H Disney ξεπερνά τον εαυτό της με ένα νουάρ σχόλιο πάνω στις απάνθρωπες σύγχρονες κοινωνίες. Χωρίς ανθρώπους. Μόνο με ζωά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Ζωούπολη».

Captain America: Winter Soldier 607

Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα (Captain America: The Winter Soldier) των Aντονι και Τζο Ρούσο - 26 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

O Στίβ Ρότζερς παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Νατάσα Ρόμανοφ, γνωστή ως Μαύρη Χήρα, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια, οι δυο τους θα ζητήσουν τη βοήθεια του Falcon, αφού ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ένας ψυχρός δολοφόνος που επιστρέφει από το μακρινό παρελθόν, έχει βαλθεί να τους εξοντώσει. Ο δεύτερος «Captain America» φέρνει με κέφι τον πιο ρετρό υπερήρωα στο παρόν και ταυτόχρονα του χαρίζει ένα χορταστικό blockbuster που λειτουργεί μέσα και έξω από το σύμπαν της μετα-«Avengers» εποχής της Marvel. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα».

Big Hero 6 607

Οι Υπερέξι (Big Hero 6) των Ντον Χολ, Κρις Γουίλιαμς - 31 Δεκεμβρίου στo COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Χίρο Χαμάντα είναι ένα παιδί θαύμα της ρομποτικής που ζει στη φανταστική μητρόπολη του Σαν Φρανσόκιο, κάτι μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Τόκυο. Η ζωή του επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη και μυστηριώδη απειλή. Ο Χίρο δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρατεύσει τις δεξιότητες του και να μετατρέψει μια αλλόκοτη παρέα από συντρόφους σε ατρόμητη ομάδα hi-tech σούπερ ηρώων. Με σύμμαχο τον καλύτερο του φίλο, ένα τουρλωτό ρομπότ που ακούει στο όνομα Μπέιμαξ, την εθισμένη στην αδρεναλίνη Γκο-Γκο Τομάγκο, τη μάγισσα της χημείας Ξινομελένια, το τέρας της καθαριότητας Γουασάμπι και τον παθιασμένο Φρεντ, ο Χίρο θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το μυστήριο. Η πρώτη animation ταινία της Disney βασισμένη σε κάποιο κόμικ της Marvel είναι η υπερηρωική περιπέτεια που θα αγαπήσεις ακόμη περισσότερο και από τον ήρωα που πίστευες πάντοτε ότι θα σου έσωζε τη ζωή ακριβώς τη στιγμή που θα τον χρειαζόσουν. Σχεδόν κλασικό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους «Υπερέξι».


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.