Buzz

Ο Γούντι Αλεν θέλει να τρέξει κόντρα στον Γιουσέιν Μπολτ

στα 10

Σε μια από τις πιο πρόσφατες, αποκαλυπτικές, συνεντεύξεις του στον βρετανικό Guardian, ο Γούντι Αλεν μίλησε για τα πάντα.

Ο Γούντι Αλεν θέλει να τρέξει κόντρα στον Γιουσέιν Μπολτ

Δεν του αρέσουν οι συνεντεύξεις, αλλά είναι πρόθυμος να το κάνει για χάρη των ατζέντηδών του. Δεν του αρέσει η τηλεόραση, αλλά έχει έτοιμη μια σειρά για το Amazon με πρωταγωνίστρια την Μάιλι Σάιρους. Δεν του αρέσει να μιλάει για την ιδιωτική του ζωή, αλλά τελικά δεν μπορεί να αποφύγει τις ερωτήσεις για τη ζωή του με την Σουν-Γι, αλλά και για τα σκάνδαλα που τον «παρενοχλούν» συνεχώς, όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Με το «Café Society» στις αίθουσες και το «Crisis in 6 Scenes» να αναμένεται το φθινόπωρο, ο 80χρονος Γούντι Αλεν μιλάει στον Guardian μέχρι και για τον Γιουσέιν Μπολτ...

Δείτε ακόμη: Τα «σπάνια» του Γούντι Αλεν

Woody Allen 607

Δεν πίστεψα ποτέ πως υπάρχει κάποιο νόημα στο να δίνεις συνεντεύξεις. Δεν νομίζω πως υπάρχει ποτέ κανείς που διαβάζει μια συνέντευξη και λέει θέλω να δω αυτήν την ταινία. Αλλά οι υπεύθυνοι του γραφείου Τύπου λένε πως είναι σημαντικό. Οπότε το κάνω για να είμαι καλός μαζί τους. Αλλά δεν πιστεύω - και τους το λέω για να το ακούσουν - πως έχει σημασία. Και αυτοί μου λένε: "Κάνε ησυχία και απλά μίλα". Δεν θέλω να είμαι κάποιος που τους παίρνει τα λεφτά και αρνείται να τους βοηθήσει.

Φίλοι μου έχουν βιώσει μια αύξηση του αντισημιτισμού στις μέρες μας. Δεν με εκπλήσσει. Είναι στη φύση των ανθρώπων να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Αν δεν υπήρχαν Εβραίοι στον κόσμο, θα το έκαναν στους μαύρους. Αν δεν υπήρχαν μαύροι, θα προχωρούσαν στους Καθολικούς. Οχι στους Καθολικούς; Τότε σε κάτι άλλο. Τελικά, αν όλοι ήμασταν ακριβώς ίδιοι, οι αριστερόχειρες θα άρχιζαν να σκοτώνουν τους δεξιόχειρες. Χρειάζεσαι πάντα κάποιον για να διοχετεύσεις το θυμό και τη σύγχυσή σου.

Δεν πιστεύω στη Νιτσεϊκή φιλοσοφία πως ό,τι δεν σε καταστρέφει σε κάνει πιο δυνατό. Βλέπεις αυτούς τους στρατιώτες που επιστρέφουν από τον πόλεμο με διαταραχή μετατραυματικού στρες. Εχουν βρεθεί στον πόλεμο και έχουν δει το θάνατο με τα μάτια τους και έχουν βιώσει υπαρξιακές κρίσεις, τη μία μετά την άλλη. Υπάρχουν τραύματα στη ζωή που μας κάνουν πιο αδύναμους. Και αυτό συνέβη και με μένα. Οι μαχαιριές και τα βέλη που έχω δεχτεί δεν με δυνάμωσαν. Νομίζω ότι είμαι πιο αδύναμος τώρα. Υπάρχουν πράγματα που τώρα δεν θα μπορούσα να αντέξω, τα οποία δεν θα με φόβιζαν όταν ήμουν νεότερος.

Διαβάστε ακόμη: Η Σούζαν Σαράντον δεν έχει τίποτα καλό να πει για τον Γούντι Αλεν

Crisis in Six Scenes 607 Σκηνή από το επερχόμενο τηλεοπτικό «Crisis in Six Scenes»

Δεν με ενδιαφέρει πια ό,τι λέγεται για μένα. Τα θεωρώ όλα βλακείες των ταμπλόιντ. Η υπόθεση έχει ερευνηθεί σε βάθος από τις κοινωνικές υπηρσείς της Νέας Υόρκης σε μια 14μηνη έρευνα. Επίσης έχει ερευνηθεί από το Γιέιλ και τα αποτελέσματα ήταν καθαρά. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου όλη αυτή η υπόθεση. Παρενοχλούμαι όλη την ώρα από αυτό. Αλλά δεν με επηρεάζει. Και δεν με ενδιαφέρει. Ολη αυτή η ιστορία επιβεβαίωσε τα μισανθρωπικά μου αισθήματα.

Οι σχέσεις δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Πάντοτε βασιζόμουν στη γενναιοδωρία των γυναικών. Τίποτα από ότι έκανα δεν ήταν ικανό να τις γοητεύσει.

Δεν χρειάζομαι πια ψυχανάλυση. Λειτουργώ μια χαρά. Είμαι σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Δεν χρειάζομαι τέτοιου είδους υποστήριξη. Δεν έχω πολλούς φίλους. Ζω μια απομονωμένη ζωή. Γυρίζω σπίτι με την οικογένειά μου. Πηγαίνω για φαγητό με μερικούς φίλους και καμια φορά μου ζητάνε συμβουλές. Αλλά δεν είναι ποτέ υπαρξιακές...

Διαβάστε ακόμη: Ολο το χρονικό της σκανδαλώδης σχέσης του Γούντι Αλεν με την Σουν-Γι

Woody Allen 607

Υπήρξα πολύ τυχερός. Είμαι πολύ υγιής - τουλάχιστον νομίζω ότι είμαι. Η άνοια δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε ανησηχυτικό βαθμό. Ολα είναι μια χαρά, αλλά με στεναχωρεί πάντοτε το γεγονός ότι δεν μπορώ να βρεθώ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ και να παίξω όπως θα ήθελα. Για μένα αυτό είναι το πιο δυσάρεστο.

Θα ήθελα να τρέξω κόντρα στον Γιουσέιν Μπολτ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα τα πάω. Ημουν πάντοτε πολύ γρήγορος στο τρέξιμο. Αλλά είναι πιο πιθανό πως ενώ εγώ τρέχω ακόμη, αυτός θα δίνει συνεντεύξεις μετά τη γραμμή τερματισμού.

Είσαι μάλλον πιο ευτυχισμένος όταν μπορείς να ξεχνάς πράγματα. Μερικές φορές, όταν είμαι μόνος, σκέφτομαι πως θα ήταν ωραία να σταματούσα τις ταινίες και να γράψω ίσως μια αυτοβιογραφία. Θα έπρεπε να αναλογιστώ όλα τα πράγματα για τα οποία μετανιώνω στη ζωή μου και να θυμηθώ όλες τις αναταράξεις που έζησα, αλλά αυτό είναι οκ. Εχει συγκρούσεις και είναι συναρπαστικό. Θα ήταν ωραίο να το έγραφα.

Διαβάστε ακόμη: H Μάριελ Χέμινγουεϊ του «Manhattan» αποκαλύπτει πως ο Γούντι Αλεν προσπάθησε να την αποπλανήσει

Woody Allen 607 Στα γυρίσματα του «Crisis in Six Scenes»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: