Buzz

The Art of Wonder Woman: Τίποτα λιγότερο από υπέροχες αφίσες!

στα 10

Δύναμη. Χάρη. Σοφία. Δέος. Και υπέροχες αφίσες για την πιο σημαντική ηρωίδα των comics που έχει – επιτέλους! – την δική της ταινία.

The Art of Wonder Woman: Τίποτα λιγότερο από υπέροχες αφίσες!
Artwork από τον Doaly

Με την «Wonder Woman» να κατακτά με εντυπωσιακή άνεση το παγκόσμιο box-office, την Πάτι Τζένκινς να αποδεικνύει περίτρανα ότι η ικανή σκηνοθεσία μιας υπερ-ηρωικής ταινίας δεν αποτελεί αποκλειστικά ανδρική υπόθεση και την Γκαλ Γκαντότ να δίνει με πάθος, τόλμη και ατέλειωτη ενέργεια σάρκα και οστά σε μια εμβληματική μορφή των comics (που ανεξήγητα καθυστέρησε 75 χρόνια μέχρι να κυριεύσει την μεγάλη οθόνη), μπορούμε με ασφάλεια να δηλώσουμε ότι εισερχόμαστε σε μία νέα, πολύ πιο ενδιαφέρουσα εποχή για το Hollywood.

Διαβάστε ακόμη: Η Λουπίτα Νιόνγκ’ο γράφει την πιο απολαυστικά ενθουσιώδη κριτική για τη «Wonder Woman»!

Η ταινία της Πάτι Τζένκινς είναι ενθουσιώδης, εκρηκτική και – κατά στιγμές – ρομαντικά αφελής (ακριβώς όπως και η ίδια η Wonder Woman), κοιτάει κατάματα τον πόλεμο όσο και την σταδιακή συνειδητοποίηση της ηρωίδας του πως χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την νίκη μιας μάχης για ουσιαστική αλλαγή, προβάλει με καθαρή ματιά μια φεμινιστική οπτική που – δίκαια – υπογραμμίζει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και, παρά την προσφυγή της σε ασφαλείς αφηγηματικές διαδρομές (δεν παύει να είναι ένα κλασικό και λίγο ρετρό origin story) παραμένει απολαυστική και γεμάτη ενέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος.

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Chris Malbon

Με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία της ταινίας, οι καλλιτέχνες του Poster Posse εμπνεύστηκαν από την πιο αρχετυπική σούπερ-ηρωίδα των comics για να δημιουργήσουν μια σειρά από αφίσες έργα-τέχνης, που ακολουθούν την Wonder Woman από τα πρώτα της χρόνια στην Θεμίσκυρα μέχρι τις εμπειρίες της στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Το τελικό αποτέλεσμα φλερτάρει τόσο με τα έντονα χρώματα όσο και με το σκοτάδι, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές μιας θαυμαστής Wonder Woman, και χρησιμοποιεί την, ταυτόσημη πια, μορφή της Γκαλ Γκαντότ για να προκαλέσει αντανακλαστικά το δέος και το θαυμασμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όντως είναι η Wonder Woman που τόσα χρόνια περιμέναμε.

Διαβάστε ακόμη: Alamo Drafthouse Texas: Μία προβολή του «Wonder Woman» αποκλειστικά για γυναίκες προκάλεσε το θυμό των αντρών

Δείτε στη συνέχεια όλα τις αφίσες που δημιουργήθηκαν από τους ετερόκλιτους αλλά πάντα ταλαντούχους δημιουργούς και ταξιδέψτε εκ νέου στην ιστορία ενηλικίωσης μιας ηρωίδας που – επιτέλους – κατακτά με το ξίφος (και το λάσο της αλήθειας) της το βασίλειο του κινηματογράφου. Μοναδική ένσταση; Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες καλλιτέχνες να προσφέρουν την οπτική τους σε αυτή την τόσο σημαντική για την ιστορία του μέσου ηρωίδα.

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Andrew Swainson

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Ben Mcleod

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Berkay Daglar

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Daniel Nash

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Doaly

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Mike Mahle

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Mike Mahle

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Nicolas Bannister

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Orlando Arocena

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Paul Ainsworth

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Salvador Anguiano

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Simon Delart

Wonder Woman Art 607 Artwork από τον Simon Delart

Wonder Woman Art 607 Artwork από τους The Dark Inker

Η «Wonder Woman» προβάλλεται από την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Tanweer.

Περισσότερη Poster Art

Wonder Woman Poster 607

Tags: Wonder Woman