Buzz

H Σιγκαπούρη προτείνει την «Εποχή της Βροχής» για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

στα 10

Η ταινία του Αντονι Τσεν που συνεχίζεται (και αρέσει) στις ελληνικές αίθουσες έχει ισχυρές πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα Οσκαρ.

H Σιγκαπούρη προτείνει την «Εποχή της Βροχής» για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας

Η «Εποχή της Βροχής» είναι μια από αυτές τις ταινίες που δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Αλλά που όποιος τις συναντήσει, μένει μαζί τους για καιρό.

Μετά από ένα εντυπωσιακό ταξίδι στον κόσμο - και ένα πέρασμα από το 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - η ταινία του Αντονι Τσεν βγήκε και στις ελληνικές αίθουσες για να επιβεβαιώσει τα παραπάνω και να γίνει μια από τις ταινίες που είδαν λίγοι αλλά αρκετοί για να τη συζητούν ως μια από τις καλύτερες που είδαμε τις περίεργες αυτές μέρες της πανδημίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Εποχή της Βροχής»

Wet Season 607

Η πορεία της ταινίας συνεχίζεται τώρα με την επίσημη υποβολή της Σιγκαπούρης που στέλνει την ταινία ως υποψήφια της χώρας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, δίνοντας ισχυρές πιθανότητες στην οσκαρική της διαδρομή. Μια ταινία που προτιμά να θέτει ερωτήσεις, από το να δίνει απαντήσεις. Και να το κάνει με τον ήχο της... βροχής.

Οπως δήλωσε και στο Flix ο σκηνοθέτης της, Αντονι Τσεν:

«Μου αρέσει να εξερευνώ την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Τι σημαίνει οικογένεια τελικά; Είναι αυτή που γεννιόμαστε, τυχαία; Ή αυτή που δημιουργούμε εμείς με τις επιλογές μας. Στη σκηνή που η ηρωίδα τρώει με τον παραπληγικό πεθερό και το αγόρι-μαθητή της, ο θεατής βλέπει μπροστά του μια οικογένεια. Και κανείς δεν μοιράζεται κοινό αίμα ή DNA. Είναι όλοι ξένοι μεταξύ τους. Και καθόλου ξένοι. Αλλά νομίζω ότι η ταινία δεν προσφέρει εύκολες απαντήσεις. Η ζωή είναι πολύ σύνθετη. Προτιμώ να θέτω ερωτήσεις.»

Wet Season shooting 607

Η «Εποχή της Βροχής» συνεχίζει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της One from the Heart. Στην Αθήνα στο Σπόρτιγκ και στη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.