Φεστιβάλ / Βραβεία

To πιο αγαπημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ στο πόστερ του 66ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Συνεχίζοντας μια παράδοση που θέλει το ρετρό να φτάνει στο σήμερα με μια δόση design, το Φεστιβάλ Καννών αποκάλυψε το φετινό του πόστερ, αφιερωμένο στη σχέση και το μύθο του Πολ Νιούμαν και της Τζόαν Γουντγουορντ.

To πιο αγαπημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ στο πόστερ του 66ου Φεστιβάλ Καννών

Για την αφίσα των 66 του χρόνων, το Φεστιβάλ Καννών, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του σε ειδικό δελτίο τύπου:

«...διάλεξε ένα ζευγάρι που ενσαρκώνει το πνεύμα του σινεμά όπως κανένα άλλο: την Τζόαν Γούντγουρντ και τον Πολ Νιούμαν, σε μια πόζα από φωτογράφηση που έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Α New Kind of Love" του Μελβίλ Σάβελσον το 1963. Για το Φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στον Πολ Νιούμαν, που έφυγε από τη ζωή το 2008 αλλά και να σηματοδοτήσει την απέραντη αγάπη που είχε για την Τζόαν Γούντγουορντ, τη σύζυγο και την πιο αγαπημένη του συμπρωταγωνίστρια. Και οι δύο είχαν τιμηθεί από το Φεστιβάλ το 1958 - το χρόνο του γάμου τους - όταν επιλέχθηκε στο Διαγωνιστικό Τμήμα το "The Long Hot Summer" του Μάρτιν Ριτ στο οποίο έπαιζαν μαζί. Η σχέση τους με το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με ταινίες που σκηνοθέτησε ο Νιούμαν και στις οποίες πρωταγωνιστούσε η Γούντγουορντ, όπως το «Τhe Effect of the Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds" του 1973 και το "The Glass Menagerie" του 1987.»

Η αφίσα, όπως ενημερώνει το Φεστιβάλ, επεξεργάστηκε και ξανασχεδιάστηκε από τη Bronx Agency, οι οποίοι πρόσθεσαν ένα στοιχείο κίνησης, δίνοντας την εντύπωση της περιστροφής και ενισχύοντας την κινηματογραφική της διάσταση.

Αν και μόνο η εικόνα του Πολ Νιούμαν και της Τζόαν Γούντγουορντ (του με διαφορά πιο αγαπημένου ζευγαριού στην ιστορία των ζευγαριών της κινηματογραφικής βιομηχανίας), θα αρκούσε για να στρέψει τα βλέμματα όλων σε μια εποχή που οι σταρ ήταν πανέμορφοι, ο έρωτας αληθινός και η ζωή - εντός κι εκτός σινεμά - συναρπαστική!

Δείτε παρακάτω την αφίσα αλλά και ένα βίντεο για την κατασκευή της και θυμηθείτε πως το 66ο Φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί φέτος από τις 16 έως και τις 25 Μαΐου, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τη διοργάνωση αλλά και τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο πρόγραμμά του.

2