Φεστιβάλ / Βραβεία

To ελληνικό σινεμά κατεβαίνει στο Μανχάταν!

στα 10

Για πέμπτη χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης φιλοξενεί εννέα ταινίες που φέρνουν το «νέο κύμα του ελληνικού σινεμά» στο κέντρο του Μανχάταν!

To ελληνικό σινεμά κατεβαίνει στο Μανχάταν!
Σκηνή από τον «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη

Από τις 16 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης συνεχίζει την γνωριμία του διεθνούς κοινού με το ελληνικό σινεμά. Και ειδικά του λεγόμενου «νέου ελληνικού ρεύματος του ελληνικού σινεμά» αφού η επιλογή των εννέα ταινιών που θα προβληθούν στα πλαίσια του είναι προσανατολισμένες σε νέους, ανήσυχους δημιουργούς από την Ελλάδα.

Ανάμεσα τους, η Αθηνά Τσαγγάρη με το «Attenberg», ο Γιάννης Οικονομίδης με τον «Μαχαιροβγάλτη», η Χριστίνα Ιωακειμίδου με το «Χάρισμα», ο Γιώργος Γεωργόπουλος με το «Τungsten», ο Χρήστος Νικολέρης με τον «Κανένα», η Μαργαρίτα Μαντά με τη «Χρυσόσκονη» και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πάνος Χ. Κούτρας με τη «Στρέλλα». Στο φεστιβάλ θα προβληθεί επίσης το «Γλυκό Μου Καναρίνι» του Ρόι Σερ, το ντοκιμαντέρ για τη Ρόζα Εσκενάζι και το «Τhe Promise of Tomorrow 1940-1960» της Ανα Γιαννώτης για τους ελληνοαμερικάνους δεύτερης γενιάς και της προσπάθειας τους να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομία μέσα σε ένα ξένο τόπο σε αφήγηση Ολυμπια Δουκάκις.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ