Industry

Μπράιαν Κράνστον εναντίον Μπομπ Αϊγκερ σημειώσατε 1

στα 10

Ο ηθοποιός, σε μια παθιασμένη ομιλία του απευθυνόμενος στον CEO της Ντίσνεϋ, τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους ηθοποιούς και την αξιοπρέπεια τους.

Μπράιαν Κράνστον εναντίον Μπομπ Αϊγκερ σημειώσατε 1

Στις 25 Ιουλίου 2023, στην Times Square της Νέας Υόρκης, ξεδιπλώθηκε μια εντυπωσιακή σκηνή καθώς ηθοποιοί και εργαζόμενοι του Χόλυγουντ συγκεντρώθηκαν για την διαδήλωση «Rock the City for a Fair Contract» του SAG-AFTRA, της Ενωσης των Αμερικάνων Ηθοποιών που με την μεγάλη απεργία τους, την πρώτη τέτοιου είδους σε 63 χρόνια, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις μοναδικές αλλαγές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ψυχαγωγίας.

Μέσα στον πληθωρικό πληθυσμό των ενθουσιωδών υποστηρικτών των αγώνων των ηθοποιών, ο Μπράιαν Κράνστον, ο επιφανής ηθοποιός γνωστός για τους ρόλους του στις σειρές «Breaking Bad» και «Malcolm in the Middle», ανέβηκε στη σκηνή για να πραγματοποιήσει μια παθιασμένη ομιλία. Με τον χαρακτηριστικό του χάρισμα, ο Κράνστον απευθύνθηκε στον CEO της Ντίσνεϋ, Μπομπ Αϊγκερ.

Διαβάστε ακόμη: «Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε»: Ο Τεντ Σαράντος του Netflix μιλάει για την απεργία στο Χόλιγουντ

cranston

Στην ομιλία του, ο Κράνστον αναγνώρισε την γρήγορη μεταμόρφωση της ψυχαγωγικής βιομηχανίας. Επεσήμανε πως το Χόλυγουντ δεν είναι πλέον το ίδιο με πριν δέκα χρόνια και παρότρυνε τους ηγέτες του κλάδου να αναγνωρίσουν αυτήν την πραγματικότητα. Αντί να στηρίζονται σε ξεπερασμένα οικονομικά μοντέλα, ο Κράνστον υπογράμμισε πως είναι ουσιαστικό να προσαρμοστούν στον μεταβαλλόμενο κόσμο και να αποδεχθούν νέους τρόπους εργασίας.

Κεντρικό στοιχείο της ομιλίας του όμως ήταν η έκκληση για την προστασία της αξιοπρέπειας των ηθοποιών και των εργαζομένων. Επέμεινε αποφασιστικά πως οι δουλειές τους δεν θα παραδοθούν σε ρομπότ και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Ο Κράνστον υπερασπίστηκε με πάθος την ανεπανάληπτη αξία της ανθρώπινης δημιουργικότητας, του ταλέντου και του συναισθηματικού βάθους που οι ηθοποιοί φέρνουν στις ερμηνείες τους, και που δεν μπορούν να αντιγραφούν από μηχανές.

Οικονομική ασφάλεια και δίκαιη μεταχείριση ήταν επίσης ζητήματα που θίχτηκαν στη διαδήλωση. Ο Κράνστον εξέφρασε την αποφασιστικότητά τους να μην αποδεχθούν εκπτώσεις στο δικαίωμα τους να εργάζονται και να κερδίζουν μια αξιοπρεπή ζωή.

cranston

cranston

Συνεχίζοντας τη διαδήλωση, άλλες προεξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Στίβ Μπουσέμι, ο Βέντελ Πιρς, ο Κρίστιαν Σλέιτερ, η Κριστίν Μπαράνσκι, ο Στίβεν Λανγκ και ο Τάιτους Μπέρτζες, ανέβηκαν μαζί με τον Κράνστον στη σκηνή για να επιδείξουν την ακλόνητη στήριξή τους στον αγώνα των ηθοποιών.

Η ατμόσφαιρα στη διαδήλωση ήταν ηλεκτρισμένη, με μέλη του συνδέσμου και υποστηρικτές να φωνάζουν με πάθος συνθήματα και να κρατούν πανό που ζητούσαν δίκαια συμβόλαια. Η σημασία της εκδήλωσης υπογραμμίστηκε περαιτέρω από την παρουσία συναδέλφων ηθοποιών, όπως ο Μάικλ Σάνον, ο Μπι Ντι Γουόνγκ, ο Μπρένταν Φρέιζερ, η Τζέσικα Τσάστειν, ο Ματ Μπόμερ, η Κλόε Γρέις Μορέτς και ο Κόρι Στόλ, μεταξύ άλλων, που στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δείτε ακόμη: #ActorsStrike: Οι stars στους δρόμους σε συμπαράσταση του σωματείου τους

cranston

cranston

Η επίδραση της διαδήλωσης έφτασε και μέχρι τους αφανείς ήρωες του κλάδου. Οι κομπάρσοι, συχνά απαρατήρητοι ήρωες της βιομηχανίας, βρήκαν επίσης έναν ισχυρό υπερασπιστή στο πρόσωπο της Κριστίν Μπαράνσκι. Εκφράζοντας με πάθος την ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση και αναγνώριση στο πλαίσιο ενός νέου συμβολαίου, η υπέροχη αγωνίστρια ηθοποιός έδωσε φωνή στους συχνά «αόρατους» ανθρώπους που έχουν το δικό τους μερίδιιο στη μαγεία της αφήγησης στο σινεμά και την τηλεόραση.

Η διαδήλωση αποτέλεσε μια συγκινητική πλατφόρμα για καλλιτέχνες όπως η Λίζα-Κόλον Ζάγιας, η οποία ήταν μέλος του συνδέσμου για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η ειλικρινής της μαρτυρία έριξε φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιτέχνες, παρά την σημαντική τους προσφορά στην επιτυχία της βιομηχανίας. Επανέλαβε τα αισθήματα πολλών συναδέλφων καλλιτεχνών, ζητώντας λογοδοσία και διαφάνεια στην κατανομή των εσόδων από τα οπτικοακουστικά προϊόντα.

Συνοψίζοντας, η διαδήλωση της SAG-AFTRA στην Times Square αποτέλεσε ένα έμβλημα ενότητας, ανθεκτικότητας και κοινής αποφασιστικότητας των ηθοποιών και των εργαζομένων να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, την αξιοπρέπειά τους και τη δημιουργική τους ουσία. Η μεγαλοπρέπεια της συγκέντρωσης δείχνει πως η βιομηχανία της ψυχαγωγίας βιώνει ένα κρίσιμο σημείο, όπου αυτοί που διαμορφώνουν τις ιστορίες της απαιτούν τη δικαιωματική τους θέση τους στο μέλλον.

cranston