Φεστιβάλ / Βραβεία

Τι μας έμαθαν τα Οσκαρ...

στα 10

Σε μια - λίγο καλύτερη από την αφίσα των Οσκαρ - προωθητική ενέργεια, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά της βραβεία, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου επιστρέφει στα πρώτα της χρόνια και θυμάται τα μαθήματα ζωής που μας δίδαξε το σινεμά.

Τι μας έμαθαν τα Οσκαρ...

Επιμένοντας στην πιο glamorous και οσκαρική πλευρά των πραγμάτων, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου κυκλοφόρησε μόλις μια σειρά από συλλεκτικές ψηφιακές κάρτες με σκηνές από ταινίες που πρωταγωνίστησαν στην μέχρι σήμερα ιστορία της, συνοδευόμενες από μαθήματα ζωής.

Ακόμη κι αν διαφωνείτε πως μάθαμε να είμαστε «φίλοι» από τον «Σοφέρ της Κυρίας Ντέιζι» και πως μάθαμε να είμαστε ήρωες από τον «Μονομάχο», δεν θα διαφωνούσατε πως μάθαμε να χορεύουμε από το «Saturday Night Fever» και πως μάθαμε να γίνουμε σταρ από το «Sunset Boulevard».

Ξεκινώντας από τη «Νύφη του Φρανκεστάιν» του 1939 και φτάνοντας μέχρι το «Avatar», οι 89 φωτογραφίες ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση για το ποιες ταινίες είναι τελικά κλασικές αλλά και για το πόσο το tagline των φετινών Οσκαρ είναι ικανό να κάνει τη ζωή λίγο καλύτερη.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει κάτι από τις ταινίες μέσα σε όλους μας. Το θέμα είναι σπάνια επιλέγεις αυτήν που θέλεις να δεις εσύ!

Δείτε μερικές από τις κάρτες των Οσκαρ παρακάτω στο gallery και επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα των Οσκαρ για περισσότερα μαθήματα σινεμά!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή Οσκαρική κούρσα