Industry

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποκτά διαγωνιστικό τμήμα για νέους δημιουργούς

στα 10

Μέρος των αλλαγών που ανανέωνουν τους θεσμούς του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ανακοίνωση του λανσαρίσματος διαγωνιστικού τμήμα για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποκτά διαγωνιστικό τμήμα για νέους δημιουργούς

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συστήνει τη δημιουργία διαγωνιστικού τμήματος για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο. Το ντεμπούτο του διαγωνιστικού τμήματος θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017.

Τα ντοκιμαντέρ που θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν είναι οι πρώτες και δεύτερες ταινίες τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους (άνω των 50 λεπτών) σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο, που δεν έχουν πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Ελλάδα. Το διαγωνιστικό τμήμα θα περιλαμβάνει μέχρι και 14 ταινίες, ενώ μέχρι τρεις από αυτές θα είναι ελληνικής παραγωγής.

Διαβάστε αναλυτικά: Αυτή είναι η ομάδα του νέου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015 Στιγμιότυπο από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το Μάρτιο του 2016

Με αυτήν την αλλαγή, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εναρμονίζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (που έχει εδώ και χρόνια διαγωνιστικό τμήμα με πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών απ' όλον τον κόσμο), ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του «το φεστιβάλ ενισχύεται και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πεδίο των φεστιβάλ ντοκιμαντέρ παγκοσμίως».

Θυμίζουμε εδώ πως πρόσφατα ανανέωθηκε η ομάδα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως οργανισμού με Διευθύντρια την Ελίζ Ζαλαντό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, Υπεύθυνο Προγράμματος του Φεστιβάλ του Νοεμβρίου τον Γιώργο Κρασσακόπουλο, Υπεύθυνο Προγράμματος για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ τον Δημήτρη Κερκινό και την Υπεύθυν της Αγοράς Γιάννα Σαρρή ς σύμβουλο για καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε ακόμη: