Buzz

Βάζοντας τον Χίτσκοκ μέσα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα από τα καλύτερα mash-up που είδαμε ποτέ

στα 10

Τρεις Γάλλοι σκηνοθέτες αποπειράθηκαν να βάλουν το «Rear Window» και το «Vertigo» του Αλφρεντ Χίτσκοκ μέσα στη φιλμογραφία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Το αποτέλεσμα είναι... ευφυές.

Βάζοντας τον Χίτσκοκ μέσα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα από τα καλύτερα mash-up που είδαμε ποτέ

«Θέλαμε να κάνουμε ένα προσωπικό βίντεο ανάμεσα στα πρότζεκτ της δουλειάς. Στην αρχή σκεφτήκαμε κάτι πιο αφηρημένο, ίσως ένα κολάζ από σουρεαλιστικές εικόνες. Βάζοντας τα στοιχεία που θέλαμε στη σειρά, η αφήγηση γινόταν αναπόφευκτη. Βλέποντας τον Τζέιμς Στίουαρτ, προέκυψε και το παιχνίδι με τις αμόρσες. Το σύμπαν του Κιούμπρικ έμοιαζε με την τέλεια αντίθεση.»

Ετσι εξηγούν οι τρεις Γάλλοι, οι Αντριέν Ντεζαλέ, Εμανουέλ Ντελαμπερέ και Σιμόν Φιλιπ το υπέροχο «The Red Drum Getaway», ένα βίντεο που βάζει τον Τζέιμς Στίουαρτ του «Rear Window» και του «Vertigo» μέσα στο σύμπαν των ταινιών του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (και τις ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ μέσα σε άλλες ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ) ή όπως είναι η επίσημη σύνοψη: «Ο Τζίμι είχε μια μάλλον όμορφη μέρα μέχρι που έπεσε πάνω στον Τζακ και τα πράγματα έγιναν περίεργα...».

The Red Drum Getaway

The Red Drum Getaway

Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και έξυπνα mash-up που είδαμε τελευταία...


Δείτε ακόμη: